امروز در هنر سفال با بحران ایده روبرو هستیم

کیانوش معتقدی گفت: هنرمندان سفالگر با شناخت گذشته سفالگری ایران می توانند ایده های تازه ای برای طرح های امروز خود دریافت کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کیانوش معتقدی در همایش این دوسالانه با موضوع "جایگاه کاشی کاری های نقش برجسته زرین فام در معماری ایران" در موزه هنر امام علی(ع) سخنرانی کرد.

 

معتقدی در این نشست گفت: امروز در عرصه هنر و از جمله سفال با بحران ایده مواجه هستیم که یکی از دلایل آن عدم شناخت گذشته است که با دانستن تاریخ می توان ایده های مهمی را دریافت کرد.

 

معتقدی با اشاره به آثار دهمین دوسالانه ملی سفال معاصر ایران گفت: در این دوره آثار نسبت به دوره های قبل متنوع تر است و ایده های جدیدی را می توان در آن دید اما با این حال حدود 50درصد آثار موضوع و زمینه یکسان و مشترک دارند.

 

این پژوهشگر هنر سفال با اشاره به روند تاریخی کاشی های نقش برجسته زرین فام گفت: تکنیک نقش برجسته قبل از اسلام در بابل و آشور و بعد در دروه هخامنشی رواج داشته است که در این دوره تصویر در این تکنیک اهمیت داشته است اما پس از اسلام در این تکنیک خط اهمیت پیدا می کند.

 

وی افزود: تکنیک نقش برجسته از مهمترین شیوه هایی است که طراحی فضای شهری نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد و با ارائه فرم های ساده آثاری ارائه شود که مخاطبان با آن ارتباط برقرار کنند.

 

معتقدی با تاکید بر پژوهش در زمینه سفال گفت: در حوزه پژوهش هنر سفال ضرورت ها و نیازهایی وجود دارد که لازم است هنرمندان سفال به آن بپردازند.

 

در ادامه برنامه روز اول همایش آرمان اولی با موضوع "بررسی سفالگری زنانه در سفال بومی استان کردستان" سخنرانی کرد. در بخش کارگاه‌های آموزشی نیز چگونگی تکنیک‌های کار با گل رنگی با حضور انیسه موسوی و کارگاه بررسی، آسیب‌شناسی و اصلاح گل‌های مورد استفاده در چرخکاری با حضور ابوالفضل عرب‌بیگی در تاریخ 14 آبان در موزه هنر امام علی (ع) برگزار شد.

 

بنابر گزارش ستاد خبری دهمین دوسالانه ملی سفال معاصر ایران، بررسی پویایی و تنوع کاشی کاری در اصفهان موضوع سخنرانی رضا وحید زاده در روز دوم همایش سفال بود و کارگاه قابلیت تکنیک‌های دوغابی در سرامیک هنری معاصر با حضور فایزه هاشمی در روز دوم کارگاههای آموزشی دوسالانه سفال یکشنبه 15 آبان ماه برگزارشد.


پایان پیام/


 

کد خبر 81283

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha