به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «فاطمه منصوری» در نخستین جلسه نشست چندجانبه نهضت مهارت آموزش در آستانه ششم مرداد روز ملی کارآفرینی بابیان اینکه ایجاد اشتغال مستلزم توسعه آموزشهای فنی و حرفهای است، ابراز داشت: امروز درصد زیادی از بیکاران جامعه را افراد فاقد مهارت شامل میشود که این نیاز میطلبد تا بهسوی مهارتآموزی افراد جویای کار گام برداریم.
مدیرکل فنی و حرفهای استان سمنان بابیان اینکه تفکر پشتمیزنشینی غالب در جامعه باید به سمت ایجاد بستر فرهنگسازی در حوزه مهارتآموزی تغییر کند، افزود: قطعاً با ورود بخش خصوصی و سرمایهگذاران و همچنین آموزش و نهادینه شدن مهارت میتوان بخش عمدهای از مشکلات اشتغال را برطرف کرد.
وی با تاکید بر اینکه مهارتآموزی باید به مطالبه دانش آموزان و دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی تبدیل شود، ادامه داد: آموزشوپرورش و دانشگاهها میتوانند با تأکید بر حرفهآموزی و افزایش مهارت این دغدغه را در بین مردم ایجاد کنند.
منصوری از آنچه فقر مهارتی میخواند به عنوان یکی از آسیبهای مبتلابه در کشورمان نام برد و افزود: البته خوشبختانه در چند سال اخیر توجهها به حوزه آموزشهای مهارتی به عنوان یک ضرورت بیشتر شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان سمنان بر لزوم شکلگیری نهضت مهارتآموزی تاکید کرد و گفت: این نهضت جز در سایه اتحاد و تعامل بیشتر دستگاههای مرتبط و همراهی بیشتر رسانهها در استان و کشور شکل نخواهد گرفت لذا از همه دستگاهها و نهادهایی که جوانان بخشی از جامعه هدف آنها هستند دعوت میکنیم که توجه بیشتری به این بخش معطوف کنند.
وی با اشاره به اینکه آموزشهای فنی و حرفهای استان سمنان در بخشهای روستایی و عشایری، زندانها و ندامتگاهها، دانشگاهها، کارخانهها و واحدهای تولیدی، معادن، بنگاههای تولیدی و صنوف و...در قالب دورههای مختلف ارائه شده است اظهارداشت: توجه به آموزش در محیط کار واقعی، بهرهگیری از برخی طرحهای موفق مهارتی دیگر کشورها، ارتقاء کیفی آموزشها و توجه ویژه به نیازهای بازار کار از دیگر مواردی است که مورد توجه سازمان قرار گرفته است.
منصوری از برنامه ریزی برای تجلیل از کارآفرینان برتر استان خبر داد و گفت: خوشبختانه امسال یکی از نمایندگان استان به عنوان کارآفرین برتر کشور معرفی شد که از ایشان نیز در این همایش استانی تجلیل خواهد شد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان، در ادامه با بیان اینکه در راستای فراگیر کردن نهضت مهارت افزایی، ترویج فرهنگ مهارت آموزی و تحقق شعار هر جوان یک مهارت، از طریق گفت و گوی جوانان با فعالان مهارتی، کافه مهارت و اشتغال در مناطق مختلف استان سمنان راه اندازی شده است افزود: این کافه ها زمینه آشنایی اقشار مختلف مردم با فرصت های مهارت آموزی و اشتغال استان را فراهم می کند.
وی افزود: در این کافه ها غرفه های مشاوره با هدف هدایت شغلی جویندگان کار و مهارت ایجاد و علاوه بر آن با راه اندازی گذرهای مهارت، فرصتی برای عرضه ظرفیتهای این بخش در استان فراهم شده است.
منصوری با بیان اینکه این کافه ها در مراکز جمعیتی پرتردد نظیر پارکهاو فرهنگسراهای سمنان، شاهرود، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، میامی، بیارجمند و سرخه راه اندازی شده خاطر نشان کرد: ویژگی مهم این کافه ها، برگزاری آن بصورت عصرگاهی و شبانگاهی است تا بتواند از بیشترین استقبال مردمی برخوردار شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان، با اشاره به ضرورت همراهی مسئولان با مردم در این کافه ها تصریح کرد : مشارکت فعال تر دستگاههای مرتبط در امر مهارت آموزی می تواند تاثیرگذاری این کافه ها را در تغییر ذائقه جوانان و افزایش میل و گرایش آنان به مهارت آموزی، افزایش دهد.
به گفته وی کافه مهارت و اشتغال همزمان با هفته ملی مهارت (31 تیرماه تا ششم مرداد ماه) در سراسر استان سمنان راه اندازی شده است.
منصوری با بیان اینکه اداره کل آموزش فنیوحرفهای استان سمنان در زمینه مهارتافزایی در خط مقدم تلاش و آموزش قرار داردو میتواند نقش بهسزایی در همگرایی دستگاههای متولی آموزش در جامعه و تقویت مهارت در نسل امروزی ایفا کند اضافه کرد: ۶۰۰ حرفه در ۱۸ مرکز ثابت و شعب آموزشی فنی و حرفهای در سطح استان سمنان به متقاضیان آموزشهای لازم مهارتی را ارائه میکنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان سمنان با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در حوزه مهارت آموزی گفت: باید با فرهنگسازی در زمینه مهارت آموزی در باور جوانان جویای کار تغییر ایجاد کرد.
وی با تاکید براینکه جوانان ما باید نیاز به آموزش را در خود احساس کنند یادآور شد: آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت آموزی باید به مطالبه مردم و خصوصا جوانان و فارغ التحصیلان تبدیل شود.
نظر شما