به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، در این اردو، علاوه بر حضور سعید بیابانکی، محمود حبیبی کسبی و علی داوودی به عنوان مدرسان شعر کارگاه ساعت شعر، ۲۰ عضو شاعر این کارگاه و ۱۰ شاعر از استان مازندران نیزحضور داشتند و شب شعری در خانه نیما برگزار شد.
سعید بیابانکی، محمود حبیبی کسبی، علی داوودی و حمید حمزهنژاد شاعر مازندرانی از جمله شاعرانی بودند که در این شب شعر به شعرخوانی پرداختند.
علی داوودی، شاعر، مدرس کارگاه ساعت شعر و مدیر دفتر شعر حوزه هنری، هم به ارائه سخنانی در خصوص جایگاه رفیع نیما در جهان ایرانی پرداخت و گفت: چهرههای بزرگی در حوزه جهان امروز ایرانی در هنرهای مختلف مثل «کمال الملک» در نقاشی داریم که در زمینه هنر خود پیشرو بودهاند. اما از میان همه این چهرهها، نیما یوشیج را به عنوان چهره برجسته و تاثیرگذار ایران جدید میشناسیم. دلیل این جایگاه نیما هم این است که شعر، نماینده کلیت فرهنگ ما است نه فقط ادبیات.
وی افزود: کاری که نیما کرده این است که بخشی از سخنان و اندیشههای اندیشمندان و مصلحین اجتماعی را که در زمینه تحول و تمدن مطرح کردهاند خود نیما به تنهایی به دوش کشیده و طرح کرده است. لذا نیما فراتر از شاعر، به عنوان یک چهره پیشرو فرهنگی شناخته میشود.
«سعید بیابانکی»، شاعر و مدرس کارگاه ساعت شعر، نیز در ادامه نیما را شخصیت جامعالاطرافی دانست که هم سیاسیون، هم مذهبیون و هم روشنفکران به وی استناد میکنند و زیر چترش جمع شدهاند.
وی در این باره بیان کرد: درست است که نیما مدل تازهای از شعر فارسی برای خروج از تکرار شعر سنتی و کاستیهای آن ارائه داد، اما بهطور قطع نظریاتش خیلی مهمتر است؛ چون نظریات او در تمام هنرها حتی در معماری تاثیرگذار بوده و هنوز هم این جریان ادامه دارد.
جالب است که یک بار از یک نیماشناس برجسته پرسیده بودند که فکر نمی کنی نیما دیگر تمام شده و تکراری شده است؟! او هم در پاسخ گفته بود که نیما هنوز شروع نشده که تمام شده باشد و تکراری.
این شاعر در این باره بیان کرد: کار ما شعر است و تمام جریانهای شعری حتی ترانه به نوعی از انقلابی که نیما در شعر پدید آورد تاثیر گرفتهاند.
قابل توجه است، کارگاه ساعت شعر، برنامهای با رویکرد نقد کارگاهی در زمینه شعر کلاسیک، سپید و ترانه است که یکشنبههای هر هفته، ساعت ۱۷ به همت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ برگزار میشود.
ورود برای علاقهمندان به این محفل ادبی نیز آزاد است.
نظر شما