به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «سعید رضا شاه محمدی» امروز (چهارشنبه ۲مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته ملی مهارت برگزار شد، ضمن گرامیداشت این هفته و تقدیر از همدلی و همراهی اصحاب رسانه در راستای ترویج فرهنگ مهارت آموزی گفت: با تعامل و همکاری می توانیم گام های مثبتی در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مهارت آموزی و آموزش های فنی و حرفه ای برداریم.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی با اشاره به اینکه نیاز در جامعه امروز نیاز به مدرک دانشگاهی یک فرهنگ شده است، افزود: همه افراد باید بدانند که مدرک دانشگاهی بدون مهارت نمی تواند منجر به شغل شود و افراد باید حتما یک مهارتی در کنار مدرک دانشگاهی خود داشته باشند.
این مقام مسئول نیروی انسانی را مهمترین عامل در راستای توسعه و پیشرفت و رونق تولید و اقتصاد دانست و بیان کرد: در فرمولی که سازمان جهانی ( ای ال او) تعریف می کنند تولید را برابر نیروی انسانی کار آمد آورده و بعد از آن سرمایه را در نظر می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: اگر بهترین امکانات و تجهیزات را داشته باشیم ولی نیروی با مهارت نداشته باشیم سرمایه گذاری در این بخش بی فایده است.
شاه محمدی اضافه کرد: صنعت نیازمند نیروی است که این تجهیزات را هدایت کند و امروز که در شرایط اقتصادی و تحریم ها هستیم اگر دستگاه باشد ولی نیروی که مهارت استفاده از دستگاه و همچنین تعمیر و راه اندازی آن را نداشته باشیم آن دستگاه و تجهیزات عملا بی استفاده می ماند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی با بیان اینکه شعار این سازمان آموزش های مهارتی، رونق تولید و اقتدار ملی است، بیان کرد: امروز پایه و اساس اموزش، توسعه منابع انسانی است و اگر به این مهم اهمیت داده شود می توانیم گام های موثری در راستای توسعه رونق تولید ملی برداریم.
وی با اشاره به اینکه مهارت آموزان می توانند بعد از آموزش یا خود شغل ایجاد کنند و یا اینکه در بخش های مختلف صنعتی مشغول به کار شودند، افزود :مهارت آموزان با مهارت های که دارند می توانند از ظرفیت صنایع و صنوف بهره بگیرند.
مدرک گرایی از مشکلات اصلی کشور
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در کشور مدرک گرایی شده است، افزود: اولویت اصلی خانواده ها برای فرزندان رفتن به دانشگاه و گرفتن مدرک است، اصل موضوع که دانشگاه رفتن و مدرک گرفتن است خوب است ولی اینکه مدرک گرفته باشیم و مهارتی برای ایجاد اشتغال و یا حضور در شغلی را نداشته باشیم بد است.
این مقام مسئول اضافه کرد: خانواده ها باید بدانند که به غیر از دانشگاه مهارت دیگری هم وجود دارد که بتواند منجر به شغل شود و آن هم آموزش های مهارتی است.
چشم انداز سه ساله فنی و حرفه ای برای رسیدن به اهداف
شاه محمدی با اشاره به اینکه در سال ۹۸یک برنامه سه ساله برای رسیدن به اهداف پیش بینی کردیم، بیان کرد: توسعه فرهنگ مهارت، اجرای آموزش های فنی و حرفه ای بر مبنای تقاضا محوریی، توسعه آموزش های مهارتی در راستای عدالت اجتماعی و ارایه آموزش با کیفیت اهداف این مجموعه در چشم اندازه سه ساله است.
مدیر کل فنی و حرفه ای استان مرکزی با تاکید بر اینکه ما باید فرهنگ مهارت آموزی را گسترش دهیم بیان کرد: اگر بین صنعت و دانشگاه اهرمی به نام مهارت بوجود بیاید فارغالتحصیلان ما می توانند یا صنعتگر یا کارآفرین شوند.
وی خاطر نشان کرد: سازمان فنی و حرفه ای در مقابل دانشگاه و آموزش و پرورش نیست بلکه می تواند در کنار این دو مشکل مهارتی فارغالتحصیلان دانشگاهی را تا حد بالایی حل کنند.
شاه محمدی با بیان اینکه امروز به چالش بی مهارتی رسیده ایم بیان کرد: یک روز چالش بی سوادی داشتم و نهضت سواد آموزی برای رفع این مشکل تاسیس شد و امروز امیدواریم نهضت مهارت افزایی راه اندازی شود تا مشکل اشتغال که سبب ایجاد بسیاری از آسیب ها می شود حل کنیم، امروز وقت کمک به مهارت آموزی است و همه افراد جامعه به ویژه مسئولان، صاحبان صنایع و اصحاب رسانه و خیرین در این راستا کمک کنند.
نظر شما