به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، در ادامه برگزاری سلسله نشست ها و میزگردهای علمی تخصصی در نمایندگی شبستان مازندران، با همکاری مدیریت حوزه های علیمه خواهران مازندران و واحد طراحی مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر و خبرگزاری حوزه، نشستی با موضوع «عفاف و حجاب» با حضور اساتید و دانشجویان طراحی مد و لباس و حوزویان جهت بررسی اوضاع نابسامان بی حجابی و بدحجابی در جامعه امروز، بررسی ادعای برخی مبنی بر عدم لزوم دخالت حکومت در امر حجاب و اینکه چرا حلقه وصلی بین حوزه و دانشگاه برای رفع کم و کاستی های حوزه پوشش اسلامی برقرار نمی شود در دفتر شبستان برگزار شد که بخش دوم این نشست بدین شرح است:
«زهره اوشیب نتاج» کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس با بیان اینکه برخی مدعی اند زنان و دختران جوان پذیرای حجاب نیستند، گفت: معتقد است باید نوعی دیگر بازبان جوان های امروز به مسئله حجاب پرداخت.
وی بیان کرد: به چادر خودم افتخار می کنم و اجباری برای این که دوستان و نزدیکان من پوششی همانند من داشته باشند، ندارم و باور دارم که باید از طریق ارتباط با من و مشاهده رفتار درست و پسندیده از یک چادری، علاقه مند شوند برای یک روز هم شده چادر را تجربه نمایند.
مدرس دانشگاه قدسیه ساری با ابراز گله مندی از عدم ارتباط گیری حوزویان و متدینین با دانشجویان و اساتید طراحی مد و لباس، افزود: سراغ ندارم و یا اصلا ندیدم در مازندران یک حوزه با دانشگاه و بچه های طراحی لباس ارتباط بگیرد؛ باید ارتباط تنگاتنگ با دانشجویان طراح لباس داشته باشیم جوری دیگری ببینیم مثلا یک مانتویی در اینستاگرام و شبکه های مجازی دنبال مدل جدید مانتو است. چرا نباید دختران محجبه در اینستاگرام دنبال حجاب و پوشش جدید باشند.
اوشیب نتاج با بیان اینکه یک نوجوان ماجرا جو است و دوست دارد هر روز یک جریانی را دنبال کند. هیجان و درچشم بودن نیاز نوجوان و جوان است، اظهار کرد: چراجریان های سالم در حوزه مد و لباس اسلامی ایجاد نمی کنیم البته جشنواره مد ولباس فجر تلاش دارد در این حوزه اثر گذار باشد. در مازندران تازه راه افتاده است اما زیاد کار دارد تا خروجی درست را در میان زنان و دختران شاهد باشیم.
*لزوم جانمایی طراحی چادر در واحدهای دانشگاهی
وی ادامه داد: الان انتقاد من این که چرا ارتباط بین حوزه و دانشگاه وجود ندارد؛ به دانشگاه انتقاد دارم در واحد های درسی اصلا واحدی به نام طراحی چادر نداریم.
مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی با تاکید براینکه باید کاری کنیم طراحی چادر جزء درس های جذاب دانشگاه شود، بیان کرد: دانشجویانی داریم که در شبکه های اجتماعی می روند دنبال سلبریتی های خارجی و از پوشش آنها در طراحی های خود استفاده می کنند و آن طرح و ایده را برای جامعه ایرانی کاربردی می نمایند.
اوشیب نتاج ادامه داد: لباس های اسلامی در سطح دنیا داریم چرا دختران محجبه ما این هیجان را نداشته باشند که این الگو ها را ایرانی کنند و در کوچه و خیابان این کشور استفاده کنند.
وی با بیان اینکه به جهت رشد و توسعه دانشگا ه ها و دانشکده های طراحی لباس و پارچه در مازندران، این استان به نوعی در کشور شاخص شده است، برلزوم برقراری ارتباط حوزه با بچه های طراحی لباس و مطالبه نیازهای پوشش اسلامی از این طراحان تاکید کرد.
*برخی ماموریت دارند چادری ها دیده نشوند
اوشیب نتاج با بیان اینکه عده ای معتقدند بیشتر افراد جامعه بدحجاب هستند، افزود: فکر می کنم چادری ها دیده نمی شوند در بعضی مراسم ها که نیاز به حضور چادری ها و محجبه ها است که احترامی به شهدا و مراسم های ملی می گذاریم اینقدر تعداد چادری ها زیاد بی حجاب ها دیده نمی شوند باید راهی پیدا کنیم محجبه ها در جامعه دیده شوند. اکثر خانم های محجبه ساعات کارشان پر است و اکثرا در خیابان نیستند.
وی با تاکید براینکه ناهنجاری ها(زنان و دختران بدحجاب) دارند شلوغ می کنند ماموریت دارند که چادری ها دیده نشوند، خاطرنشان شد: باید نگاه و تاکتیک خود را عوض کنیم .
اوشیب نتاج با تحسین تمجع دختران انقلاب درتهران، گفت: دختران انقلاب آمدند و چادر را نشان دادند و هیجان ایجاد کردند. در این جمع ها تعدادی هم هستند شاید بخواهند بیایند این طرف را تجربه کنند و ببینند چادری ها چه می کنند.
وی با بیان اینکه تعداد دختران و پسران عفیف و با حجاب زیاد است و باید الگوهای امروزی ایجاد کنیم، ادامه داد: باید الگو هایی در فعالیت های اقتصادی، ورزشی، آموزشی، فرهنگی، تئاتر و... جانمایی کنیم تا نمونه های موفق محجبه بدرستی معرفی شوند.
*نمونه دوزی و تبلیغات از ملزومات پیاده سازی حجاب
اوشیب نتاج با اشاره به اینکه در معرفی الگو درست عمل نکردیم، اظهار کرد: برخی از طراحان لباس به فیلم های سینما و تلویزیون منتقدند چرا که هر زنی شکست می خورد یک چرخ برایش تهیه می کنند تا خرج زندگی را دربیاورد در حالیکه همین چرخ خیاطی می تواند اقتصاد کشور را متحول کند البته خوب که خیاطی را برای کارآفرینی برگزینند اما اینکه چطور دوربین این را تصویر کند مهم است.
وی با بیان اینکه بعضی ها حجاب را سد راه خود برای حضور در جامعه می دانند، گفت: اینکه خروجی طراحان مد و لباس در بین چادری ها دیده نمی شود همان حلقه مفقوده ارتباط افراد مانتویی با چادری ها است که باید این ارتباط برقرار شود.
اوشیب نتاج با بیان اینکه طراحان لباس پشتیبانی می خواهند تا نمونه دوزی و تبلیغات داشته باشند، اظهار کرد: برندهای معروف دنیا از ماه ها و سال های قبل ذهن ها را آماده پذیرش و سپس به تولید انبوه فکر می کنند.
وی با تاکید براینکه اعتماد سازی را باید با استفاده از افراد موفق مورد توجه داشته باشیم، افزود: بایستی با کیفیت بالا نمونه دوزی کنیم و تن افراد مشهور بکنیم. باید طعم خوب هر چیزی را به دیگران بچشانیم .
*حجاب باید با استاندارهای طراحی دوخت همراه باشد
اوشیب نتاج با بیان اینکه باید برای آراستگی استاندارهایی ایجاد کنیم، تصریح کرد: مشکل ما اینکه محجبه های ما هم استاندارها را نمی دانند و اگر از لحاظ قوانین طراحی لباس استاندارها را رعایت کنند و پوشش خوبی داشته باشند کسی که از بیرون نگاه می کند می بیند قواعد را درست رعایت کرده و به فکرش احترام می گذارند جذب می شود.
وی اضافه کرد: محجبه هایی که قوانین استاندارد جهانی را در لباس رعایت کنند قطعا جذاب هستند تااینکه برنامه ای برای پوشش نداشته باشند.
اوشیب نتاج با بیان اینکه بچه های طراح لباس نیاز به پشتیبان دارند. بودجه هایی باید برای طراحان درنظر بگیریم طراحان ما در مازندران فکرهای خوبی دارند و خیال آنها راحت نیست اگر بنشینند فقط طرح بزنند و به کاربرد آن فکر کننند تامین مالی آنها چه می شود، اظهار کرد: البته با تشکیل بنیادمدلباس ایران اتفاقات خوبی را شاهدیم اما بازهم محدود است.
وی با بیان اینکه تا طرح ها از روی برگه های کاغذ نمونه دوزی نشوند و کسانی پیدانشوند این طرح ها را بپوشند به جایی نمی رسیم، گفت: بایستی با برنامه ریزی و تقسیم بندی مسئولیت ها کار را به افراد متخصص واگذار کنیم و افرادی که موفق هستند را مجا کنیم تا طرح ها را تجربه کنند .
* دیده شدن محجبه ها را تمرین کنیم
اوشیب نتاج با اشاره به اینکه در بخش تبلیغات مشکل داریم طراح اگر نمونه بزند و تبلیغ نداشته باشد و معرفی نکند کاری از پیش نخواهد برد، ادامه داد: کسانی که ماموریت دارند حجاب را از زنان و دختران ما بگیرند منسجم حرکت می کنند چرا در بخش محجبه ها این انسجام وجود ندارد دیده شدن محجبه ها را تمرین کنیم.
* صدا و سیما در معرفی زنان محجبه موفق درست عمل نمی کند
«عارفه یزدانی» کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی با تاکید براینکه در حوزه تبلیغ پوشش اسلامی ضعیف هستیم، اظهار کرد: خیلی از طرح های خوب ارائه بشود و در بازار عرضه نشود نمی تونیم انتظار رونق حوزه پوشاک اسلامی را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه صدا و سیما در معرفی زنان محجبه موفق درست عمل نمی کند، گفت: در کشورهای خارجی برای تبلیغ یک کفش و لباس هزینه می کنند و فیلم درست می کنند باید طراحی ها تن سوپراستارها شود.
یزدانی تاکید کرد: طرح های اسلامی باید با تعامل صدا و سیما در فیلم ها استفاده شود.
* درآمد بخش مد و لباس باید صرف حمایت از نساجی و مواد اولیه استان شود
«آزاده برزکار» کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس با بیان اینکه دانشجویان طراحی پارچه و لباس طرح های خوبی برای چادر ارائه می دهند اما نمونه دوزی نشده و یا اینکه اگر نمونه دوزی شده فقط در جشنواره ها ارائه شد، اظهار کرد: چاری از مدل چادر ساده ایرانی طرحی کرده و در جشنواره فجر رتبه برتر را کسب نموده است.
وی بیان کرد: طراحان برای نمونه دوزی و تجاری سازی نیاز به پشتیبان مالی دارند.
بزرکار به همکاری نساجی با واحد طراحی پارچه و لباس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر اشاره کرد و گفت: بچه های طراح لباس آمادگی طرح زدن برای لباس فرم حوزویان را دارند.
وی به هزینه بالای طراحی و نمونه دوزی اشاره کرد و افزود: درآمد بخش مد و لباس باید صرف حمایت از نساجی و مواد اولیه استان شود.
*بدحجابی زنان زمینه تنوع طلبی مردان را فراهم کرد
«مهری رستمی» کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی از حوزه با ابراز گلمندی از اینکه وضعیت حجاب هرچه از عمر با برکت انقلاب اسلامی می گذرد بدتر می شود، اظهار کرد: برخی حجاب را شخصی می دانند. آیا این جواب درست که من دوست دارم این گونه بپوشم.
وی با تاکید براینکه امروز صرفا بحث چادر مهم نیست بلکه باید حجاب و عفاف را احیا کنیم، افزود: دنبال این نباشیم نسل جدید را چادری کنیم بلکه باید آنها را با حجاب کنیم.
روابط عمومی مدیریت حوزه های علمیه خواهران مازندران بیان کرد: اولین کسانی که در بحث حجاب متضرر می شوند خود خانم ها هستند. در زمان قدیم دختران محدود بودند پسر می شد عاشق و دختر معشوقه و پسر به دنبال معشوقه می رفت اما به جهت اینکه امروز دختران بدون هیچ محدودیتی در خیابان ها حضور می یابند و پسران زیاد چهره های مختلف را می بینند تنوع طلب شدند و اگر ازدواج کردند به راحتی تعداد زوجین را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: خانم های متاهل هم ضرر می کنند و مردان متاهل هم تنوع طلب شدند و الان هم با چند دختر ارتباط می گیرند و یا صیغه می شوند.
رستمی ضمن تحسین طراحان پارچه و لباس، گفت: درست اینکه طراحان در حوزه پوشاک اسلامی ورود نمی کنند و یا کمرنگ هستند اما باید قبول کرد تا قبل از ورود طراحان هیچ مانتوی خوبی در جامعه نبود تا افراد غیر چادری بتوانند خریداری کنند و با ناچار بایستی از مانتوهای نامتعارف استفاده می کردند.
وی از طراحان پارچه و لباس خواست تا در فاز بعدی برای کسانیکه چادری هستند و می خواهند مانتوی خوب در زیر پوشش خود داشته باشند فکر شود.
*ارز 4200 به سیگار داده می شود اما به چادر نه!
مسئول خبرگزاری حوزه در مازندران اظهار کرد: متاسفانه مسئولین ما دغدغه ندارند ارز 4هزار و200تومانی برای سیگار داده می شود اما برای چادر نمی دهند. الان قیمت چادر به یک سوم حقوق کارگر رسید. این دست مردم و تولید کننده نیست مقصر مسئولین هستند به سیگار و آدامس ارز می دهند به پوشاک و چادر نمی دهند.
وی ادامه داد: نماینده اصناف کجاست نمی خواهیم مانتویی را چادری کنیم. من که محجبه هستم نمی توانم در بازار لباس مناسب خودم را پیداکنم .
رستمی خوستار ورود جدی مسئولین در حوزه پوشاک حجاب شد.
نظر شما