خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: بنابر تفاسیر قرآن برخی آیات کلام الله مجید با وجود مقدس امام عصر(عج) ارتباطی وثیق دارد. در ذیل یکی از این آیات مرور می شود:
خداوند در آیه 30 سوره مبارکه «ملک» می فرماید: «قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا فَمَنْ يَأْتِيكُمْ بِمَاءٍ مَعِينٍ» (بگو، به من خبر دهید اگر آب (چشمه ها و چاه های) شما در زمین فرو رود، کیست آنکه آب روان و گوارا برای شما بیاورد)؟
نکته ها:
1.«غور» به معنای فرو رفتن در عمق و معین به معنای آسان و روان است.
2.عمار می گوید: به رسول خدا(ص) عرض کردم: «پدرم و مادرم به فدایت! مهدی کیست؟» فرمود: « یا عمار إن الله تبارک و تعالی عهد إلی أنه یخرج من صلب الحسین (علیه السلام) أئمة تسعة، والتاسع من ولده یغیب عنهم، وذلک قوله (عزَّ وجلَّ): ﴿قُلْ أَ رَأَیتُمْ إِنْ أَصْبَحَ ماؤُکمْ غَوْراً فَمَنْ یأْتِیکمْ بِماءٍ مَعِینٍ﴾ « تکون له غیبة طویلة یرجع عنها قوم ویثبت آخرون، فإذا کان فی آخر الزمان یخرج فیملأ الدنیا قسطاً وعدلاً» (ای عمار! به درستی که خدای تبارک و تعالی با من عهد فرموده که از صلب حسین(ع) امامان نه گانه را بیرون آورد و نهمین فرزندش از دیدگان پنهان شود و همین است گفتار خدای تعالی: «بگو به من خبر دهید اگر آب (چشمه ها و چاه های ) شما در زمین فرو رود، کیست آنکه آب روان و گوارا برای شما بیاورد؟ برای او غیبتی است طولانی که در آن، جمعی (از اعتقادات خود) برگردند و جمعی پایدار بمانند. چون آخرالزمان شود وی قیام نماید و دنیا را پر از عدل و داد کند، چنانکه پر از ظلم و جور شده باشد) (1)
3.امام باقر(ع) در تاویل این آیه فرمود: «این آیه درباره حضرت قائم(عج) نازل شده است و می گوید: اگر امام شما غائب باشد و ندانید که وی کجا است، چه کسی برای شما امام ظاهر می فرستد که اخبار آسمان ها و زمین و حلال و حرام را برای شما بگوید؟) (2)
4.احتمال بروز خطر در صورت بی تفاوتی و غفلت، برای دوری کردن از آن کافی است. (ِانْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا)
5.دست خداوند در تغییر قوانین هستی، باز است. (إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا)
پی نوشت ها:
1.بحارالانوار، ج33، ص18
2.کمال الدین و تمام النعمة، ج1، ص325
برگرفته از کتاب «پرتوی از آیه های مهدوی» محسن قرائتی به کوشش حسن ملایی
نظر شما