به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (سوم مرداد ماه) به شرح زیر است:
اصلی ترین کار دولت تنظیم بازار و توسعه صادرات است
«حسین مدرس خیابانی» شب گذشته (چهارشنبه 2 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره شرایط اقتصادی موجود با بیان اینکه در شرایط کنونی اصلی ترین کار دولت تنظیم بازار و توسعه صادرات است، گفت: هدف اصلی از تنظیم بازار حفظ آرامش مردم و آرامش مردم در گرو تنظیم بازار است از این رو جریان تولید نباید متوقف یا حتی کند شود.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با بیان اینکه نظارت مستمر بر بازار توزیع و عرضه کالاها ضرورت دارد، گفت: سازمان حمایت از مصرف کنندگان، تولیدکنندگان و بازرسی اتاق اصناف باید تقویت شوند.
وی که دوقطبی بودن تولید و مصرف را قبول ندارد بر این موضوع اشاره داشت که منافع این دو سر قطب به هم گره خورده است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به اصلاح شبکه توزیع و تامین گفت: باید این حوزه ارتقا یابد و هدف ما کاهش قیمت مصرف کننده و هزینه های مبادله ای کالا است.
باید فعالیتهای بازرگانی در وزارت صمت متمرکز شود
«خسرو ابراهیمی نیا» شب گذشته (چهارشنبه 2 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره نحوه نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت بر بازار و ابزارهای لازم برای کنترل بازار گفت: باید فعالیتهای بازرگانی در وزارت صمت متمرکز شود و اگر چه تولید و واردات کالاها باید زیر نظر حاکمیت باشد اما در مقوله توزیع و عرضه، باید اصناف متولی کار شوند.
نایب رئیس اتاق اصناف با اشاره به اینکه اصناف و اتحادیه ها از جمله میادین تره بار لحظه به لحظه مقدار و قیمت فعالیت و تولیدات صنف خود را رصد می کنند، گفت: این اصناف بهتر از سیستم دولتی در عرضه کالا عمل می کنند.
وی درباره مشکلات موجود در این زمینه گفت: در طول چندسال گذشته با وجود تمام محصولات و تولیدات، همیشه خلائی به نام تمرکز در فعالیت ها وجود داشته است.
ابراهیمی نیا بر لزوم واگذاری تصمیم گیری های کلان اقتصادی و قیمت گذاری اجناس به اصناف تاکید کرد و به این موضوع اشاره داشت که تولیدکنندگان، اتحادیه ها و اصناف بهتر از هر گروهی دیگری می توانند توازن قیمت و مقدار در بازار را رعایت کنند.
دارندگان کارت هوشمند سوخت تا ۱۰ روز آینده حداقل یک بار سوختگیری کنند
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران طی اطلاعیه شماره پنج خود از دارندگان کارتهای هوشمند سوخت درخواست کرد طی ۱۰ روز آینده حداقل یک بار از طریق کارت سوخت شخصی خود سوختگیری کنند.
در متن این اطلاعیه آمده است: «با توجه به اجرای مصوبات دولت و مجلس شورای اسلامی برای الزامی شدن عرضه بنزین با استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی از بیستم مردادماه امسال، لازم است مالکان خودرو و موتورسیکلتی که دارای کارت هوشمند سوخت شخصی هستند، به منظور شناسایی مشکلات احتمالی و کسب اطمینان خاطر از صحت عملکرد کارت سوخت، ظرف ۱۰ روز آینده حداقل یک نوبت سوختگیری از طریق کارتهای سوخت شخصی خود انجام دهند و در صورت بروز هرگونه مشکل احتمالی، موارد را به سامانه ۰۹۶۲۷ اطلاع دهند.»
کاهش ۱۰ هزار تومانی قیمت طلا/دلار ۱۲۰۷۰ تومان
هر گرم طلای ۱۸عیار امروز (پنحشنبه 3 مرداد) ۴۰۵ هزار تومان ارزشگذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۴۲۵ دلار معامله میشود.
همچنین سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 194 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 214 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 320 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 510 هزار تومان و سکه یک گرمی 960 هزار تومان امروز (3 مرداد) در بازار مبادله می شود.
این در حالی است که هر گرم طلای 18 عیار (چهارشنبه دوم مرداد) 415 هزار و 991 تومان بود. سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 350 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 270 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 330 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 510 هزار تومان و سکه یک گرمی 970 هزار تومان برای امروز (چهارشنبه دوم مرداد) قیمت گذاری شده بود.
بنابراین گزارش، صرافیهای بانکها امروز (3 مرداد) قیمت دلار را ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کردهاند. این صرافیها دلار را از مردم با قیمت ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان اخریداری می کنند. یورو نیز در این صرافی ها با قیمت 13 هزار و 850 تومان از مردم خریداری می شود و با قیمت 13 هزار و 950 تومان به فروش می رود. در بازار آزاد نیز امروز دلار 12 هزار و 70 تومان، یورو 13 هزار و 850 تومان، پوند 15 هزار و 150 تومانف درهم 3320 تومان، لیر 2185 تومان، دلار استرالیا 8600 تومان، دلار کانادا 9350 تومان، کرون سوئد 1311 تومان و یوان چین 1775 تومان معامله می شود.
اعطای فرصت ۲ ماهه برای ترخیص خودروهای وارداتی
مهرداد جمال ارونقی معاون امور فنی گمرک جمهوری اسلامی ایران عصر روز گذشته (چهارشنبه ۲ مرداد) در نشست بررسی مشکلات بازرگانان در بوشهر اظهار کرد: تعداد ۱۰۴۸ دستگاه خودرو در گمرک پروانه شده اما ترخیص نشده است و ۳۰۴ خودروی دیگر نیز هنوز به مرحله صدور پروانه نرسیده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته از ۱۶ دی مهلت چهار ماههای به صاحبان خودرو داده شده بود، تصریح کرد: با پیگیری های انجام شده و درخواست بالای صاحبان خودرو، در روزهای آینده بخشنامه ای صادر خواهد شد و به افرادی که هنوز نتوانسته اند خودروی خود را از گمرکات کشور ترخیص کنند، فرصت ۲ ماهه ای داده خواهد شد.
معاون گمرک ایران گفت: بر اساس بخشنامه ای که از جانب هیات وزیران صادر شده است، خودروهای وارداتی که بعد از ۱۶ مرداد ۹۷ وارد گمرکات کشور شده اند، ترخیص نمی شوند.
کاهش واردات در سهماهه نخست سال
آمار جدید گمرک درباره تجارت ۳ ماهه نخست امسال نشان میدهد میزان صادرات در این مدت به ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۱ میلیارد و ۶۳۰ میلیون دلار بود؛ یعنی کاهشی حدودا یک درصدی را در صادرات سه ماهه امسال شاهد بودهایم.
اما از طرف دیگر کفه واردات در سه ماهه اول امسال سبکتر از سال گذشته شده و با ارزش ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری، حدود ۸.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ کاهش یافته است؛ واردات در سه ماهه نخست سال قبل ۱۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار ثبت شده است.
پیشبینی صندوق بینالمللی پول از رشد اقتصادی ایران
صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش «چشمانداز اقتصادی جهان» نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۹ را بدون تغییر نسبت به گزارش قبلی که در ماه آوریل (اواسط فروردین) منتشر شد، منفی ۶ درصد پیشبینی کرد.
طبق خبر ایبنا، بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، نرخ رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی منفی ۳.۹ درصد بوده است که با توجه بهشدت گرفتن تحریمهای یکجانبه آمریکا، در سال جاری میلادی به منفی ۶ درصد خواهد رسید.
در صورت تحقق این پیشبینی صندوق بینالمللی پول، اقتصاد ایران در سال جاری میلادی بدترین سال خود پس از سال ۲۰۱۲ را سپری خواهد کرد. در سال ۲۰۱۲ ایران که نخستین سال تحریم نفتی خود را پشت سر میگذاشت، رشد اقتصادی منفی ۷.۷ درصدی را تجربه کرد.
با این حال، صندوق بینالمللی پول در گزارش اخیر خود نیز مانند گزارش قبلی پیشبینی کرده است که اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ رشد اقتصادی ۰.۲ درصدی را تجربه کند. تخلیه شدن اثر تحریمها نقش مهمی در مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی ایران در سال آینده میلادی ایفا خواهد کرد و بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول، این روند مثبت دستکم تا سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد یافت./
نظر شما