به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمدعلی شجاعی ظهر امروز دوشنبه در نشست فعالان حوزه زنان و خانواده و سازمان های مردم نهاد و همایش ردپای آب در مرکز خراسان شمالی که با حضور دکتر «معصومه ابتکار» معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده برگزار شد؛ گفت: بحث خانواده و زنان از حوزه هایی است که نیاز به اجرایی شدن و عملیاتی کردن طرح ها دارد که لازمه آن، اعتقاد مدیر و حضور و فعالیت خود بانوان است.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه کُرسی و جایگاه، گرفتنی است و بانوان نباید منتظر بمانند تا آقایان جایگاه های مدیریتی را به آنان واگذار کنند، بیان کرد: شما بانوان باید خودتان برای خود موقعیت فراهم کنید و فرصت بسازید چراکه اگر منتظر فراهم سازی زمینه برای حضور پررنگ خود باشید به نتیجه نمی رسید.
وی با تأکید بر اینکه ما معتقدیم هر استان باید نسخه خود را داشته باشد، بیان کرد: در ابلاغ و اجرای برنامه ها یک بحث عمومی مطرح است و یک بحث تخصصی؛ که در بحث تخصصی باید برنامه ها با توجه به فرهنگ و ظرفیت هر منطقه اعلام شود.
شجاعی، در ادامه بر ضرورت تشکیل شورای مشورتی بانوان در شهرستان ها تأکید کرد و دستور داد: شورای مشورتی بانوان به دور از جناح بازی و سیاسی کاری هم در شهرستان ها با کمک فرمانداران و هم در مرکز استان به طور رسمی فعال و گزارش عملکرد آن اعلام شود؛ البته باید در این جلسات حرف های اجرایی زده شود و از بنده هم کار اجرایی خواسته شود وگرنه صِرف دور هم نشستن و تابلو شورای مشورتی بانوان نصب کردن، نمی توان انتظار موفقیت داشت.
وی به ارائه شاخص ها و آمارهایی در حوزه بانوان پرداخت و با بیان اینکه شاخص ها باید برای مدیران تابلو راهنما باشد ولی برخی ها متاسفانه آمار را فقط حفظ می کنند، افزود: نرخ باسوادی بانوان در استان ۷۸.۶ درصد و در کشور ۸۴.۲ درصد، نرخ باسوادی شهری چهاردرصد کمتر و نرخ باسوادی روستایی ۶ درصد کمتر از میانگین کشوری، پوشش تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی در استان ۴۳ درصد و در کشور ۶۱ درصد و همچنین نرخ دختران روستایی مشغول به تحصیل دانشگاهی در استان ۲۵ درصد و در کشور ۷۰ درصد است.
استاندار خراسان شمالی ادامه داد: وقتی برنامه ریزی ها بر اساس شاخص ها و آمار نباشد قطعا موفق نخواهیم بود؛ و همین آمارها نشان می دهد گرچه نرخ مشارکت اقتصادی بانوان روستایی استان بالاست اما به دلیل سواد کم برای آنچه که شما استاد می فرستید، آنان متوجه نمی شوند اگر خواهان رشد اقتصادی هستیم باید درصد باسوادی، حضور بانوان در دانشگاه ها و ... را ارتقا دهیم لذا لازم است برنامه ریزی و سیاست گذاری ها دقیق و جامع باشد.
شجاعی در پایان در خصوص اجرای سه طرح ستاد نهضت سوادآموزی در حوزه بانوان، ستاد تسهیلات دانشگاهی و اشتغال و توانمندسازی اعلام آمادگی کرد و از معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده خواست استان را در اجرای این طرح ها یاری دهند.
گفتنی است؛ حضور در شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان شمالی و امضای تفاهم نامه های ساخت هنرستان شبانه روزی در راز و جرگلان، ایجاد اندیشکده و تقویت رشته های دانشگاهی دختران دانشگاه کوثر و طرح توانمندسازی اجتماع محور بانوان، بازدید از بند نسوان زندان بجنورد و چند طرح مهارت آموزی و اشتغال و بازدید از طرح های کارآفرینی دو بانوی شیروانی و فاروجی از اهم برنامه های سفر یک روزه دکتر ابتکار به استان خراسان شمالی است.
نظر شما