به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش، «مجید رعنایی» در برنامه سیاست ها و برنامه های سال ۱۳۹۸ که در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد گفت:سند تحول که به عنوان مجموعه سیاستی از آن نام برده می شود یک راه حال هایی برای مشکلات آموزش و پرورش است.
معاون شورای عالی آموزش و پرورش افزود: سندتحول بنیادین یک سند راهبردی است و از این منظر سند کلان به شمار می آید که هدف آن نهادینه کردن انسجام در سیاستگذاری ها در کلان آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه این سند با تغییر وزرا تغییرنمی کند گفت:ایجاد همگرایی بین برنامه ریزیان و سیاست گذاری ها از دیگر اهداف سند است.
رعنایی با بیان اینکه سند تحول بنیادین از چند لایه تشکیل شده است گفت: این سند از لایه نظری، برنامه ای، لایه نهادی و لایه عملیاتی و اجرایی تشکیل شده است. در حال حاضر از لایه برنامه ای عبور کرده ایم. این برنامه های ذیل این زیر نظام ها دسته بندی ها مختلف دارد. برخی ها نوآورانه است و قرار است برای اولین بار در آموزش و پرورش باشد. ۶۰ درصد برنامه ها نوآورانه است.
وی با اشاره به چالش هایی سند تحول گفت: از منظر نظارت که دنبال می کنیم سه سطح نظارت پیش بینی شده است. یک نظارت راهبردی است که برعهده شورای انقلاب فرهنگی است. سطح بعد نظارت برنامه ای شورای عالی آموزش و پرورش است.
معاون شورای عالی آموزش و پرورش بیان کرد: چالش عمده دیگر تعضیف، تحریف و تحمیل است. واژه های تحولی زیادی در سند داریموقتی در معنای واقعی درک نشود، تحریف می شود، برای نمونه معلم تمام وقت یعنی ۲۴ ساعت معلم درس بدهد و بعد به کار های پژوهشی، فرهنگی و تعاملی با دانش آموزان بپردازد که به ساعات اصافه معنی شده است و این یعنی تحریف. کوچک انگاری وزارت آموزش و پرورش هم از آسیب هایی از که با آن مواجهه ایم.
وی تاکید کرد: تقویت عزم درون سازی و حل مشکل شکاف ادراکی بین ما و برنامه ریزان باید انجام گیرد. همچنین کنکور یک سم برای سند تحول است باید با رسانه ملی هم ارتباط تنگاتنگ برای اجرای سند تحول داشته باشیم
نظر شما