خبرگزاری شبستان_ خرم آباد، از شاخصترین نقاط گردشگری مذهبی در خرمآباد مقبره امامزاده زیدبن علی (علیهالسلام) واقع در بازار روز در مرکز این شهرستان است.
این بقعه متبرکه از محبوبیت خاصی در نزد شهروندان خرمآبادی برخوردار است و در بیشتر ایام سال زائران نسبتاً زیادی از شهرهای مختلف استان و استان های همجوار برای طلب برای زیارت این بقعه متبرکه راهی می شوند.
بیش از هشت سال است که طرح آزادسازی حریم امامزاده زید بن علی (علیهالسلام) خرمآباد آماده شده اما به دلیل عدم اختصاص اعتبار کافی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
در جوار بقعه متبرکه امامزاده زید بن علی (ع) شهرستان خرم آباد، از قدیم الایام بازاری وجود داشته است که با گسترش شهر حریم این بقعه متبرکه با هجوم بازاریان مواجه و تنگ وتنگ تر شد.
این روزها برای زیارت این بقعه متبرکه باید از شلوغی وصف ناشدنی بازار عبور کرده و صداهای مربوط به فروشندگان مزیدی بر شلوغی وصف ناپذیر حوالی این بقعه متبرکه است.
این در حالی است که خرم آباد به دلیل آب و هوایی مساعد، وجود سه بقعه متبرکه امامزاده زید بن علی(ع)، امامزادگان دوبرادر(ع) و امامزاده عبدالله(ع)، آثار تاریخی و منابع گردشگری کم نظیر می تواند مقصد گردشگری برای مردم کشور و حتی خارج از کشور باشد.
این حریم الهی در فاصله کوتاهی از قلعه باستانی فلک الافلاک وجود دارد و بازارهای قدیمی چون راسته بروجردی ها که از دیر باز محل فروش تولیدات بومی، صنایع دستی و ظرف روحی و مسی بوده است.
این در حالی است که وجود چنین امامزادهای در مرکز شهر یک فرصت مناسب جهت توسعه گردشگری مذهبی استان است.
آزاد سازی بقعه متبرکه امامزاد زید بن (ع) نیازمند عزم استانی و خرد جمعی است
«مسلم رضایی پور»، امروز(8 مرداد)، در دومین جلسه کارگروه وقف ستاد بازآفرینی شهری استان لرستان که با محوریت محله امامزاده زیدبن علی ع خرم آباد، با حضور معاونین و نمایندگان دستگاه های اجرایی راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و اوقاف و امور خیریه در محل سالن جلسات اداره کل اوقاف و امورخیریه برگزار شد، گفت: تعیین محدوده آزادسازی و بهسازی اطراف این بقعه متبرکه، بازنگری در محدوده فرهنگی-مذهبی مصوب کمیسیون ماده پنج استان همزمان با بررسی بازنگری طرح تفصیلی شهر خرم آباد و جذب مشاور ذی صلاح جهت تهیه طراحی این محله، از مهمترین مصوبات این کارگروه تخصصی بود.
معاون بهره وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان لرستان، خاطرنشان کرد: بهسازی و آزادسازی محله و بقعه متبرکه امامزاده زید بن علی ع، نیازمند یک عزم استانی و خرد جمعی است.
رضایی پور،اظهار کرد: عدم استقبال و حضور نمایندگان سایر دستگاه ها و نهادهای مسول عضو کارگروه در این جلسه، رسیدن به این هدف را به تاخیر خواهد انداخت.
وی بابیان اینکه آزادسازی حریم امامزاده زید بن علی (ع) در مرکز شهر خرمآباد به یکی از مطالبات همشهریان تبدیلشده و یکی از راههای تأمین مالی این طرح، احیای موقوفات مرتبط با این امامزاده بهویژه موقوفه سیده شهربانو معروف به جلدان است.
آزاد سازی بقعه متبرکه زید بن علی(ع) در خرم آباد، نیازمند تخصیص بودجه است
حجت الاسلام «فضل الله نجفی»،رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم آباد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: طرح آزاد سازی حریم بقعه متبرکه زید بن علی(ع) در حال اجراست.
وی با اشاره به صدور رای برای 30 پرونده مربوط به حقوق مستاجرین و یا متصرفین اطراف این بقعه متبرکه، افزود: قوق برخی مستاجرین و یا متصرفین اطراف بقعه، پرداخت شده و این مغازه ها تخریب و یا در شرف تخریب هستند.
حجت الاسلام نجفی، با اشاره به اینکه اجرای کامل این طرح نیازمند تخصیص اعتبار است، بیان کرد: حدود یک سوم هزینه ها به عهده اوقاف و امورخیریه، یک سوم به عهده استانداری و یک سوم دیگر به عهده اوقاف و امور خیریه استان قرار گرفته است.
وی بیان کرد: ازاداره کل میراث فرهنگی و استانداری لرستان درخواست می شود برای تسریع در اجرای طرح آزاد سازی حریم بقعه متبرکه زید بن علی (ع) در خرم آباد، هرچه زودتر این اعتبار را در اختیار اوقاف و امور خیریه استان قرار دهند.
رئیس اوقاف و امور خیریه خرم آباد، اظهار کرد: تحقق آزاد سازی بقعه های متبرکه خرم آباد نیازمند حمایت مسئولان و همکاری و مشارکت مردم و همسایگان این بقاع نورانی است.
براساس بررسی ها 90 باب مغازه در اطراف حرم امامزاده زید بن علی(ع) خرمآباد وجود دارد که برای آزادسازی این امامزاده باید تخلیه شوند و تاکنون تعدادی از این مغازه ها تخلیه شده است.
بنای مقبره امامزاده زیدبن علی(ع) شهر خرم آباد که روبروی قلعه تاریخی فلک الافلاک واقع شده، مربوط به سال404 هجری قمری است.
بنابر کتیبه ای که به خط کوفی نگاشته شده است، بنای اولیه این مکان مقدس و تاریخی به فرمان بدربن حسنویه ساخته شده است.
مقبره دارای دو گلدسته مدور آجری در دو طرف بوده که با کاشیهای زیبایی که کلماتی مقدس بر آن نوشتهشده مزین شده است، درب اصلی حرم از چوبی مخصوص و به شکل زیبایی ساختهشده و آیات و کلمات مقدس با خط نسخ و بهطور برجسته بر آن نقش شده است.
بنای کنونی مقبره در سال 1307 هجری قمری ساخته شده و درب اصلی حرم از چوبی مخصوص و به شکل زیبائی که آیات و کلمات مقدس با خط نسخ و به طور برجسته برآن نقش گردیده، ساخته شده است.
بر اساس سنگنبشتهٔ بنا که به خط کوفی است، این مقبره در سال ۴۰۴ هجری قمری بهفرمان بدر بن حسنویه ساختهشده و بنابر متون کتیبه های موجود، این مقبره به زید بن علی بن حسین بن علی بن طالب(ع) تعلق دارد.
نظر شما