استقبال مردم از گل‌دهی لاله تالابی/ جشنواره‌ای با رویکرد محیط زیستی و فرهنگی

چهارمین جشنواره گل‌دهی لاله تالابی با رویکرد محیط زیستی و فرهنگی با استقبال کم‌نظیر مردم در دهستان هنده‌خاله برگزار شد.

خبرگزاری شبستان، صومعه‌سرا_مائده فلاحتکار ضیابری: چهارمین جشنواره تالاب‌گردی و گل‌دهی لاله تالابی در منطقه حیات‌وحش سلکه هندخاله با استقبال کم‌نظیر مردم برگزار شد.

 

هرساله شکفتن لاله‌های تالابی، بهانه‌ زیبایی برای یک دور هم نشینی صمیمی گیلانیان در دهستان هنده‌خاله می‌شود تا برای شکفتن این گل زیبا جشنی برپا کنند و فارغ از مشکلات زندگی چند ساعتی خوش باشند.

 

 

جشنواره گلدهی لاله‌های تالابی با هدف معرفی و شناساندن این گل زیبا و کم نظیر به عنوان شاخص اصلی تالاب انزلی، فرهنگ‌سازی در راستای حفظ این گونه منحصر بفرد، توسعه صنعت گردشگری شهرستان و تعیین آن بصورت نمادی برای صومعه‌سرا برگزارشد.

 

عموم مردم در این جشنواره به صورت رایگان سوار بر قایق موتوری شدند و از تالاب بازدید و از نزدیک گل‌های تالابی را لمس کردند.

 

 

*انتقال فرهنگ از طریق همین جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها صورت می‌گیرد

در این جشنواره «حمیدرضا آذرپور» با بیان اینکه رئیس میراث فرهنگی شهرستان صومعه‌سرا، مرد پرتلاش، خستگی‌ناپذیر جشنواره‌ها و توسعه فرهنگی منطقه است، اظهار کرد: برای چهارمین بار تلاش شده تا نقاط قوت این منطقه معرفی شود.

 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان افزود: مهمترین اهداف این برنامه‌ها این است توجه خود را به داشته‌هایمان در حوزه فرهنگی، تاریخی، آداب، سنت و صنایع دستی و ... بیشتر کنیم.

 

وی با بیان اینکه یکی از آرزوهای بسیاری از کشورها دسترسی به آب‌های آزاد است، گفت: در کشوری زندگی می‌کنیم که در شمال آن دریای خزر و در سوی دیگر خلیج همیشه فارس مرکز تردد همه دنیاست که افتخاری برای ماست.

 

 

آذرپور با بیان اینکه حفظ منابع طبیعی فقط در حوزه محیط زیست نیست بلکه وظیفه همه ما است، تصریح کرد: نسل آینده همه ما را زیر سوال می‌برد که شما برای حفظ این آثار و منابع چه کارهایی کرده‌اید.

 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه باید انتقال دهنده خوبی برای منابع و فرهنگ خود باشیم، خاطرنشان کرد: انتقال فرهنگ از طریق همین جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها صورت می‌گیرد تا مانع گسست از دو نسل شود.

 

وی اظهار کرد: آداب و رسومی که نیاکان ما سالها برای آن تلاش کرده‌اند نباید بگذاریم از دست رود و برگزاری چنین برنامه‌هایی سبب احیای سنت‌های گذشته می‌شود.

 

 

*جشنواره‌های صومعه‌سرا ثبت ملی می‌شود

«سیدکاظم دلخوش» با بیان اینکه مردم هنده‌خاله برای چهارمین سال پیاپی است که این جشنواره را برگزار می‌کنند، افزود: از همه کسانی که در گردشگری تلاش می‌کنند تا از آداب و سنن شهرستان حمایت می‌کنند تشکر می‌شود.

 

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این شهرستان یکی از شهرستان‌های پربار در برگزاری جشنواره‌ها است، گفت: در صددیم رودخانه‌های این منطقه را احیا کنیم تا مردم هنده‌خاله راحت‌تر این جشن‌ها را برگزار کنند.

 

وی با بیان اینکه بنا به مکاتباتی که انجام شده در صددیم کل جشنواره‌های صومعه‌سرا را ثبت ملی کنیم، تصریح کرد: 90 درصد آسفالت دهستان هنده‌خاله انجام شده و 5 ترانس برق هم در این یکساله نصب شده است.

 

 

* مسئولان با برگزاری جشنواره‌‌ها نشاط اجتماعی را در جامعه افزایش دهند

«زهرا رضایی» با بیان اینکه چنین جشنواره‌هایی سبب جذب گردشگر به مناطق روستایی گیلان می‌شود، اظهار کرد: مسئولان باید با برگزاری این گونه جشن‌ها نشاط اجتماعی را در جامعه افزایش دهند.

 

این مسافر تهرانی با بیان اینکه جشن امروز بسیار جذاب بود اما تنها بدی آنها کمبود سایه‌بان در این هوای گرم بود، افزود: با توجه به اینکه استقبال مردم از این گونه برنامه‌ها زیاد است باید مکان مناسب‌تری برای رفاه مردم تعبیه شود.

 

وی با بیان اینکه اصلیتم گیلانی اما بزرگ شده تهران هستم، گفت: مدتهاست صحبت از مرگ تدریجی تالاب به گوش می‌رسد که مسئولان مربوطه باید جلوی این مشکل بزرگ را بگیرند تا شاهد از بین رفتن تالاب به این زیبایی نباشیم.

 

گفتنی است، برپایی نمایشگاه صنایع دستی، برگزاری نمایش سنتی و طناب‌بازی از دیگر برنامه‌های اجرایی در این جشنواره بود.

کد خبر 816918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha