برگزاری کارگاه‌های آموزشی با رویکرد «فعالیت‌های اجتماعی»  در کتابخانه‌های عمومی گیلان

کرمی از برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه در حوزه فعالیت‌های اجتماعی و در راستای شاخص‌های قانون حقوق شهروندی در کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، « پریسا کرمی» در نخستین کارگاه آموزشی «رفتار با كودكان خيابانی، كودكان كار و كودكان بی‌سرپرست و بدسرپرست» با بیان اینکه این کارگاه برای نخستین بار در سطح کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه در حوزه فعالیت‌های اجتماعی و در راستای شاخص‌های قانون حقوق شهروندی در کتابخانه‌های عمومی به جدیت درحال اجراست.


مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان به رسالت مجموعه کتابخانه‌های عمومی در آگاهی‌بخشی مناسب به مخاطبین در خصوص پدیده‌های اجتماعی اشاره و اظهارکرد: کتابخانه‌های عمومی با برنامه‌ریزی مدون برای مخاطبین خود درصدد جلوگیری از بروز آفت‌ها و معضلات موجود در جامعه هستند.
 
کرمی با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی با بررسی نیازهای اطلاعاتی جامعه مخاطب در ارتقاء دانش آنان تاثیرگذار است افزود: کارگاه آموزشی «رفتار با كودكان خيابانی، كودكان كار و كودكان بی‌سرپرست و بدسرپرست» با همکاری موسسه خیریه حامی شایسته گیلان ما و در راستای امضاء تفاهم‌نامه همکاری برای آشنایی با کودکان کار برای نخستین بار در سطح کتابخانه‌های عمومی کشور در رشت برگزار شد.

وی ادامه داد: کمک به ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های کودکان کار، تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به این افراد و ایجاد محیط مناسب فکری برای کودکان کار و خانواده‌هایشان یکی از رسالت‌های فرهنگی است که مجموعه کتابخانه‌ها می‌تواند گام‌های مثبتی در این زمینه بردارد.


در ادامه این نشست «حسین احمددوست» خواستار تغییر نگرش به کودکان کار شد و افزود: باید نگرش خود به کودکان کار را به یک مسئولیت اجتماعی تبدیل کرده و حمایت‌های اجتماعی خود را نسبت به این کودکان داشته باشیم.

مدیرعامل موسسه خیریه حامی شایسته گیلان ما با بیان اینکه کودکان کار بار اقتصادی خانواده را بردوش می‌کشند تا از فروپاشی خانواده‌ها جلوگیری کنند، تحقق اهداف اجتماعی در زمینه کودکان کار را نیازمند حمایت دولت، شهرداری‌ها و نهادهای دخیل در حوزه کودکان و نوجوانان عنوان کرد.
 

وی با بیان اینکه کودکان کار یکی از پدیده‌های اجتماعی عصر جدید است که با گسترش زندگی شهرنشینی ایجاد شد افزود: این پدیده رابطه تنگاتنگی با سطح فرهنگی خانواده‌ها و سطح معیشت آنان دارد.
 

این فعال اجتماعی در حوزه کودکان با انتقاد از برخی مسئولین ذیربط به‌دلیل عدم توجه کافی به مقوله کودکان کار گفت: نحوه برخورد برخی از نهادهای اجرایی و دستگاه‌ها با این کودکان موجب ترس و واهمه کودک از آنها شده و معضلات جدی دیگری بوجود می‌آورد.
 
وی راه‌اندازی طرح‌های غیرکارشناسی، استفاده از عبارات ناصحیح در برخورد با این کودکان و نیز استفاده از افراد بی‌تجربه در حوزه کودکان را از مهمترین چالش‌ها عنوان و اعلام کرد: به‌کاربردن تعابیری چون «طرح جمع‌آوری کودکان کار» جز وخامت اوضاع در این حوزه دستاورد دیگری به همراه ندارد و باید در این حوزه آموزش‌های لازم به متولیان امر داده شود.


احمددوست با اشاره به پیامدهای تعبیر کودکان کار برای این قشر تصریح کرد: از بین رفتن کودکی، نارسایی آموزشی، مشکلات سلامت، خشونت در محیط کار، تبعیض جنسیتی، استثمار اقتصادی، بازماندگی از تحصیل، در دسترس نبودن خدمات و حمایت‌های تامین اجتماعی و محیط کار ناسالم از مهمترین تاثیرات کار کودکان بر زندگی آنهاست.
کد خبر 817307

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha