به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم تقدیر از سه نسل از سینماگران سینمای ایران شب گذشته با حضور هنرمندان این عرصه در هتل لاله تهران برگزار شد.
در نسل دوم سینمای ایران فیلمهای میم مثل مادر به کارگردانی رسول ملاقلیپور، سوپراستار به کارگردانی تهمینه میلانی، دختری با کفشهای کتانی به کارگردانی رسول صدرعاملی، طوفان شن به کارگردانی جواد شمقدری، اشک سرما به کارگردانی عزیزالله حمیدنژاد و باشگاه سری به کارگردانی جمال شورجه قرار داشتند.
در ابتدا دختر رسول ملاقلیپور به یاد این کارگردان از دست رفته به روی سن آمد و گفت: پدرم وقتی فیلمنامه میم مثل مادر را مینوشت ناراحتی قلبی داشت و زمانی دست به نوشتن برد که مادرش را از دست داده بود، دستنوشتهای از او پیدا کردیم که در پایان آن نوشته بود میم مثل مادر آخرین فیلم سینمای من خواهد بود.
تهمینه میلانی با ذکر خاطرهای از فیلم سینمایی دو زن بیان کرد: زمانی که به پایان فیلمنامه دو زن رسیدم اشکهایم جاری میشد چرا که دوست نداشتم احمد شخصیت اصلی داستان زنده بماند.
در ادامه مراسم، رسول صدرعاملی، کارگردان فیلمهای سینمایی دختری با کفشهای کتانی و من ترانه 15 سال دارم، اظهار داشت: اتفاق خوبی است که مؤسسه رسانههای تصویری سینمای ایران را مرور میکند، هر چند که شتابزده باشد. فیلم دختری با کفشهای کتانی پس از هفت سال فیلم نساختن من به روی پرده رفت که اگر حمایت حوزه هنری وقت نبود این فیلم هیچگاه ساخته نمیشد.
جواد شمقدری، کارگردان فیلم سینمایی طوفان شن و همچنین معاون امور سینمایی وزارت ارشاد بیان کرد: عباسیان با من شرط کرد که در حوزه کارگردانی صحبت کنم و کاری به کار معاونت سینمایی نداشته باشم. فرهنگ امروز جهان نیازمند سینمای ایران است، ما با دریایی روبرو هستیم که در این حوزه کم کار شده است. سینمای ایران باید در یک قالب منسجم و شیک به مخاطبان جهانی عرضه شود.
عزیزالله حمیدنژاد که فیلمهای سینمایی اشک سرما، هور در آتش و آناهیتا را در کارنامه خود دارد به روی سن آمد و گفت: امشب شبی برفی است که یاد و خاطره اشک سرما را برای من زنده میکند. امروز سکانسهای زیبا را در فیلمهایمان کمتر میبینیم، انرژی سینمای ما باید آزاد شود و فیلمهای خوبمان به روی پرده رود. هر کسی اگر میخواست اشک سرما را کار کند باید دوندگی زیادی میکرد. ساخت این فیلم برای من شش سال طول کشید. زمانی که این فیلم ساخته شد و در جشنواره خارجی اکران شد ژاپنیها فکر میکردند که اشک سرما در استودیو ساخته شده است و فکر لوکیشن طبیعی به ذهنشان خطور نمیکرد.
در پایان تقدیر از هنرمندان نسل دوم سینمای ایران نوبت به جمال شورجه با فیلم باشگاه سری رسید و عنوان داشت: فیلم یک حرکت جمعی است و اگر این جمع متحد نباشند فیلم خوبی از آب درنمیآید و پشت صحنه همه فیلمهای خوب آن روزها مرحوم سیفالله داد بود که یاد و خاطره او را گرامی میداریم.
پایان پیام/
نظر شما