به گزارش خبرگزاری شبستان از شیروان؛ بهداشت دام از اهمیت ویژه ای برخوردار است و با توجه به ناخالصی هایی که در پشم گوسفند است باید اقدام به شستن آن و از سویی موارد بهداشتی با دقت رعایت شود اما، عده ای از مردم بدون توجه به اصول بهداشتی، با شستن پشم دام خود در رودخانه، آب را آلوده میکنند.
پشم خام را با روش های گوناگون می شویند که از جمله آن شستوشوی حوضچه ای است که در این روش پشم در ۴ یا ۵ حوضچه متوالی شسته می شود. برای این کار الیاف به وسیله چنگال مخصوص از حوضچه ای به حوضچه دیگر منتقل میشود.
یکی از اهالی روستای قلعه زو از توابع بخش مرکزی شیروان می گوید: این چشمه، آب کشاورزی زمین های پایین دست را تامین می کند که متاسفانه به علت شستن پشم هر روز مواد شوینده شیمیایی زیادی وارد آب می شود.
هادی شفقی، اظهار داشت: به همین علت محصولات کشاورزی و درختان پایین دست یا آفت گرفتند یا خشکیده اند، از سویی محصول چغندرقند این منطقه که با توجه به بارش های امسال بسیار مناسب بود دچار آفت شدید شده است.
وی با ابراز تاسف از عدم اطلاع و آگاهی و توجه اهالی به موضوع بهداشت در این خصوص گفت: به علت آلوده بودن آب این منطقه، گوسفندهای این منطقه نمی توانند از آن استفاده کنند زیراکه بیماری زردی می گیرند.
یکی دیگر از اهالی روستای قلجق از توابع بخش مرکزی شیروان تصریح کرد: شستوشوی پشم در رودخانه قلجق (روستاهای قلجق و فیروزه) به امری عادی تبدیل شده که موجب وارد شدن مواد شیمیایی شوینده ها به مزارع و باغ های پایین دست و البته در نهایت تصفیه خانه خانلق می شود که آب شرب شهر شیروان هم از آنجا تامین می شود.
علی صائب با بیان اینکه فروش پشم برای دامداران منطقه سود اقتصادی بالایی دارد افزود: متاسفانه استفاده اشخاص از آب رودخانه برای شستن پشم ها به ساکنان اطراف و همچنین مزارع، محصولات خسارت می زند که از مسئولان و متولیان امر خواستار رسیدگی این مسئله هستیم.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد شستوشوی پشم ها توسط افراد به منظور تهیه و استفاده در تشک و سایر موارد است،گفت: با توجه به ضرر و زیان این کار در رودخانه ها، آنان می توانند گوسفندان را در حمام های مخصوص شست و شو دهند و بعد پشم آنان را برای فروش و سایر موارد استفاده کنند.
مدیر جهادکشاورزی شیروان می گوید: در بسیاری از موارد شاهد شست وشوی پشم توسط اهالی در رودخانه بوده ایم که متولی رسیدگی به این موضوع شرکت آب منطقه ای است.
رمضان امان زاده اظهار داشت: لانولین موجود در پشم گوسفند که نوعی چربی است با ورود به باغ ها و مزارع حاصلخیزی خاک را از بین می برد و موجب خشک شدن درختان و محصولات زراعی می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی از شکایت کشاورزان مبنی بر این موضوع صورت نگرفته است گفت: اگر هم خسارتی به باغ ها و مزارع کشاورزان صورت گرفته باشد متولی و پاسخگویی آن بر عهده آب منطقه ای است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان هم گفت: کیفیت آب پس از تصفیه توسط سازمان آب و بهداشت کنترل و از سویی کلرزنی و ضدعفونی می شود.
دکتر علی آرمیده ضمن تایید اینکه آب ورودی تصفیه خانه باید تمیز باشد اظهار داشت: تاکنون شکایتی مبنی بر این موضوع و حتی بیماری گزارش نشده است زیراکه در تست نهایی مشکل نداریم.
وی با بیان اینکه آب مردم بهداشتی و از محل سالم تامین می شود گفت: پُرز و لای ناشی از شست و شوی پشم گوسفند در رودخانه ته نشین می شود و بار میکروبی آب پس از تصفیه از بین می رود.
سرپرست اداره آب منطقه ای شیروان هم گفت: چنانچه آب در محدوه سد و برای مصرف شرب باشد متولی این امر آب و فاضلاب شهری است.
بهزاد بهلولی اظهار داشت: از سویی با ورود و خروج سریع افراد و شستن پشم خود، نمی توان آن ها را شناسایی کرد مگر اینکه گزارش مردمی به این اداره ارائه شود تا پیگیر موضوع شویم.
در تماس تلفنی خبرنگار ما با سرپرست اداره آب و فاضلاب شهری شیروان و بیان موضوع، وی از ارائه هرگونه اطلاعاتی خودداری کرد.
هم اینک در شهرستان شیروان هزار و ۶۵ کیلومتر رودخانه، مسیل و آبراه وجود دارد که از این میزان ۳۳۹ کیلومتر در مسیل های مهم و حساس قرار گرفته است که یا آب دارند و یا در حوره مسکونی قرار دارند.
نظر شما