آغاز رکاب زنی دوچرخه سواران حامی محیط زیست از بندر ترکمن تا بندر آستارا

خیام نیا از آغاز رکاب زنی دوچرخه سواران حامی محیط زیست دریای خزر از بندر ترکمن تا بندر آستارا خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا،«عباس خیام نیا» امروز(پنج‌شنبه، ۱۷ مرداد) با اشاره به آغاز رکاب زنی دوچرخه سواران حامی محیط زیست از بندر ترکمن تا بندر آستارا اظهارکرد: پنج دوچرخه سوار حامی محیط زیست به نام های محمدرضا آقاسیان، سید اسماعیل حسینی اشرفی، رضا ویزواری، مجتبی ظفرزاده و امیرخیام نیا در آستانه روز دریای خزر رکاب زنی خود از بندر ترکمن تا بندر آستارا را با شعار «مقابله با زباله های دریایی» آغاز کردند.

 

مشاور و مجری طرح تفکیک پسماند خشک از مبدا بندر آستارا با بیان اینکه دوچرخه سواران فعال محیط زیست از استان‌های گلستان، مازنداران و گیلان در این برنامه فرهنگی و ورزشی حضور دارند، افزود: دوچرخه سواران حامی محیط زیست پس از گذر از شهرهای بندرترکمن، بندرگز، بهشهر، نکا، خزر آباد، بابلسر، نور، نوشهر، سلمان شهر، تنکابن، رامسر، رودسر، لاهیجان، بندر کیاشهر، بندر انزلی و تالش در روز ۲۸ مرداد به بندر آستارا می‌رسند و رکاب زنی خود را به پایان می‌رسانند.

 

وی با اشاره به اینکه دوچرخه سواران حامی محیط زیست دریای خزر در طول ۱۰ روز مسیر ۶۵۷ کیلومتری بندر ترکمن تا آستارا رکاب می‌زنند، تصریح کرد: در طول مسیر رکاب زنی دوچرخه سواران با استفاده از بنرهای نصب شده بروی دوچرخه هایشان و توزیع بروشورهای آموزشی بین مردم به ترویج فرهنگ صیانت و پاکیزگی ساحل دریای خزر اقدام می‌کنند.

 

خیام نیا گفت: در راستای راه اندازی این برنامه فرهنگی و ورزشی سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری‌ها و ادارات حفاظت محیط زیست شهرهای ساحلی دریای خزر و شرکت امیران پاک ایرانیان مشارکت دارند.

 

مشاور و مجری طرح تفکیک پسماند خشک از مبدا بندر آستارا تصریح کرد: با توجه به تهدیدات زیست محیطی دریا خزر، گرامیداشت این روز مهم، در راستای حفظ و حراست از این دریا بسیار دارای اهمیت است.

 

خیام نیا با بیان اینکه همه ساله برابر اعلام گرامیداشت روز دریای خزر از سوی کنوانسیون تهران به موضوعاتی از سوی کشورهای حاشیه خزر پرداخته می‌شود تا برنامه هایی برای اثربخشی در بهبود وضعیت زیست محیطی خزر اجرا شود، گفت: امسال اولویت تاکیدات در حوزه دریای خزر بر مدیریت زباله به خصوص پلاستیک ها متمرکز شده است.

 

به گزارش شبستان، کشور های حاشیه دریای خزر در سال ۱۳۸۲ یک کنوانسیون منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به کنوانسیون تهران را امضاء کرده و در تاریخ ۲۱ مردادماه ۱۳۸۵ لازم الاجرا شدن این معاهده نامه را بعنوان یک واقعه مهم زیست محیطی جشن گرفتند.

از سال ۸۷ به بعد جشن روز جهانی دریای خزر در پنج کشور ساحلی برگزار شد و ایران نیز همانند سایر کشورها هر ساله برنامه های ویژه ای را به مناسبت این روز اجرا می‌کند.

کد خبر 819084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha