به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «عیسی منصوری» شب گذشته (شنبه 19 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به بررسی شرایط کنونی اقتصادی کشور پرداخت و با اشاره به اینکه اقتصاد نفتی با تضعیف بخش های مختلف تولیدی از جمله بخش کشاورزی و محور قرار دادن بازرگانی و تجارت، طبقه ویژه سرمایه داری ایجاد کرده است، گفت: در اقتصاد نفتی جریانی منافع خاص را برای گروه های خاص می خواهد و بر این اساس با سیاست هایی که اقتصاد بدون نفت را پیگیری می کند مقابله می کند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه پولی که به سمت مسکن و سکه رفت رونق اقتصادی و اشتغال ایجاد نمی کند و نمی توان از آن مالیات گرفت، افزود: جهت گیری توسعه صنعتی کشور مشخص نشده است و فقط برای رفع نیازها اولویت های منطقه ای و ملی را مشخص کرده ایم.
وی با بیان اینکه حدود 22 اولویت مشخص شده است که 30 درصد جی دی پی کشور را شامل می شود، ادامه داد: اگر روی آنها کار کنیم در 70 درصد باقی مانده نیز تحرک ایجاد می شود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه باید به جای اولویت قرار دادن سرمایه گذاری که در سال های اخیر روند کاهشی داشته است سراغ افزایش بهره وری برویم در این زمینه به ذکر مثالی پرداخت و گفت: به عنوان نمونه در سال های گذشته از کندوهای زنبور عسل کشور حدود 150 کیلوگرم ژل رویال تولید می شد که این مقدار اکنون به سه تن افزایش یافته و به ازای هر 50 کندو یک اشتغال ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه تولید محتوا در بخش فناوری اطلاعات نیز نمونه دیگری از افزایش بهره وری است، گفت: در این حوزه نیز تولید یک بازی با عنوان شوفر به 86 کشور صادر شد و فقط در یک کشور 360 هزار دلار درآمد داشت.
منصوری با اشاره به اینکه شرکت سازنده انیمیشن دیرین دیرین نیز در یک منطقه عرب زبان به تولید انیمیشن هایی با زبان عربی پرداخته است و از این ظرفیت بالا کسب درآمد خوبی می کند، افزود: مسئله اقتصاد ما هزینه های مبادلاتی است و در حالی که در مقایسه با دیگر کشور ها زیر ساخت های مناسبی داریم اما بهره وری خوبی نداریم./
نظر شما