برای وزارت آموزش و پرورش درآمد پایدار تعریف شود

اولاد قباد با بیان اینکه عدم توجه به مسایل و مشکلات آموزش و پرورش باعث تضعیف امنیت ملی می شود، گفت: ما معتقدیم باید برای آموزش و پرورش منابع درآمدی پایدار تعریف شود.

«فریده اولاد قباد» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد مشکلات وزارت آموزش و پرورش گفت: وزارت آموزش و پرورش مهمترین، بزرگترین و زیربنایی ترین وزارتخانه کشور است. ساختار آموزشی و فرهنگی این وزارتخانه گویای این واقعیت است که نسل آینده باید در این ساختار تربیت و مورد آموزش قرار گیرند.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه به مسایل و مشکلات آموزش و پرورش به کارآمدی و بهره وری این وزارتخانه کمک خواهد کرد، اظهار داشت: سرریز شدن مشکلات در این وزارتخانه و عدم توجه به معیشت و منزلت فرهنگیان باعث تضعیف امنیت ملی می شود و برعکس توجه به معیشت و منزلت فرهنگیان و همچنین حل مشکلات این وزارتخانه قطعا موجب همبستگی می شود.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از یک میلیون معلم و 14 میلیون دانش آموز و بالای 40 میلیون خانواده با این وزارتخانه در ارتباط هستند. قطعا توجه به این بخش از جامعه باید مورد تاکید دولت ها باشد چرا که بخش اعظمی از جامعه با آن درگیر هستند.

 

وی با بیان اینکه دولت ها باید توجه به مسایل آموزش و پرورش را در اولویت برنامه هایشان قرار دهند، تصریح کرد: عدم توجه به مسایل وزارت آموزش و پرورش می تواند مبدایی برای تحولات باشد و در عین حال توجه به آن می تواند باعث همبستگی ملی شود.

 

اولاد قباد تصریح کرد: سهم وزارت آموزش و پرورش در بودجه عمومی دولت حدود 10 درصد است که هر ساله این وزارتخانه با کسری بودجه مواجه است و برآورد کسری بودجه این وزارتخانه در سال 98 طبق پیش بینی های دولت و مجلس 10 هزار میلیارد تومان است. قطعا باید اعتبارات این وزارتخانه متناسب با برنامه ها و گستردگی اش در بودجه های سالیانه دیده شود.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکی از دغدغه های وزارت آموزش و پرورش تامین منابع مالی و کسری بودجه ای است که هر ساله با آن مواجه است و نگرانی دیگر این وزارتخانه، تامین منابع انسانی است؛ تامین منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش از زمانی شروع شد که مراکز تربیت معلم را جمع آوری کردند آن هم که به دلیل اینکه پیش بینی ای از جمعیت دانش آموزی کشور نداشتند و بعد که جمعیت دانش آموزی کشور گسترش یافت، دانشگاه فرهنگیان را ایجاد کردند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر دانش آموزان با رتبه دو رقمی یا سه رقمی جذب دانشگاهیان فرهنگیان می شوند اما این دانشگاه نیز با کمبود فضا و کمبود هیئت علمی مواجه است، این در حالی است که آنها می توانند هیئت علمی این دانشگاه ها را از فرهنگیانی که مدرک تحصیلی شان PHD‌ است و تجربه تدریس دارند، استفاده کنند و آنان را به عنوان هیئت علمی انتخاب کنند و در مورد فضای آموزشی نیز باید برای آنها فکر چاره ای شود، آنها از مدرسه به مدرسه ای دیگر می روند و آن را به عنوان دانشگاه فرهنگیان معرفی می کنند.

 

وی با اشاره به ماده 28 تاسیس دانشگاه فرهنگیان گفت: از این طریق ما می توانیم افرادی را که در دانشگاه های دیگر تحصیل کرده اند با دوره های پنج و شش ماهه در دانشگاه فرهنگیان جذب کنیم که با توجه به کمبود امکانات این دانشگاه ها و همچنین سهل انگاری دولت در اجرای قوانین مصوب مجلس این موضوع کمرنگ دیده می شود.

 

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدید خود از مدارس سراسر کشور در استان های مختلف گفت: بالای چهل درصد از مدارس کشور نیاز به نوسازی و بازسازی دارند و قطعا باید در این زمینه فکر چاره ای شود البته ما معتقدیم برای کاهش مشکلات در وزارت آموزش و پرورش باید منابع درآمدی پایدار برای این وزارتخانه دیده شود و اتفاقا پیشنهاد ما این است که در لایحه مالیات بر ارزش افزوده دولت به این درآمد پایدار بیندیشد و سهمی و درصدی را به وزارت آموزش و پرورش اختصاص دهد.

 

اولاد قباد با انتقاد از اینکه وزارت آموزش و پرورش وزارتخانه ای نیست که با سرپرست اداره شود، گفت: وزارت آموزش و پرورش قیم نمی خواهد و نباید جولانگاه افراد غیر متخصص و غیر کارشناس و افراد حزبی و سیاسی شود.

 

وی گفت: آموزش و پرورش یک میلیون فرهنگی فهیم، فرهیخته و توانمند دارد و قطعا باید دولت به این افراد توانمند توجه کند و می تواند وزیری از میان همین افراد توانمند و فرهیخته انتخاب و به مجلس معرفی کند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بی ثباتی در سطوح عالی و میانی وزارت آموزش و پرورش بیداد می کند، گفت: کدام وزارتخانه این همه بی ثباتی دارد، این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش بزرگترین و زیربنایی وزارتخانه کشور است.

 

وی خاطرنشان کرد: در سه سالی که ما در مجلس بوده ایم، چهار وزیر در وزارت آموزش و پرورش آمدند و رفتند و این تغییرات، این وزارتخانه را سست و ضعیف کرده است. در حال حاضر آقای حسینی به عنوان سرپرست این وزارتخانه را به خوبی اداره می کند اما دولت باید سریع تر با توجه به اینکه به اول مهر نزدیک می شویم، وزیری توانمندی برای این وزارتخانه به مجلس معرفی کند./

 

 

 

کد خبر 819712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha