به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان به نقل از ستاد اطلاع رسانی سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، «محمد عیدی» در آیین گرامیداشت زاون قوکاسیان(شب زاون)، اظهار کرد: زاون به معنای واقعی کلمه شخصی توسعه یافته بود.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ادامه داد: زاون دارای شخصیتی جامعنگر، جهاننگر و جمعنگر است که با تمام ویژگیهایش بر سر ریشه های خود روییده و عاشق زادگاه خود، اصفهان است.
وی با اشاره به بازگشت زاون از شهر وین افزود: زاون در بازگشت خود از کشور اتریش در بیمارستان بستری شد و میدانست که تا پایان عمرش زمان چندانی ندارد و به همین خاطر بود که به زادگاه خود اصفهان بازگشته بود.
عیدی با تاکید بر اینکه زاون عاشق سه چیز بود تصریح کرد: زاون قوکاسیان در ابتدا عاشق زادگاه خود، پس از آن عاشق انسانیت و مادر خود بود و در پایان عاشق هنر خود بود که هرکدام از این سه عنصر ویژگی خاصی را به زاون عطا کرده بود.
وی با بیان اینکه پردازش شخصیتها شاخص هایی دارد گفت: عوامل وراثتی و شبکه ارتباطی در روند شکل گیری یک فرد بسیار تاثیرگذار است و در خصوص زاون، دوستان او سخنان بسیار در خصوص اثر گذاری او گفتهاند و خواهند گفت.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تاکید کرد:انسان تجربه باور قرار خود را در بیقراری میداند و چنین انسانی میتواند عاشق باشد چرا که تنها در تجربه باوری میشود عشق را باور کرد و تنها عشق است که به شما تجربه دیگر گزینی میدهد.
عیدی اصفهان را بستر ساز فضای گفت و گو دانست و گفت: در هر زمان از تاریخ و مکتبی زمینه های گفت و گو در اصفهان ایجاد شده و زاون فردی بود که به تنهایی بستر سازی میکرد و این امر نتیجه تجربه باوری یک انسان است.
وی در خصوص ویژگیهای ذاتی زاون تصریح کرد: او تنها در پی دانستن بود و دیگران را وادار میکرد دانش خود را به اشتراک بگذارند و در این زمینه زاون طلبکار بود چراکه هرچیزی که داشت را به اشتراک میگذاشت و باید گفت اگر فردی با زاون بود امکان نداشت که آن فرد توسعه یافته نشود.
معاون فرهنگی شهرداری اصفهان رسیدن به توسعه پایدار را با وجود افرادی مانند زاون میسر دانست و خاطرنشان کرد: برای تحقق توسعه پایدار نیازمند شخصیت هایی هستیم که شخصیت توسعه یافته را تبدیل به یک مدل رایج کنند و کمتر کسی امروز مانند زاون رفتار میکنند.
منوچهر طیاب، مستندساز و ایران شناس در ویژه برنامه شب زاون گفت: برگزاری بزرگداشت برای زاون قوکاسیان به جوانان علاقه مند به سینما یاداوری می کند که هر کدام برای موفق شدن در مسیری که دارای مشکلات فراوان است باید یک زاون باشند.
وی با بیان اینکه باید قدردان زحمات افرادی که برای پیشبرد فرهنگ اصفهان تلاش میکنند، باشیم اظهار کرد: زاون قوکاسیان برای سینمای این شهر زندگی اش را گذاشت و باید راه حلی برای جوانان پیدا کرد که همچون زاون زندگی خود را برای رسیدن به هدفشان بگذارند.
منوچهر طیاب در گفت و گوی صمیمی با حضار گفت: زاون برای همیشه در ذهن ما زنده خواهد بود و روحیه طلب کاری او همیشه در یاد من است. زاون همیشه دنبال علم و کتاب و فیلم و کسب تجربه بود.
وی ادامه داد: برگزاری بزرگداشت برای زاون قوکاسیان به جوانان علاقه مند به سینما یاداوری می کند که هر کدام برای موفق شدن در مسیری که دارای مشکلات فراوان است باید یک زاون باشند.
این مستندساز و نویسنده سینما با بیان خاطره ای از زاون قوکاسیان گفت: زاون همیشه تشنه یاد گرفتن بود و هرگاه به منزل من می آمد از من کتاب، فیلم و مقاله ای را طلب میکرد و روحیه طلب کارانه او زبان زد همه بود.
طیاب ادامه داد: زمانی که بر بستر زاون در آخرین روزهای زندگی اش بودم، لبخندی به من زد و از چاپ کتابی که درباره من نوشته است خبر داد و آن لبخند سالهاست در ذهن من مانده است.
جشنواره یک نقطه از یک فرآیند برای تولید در صنعت سینما است
همچنین دبیر اجرایی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در ویژه برنامه شب زاون گفت: جشنواره فیلم کودک فرآیند سینما را بالنده می کند.
ایمان حجتی افزود: در استان اصفهان نیازمند رویداد هایی همچون جشنواره فیلم کودک هستیم که فرآیند سینما را بالنده کند.
وی اظهار کرد: سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان ونوجوانان 28 مرداد ماه در باغ غدیر آغاز خواهد شد و در جشنواره سی و دوم تلاش شده است که از لحاظ رسیدن به بلوغ و رشد اتفاقات خوبی در جشنواره رخ دهد.
وی ادامه داد: جشنواره رویدادی است که به افتخار سینما، از بهترین های سینما تقدیر میشود.
دبیر اجرایی سی و دومین جشنوارهبین المللی فیلم های کودکان ونوجوانان تصریح کرد: در استان اصفهان نیازمند رویداد هایی همچون جشنواره فیلم کودک هستیم که فرایند سینما را بالنده کند. جشنواره یک نقطه از یک فرآیند برای تولید در صنعت سینما است و بنابراین باید از جشنواره انتظارات منطقی بر اساس رسالت و فلسفه ذاتی جشنواره داشت.
زاون ساقی دانایی و مطالبه گری بود
آخرین سخنران این مراسم، مهدی مزروعی سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان بود. وی گفت: ارزش سینما مانند ارزش انسان است و کسی که عمر خود را صرف برترین مخلوق خدا میکند شایسته پاسداشت است. زاون، ساقی دانایی و مطالبه گری بود.
مهدی مزروعی ادامه داد: زاون عمر خود را صرف سینما کرد و دستاوردهای زیادی را به ارمغان آورد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: من نه به عنوان یک مسئول بلکه بهعنوان هوادار سینما صحبت میکنم و از تمامی دست اندرکاران این برنامه نهایت قدردانی را دارم.
پس از این مراسم، حضار و مدعوین از سی و دو اثر تجسمی که به یاد زاون قوکاسیان ترسیم شده است بازدید کردند. این نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر اصفهان برپا است.
نظر شما