حجتالاسلام والمسلمین قاسم شعباننیا، عضو هیئت علمی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) به خبرنگار شبستان گفت: اولین قدم برای مقابله با فتنه، دشمنشناسی است. ما باید دشمن داخلی و خارجی را خوب شناسایی کنیم. مردم جامعه ما باید بتوانند تحلیل درستی از دوست و دشمن در عرصههای مختلف داشته باشند. شناخت ابزار و حربههای دشمن برای مقابله با او از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
وی افزود: دشمن گاه با حربه نظامی به میدان میآید، گاه با حربههای فرهنگی و گاه با حربههای سیاسی. این حربهها باید به مردم شناسانده شود چون ممکن است دشمن برای یک روحانی از حربهای خاص استفاده کند، برای دانشجو از حربهای دیگر و برای یک استاد از نوع دیگر حربهها، بنابراین اقشار مختلف مردم باید آگاهیهای لازم را در این زمینه دریافت کنند. فرهنگسازان جامعه و مسئولان فرهنگی باید در این زمینه برنامهریزی داشته باشند.
حجتالاسلام شعباننیا با اشاره به جایگاه و اهمیت موضوع ولایتپذیری گفت: حماسه 9 دی نشان داد که اعتقادات مردم به ولایت گره خورده و اگر احساس کنند که ولایت در جایی در معرض خطر قرار گرفته است و کسانی به دنبال تضعیف آن هستند در هر قالب و از هر قشر و صنفی که باشند به صحنه میآیند.
وی افزود: مردم در حماسه 9 دی نشان دادند که ولایتپذیری تنها در محرم و مراسم عزاداری برای سیدالشهدا تعبیر نمیشود بلکه در سیاست و در عرصه عمل هم باید ولایتپذیر بود و آنچه باعث ماندگاری حماسه 9 دی میشود همین مسئله است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده باقرالعلوم با اشاره به نقش حیاتی عاشورا در فرهنگ تشیع گفت: تطبیق شرایط و وضعیت سال 61 هجری با زمان کنونی و تجزیه و تحلیل مختصات جبهه حق و جبهه کفر در هر دو زمان، ملاکها و معیارهایی را به دست میدهد که با توجه به این معیارها میتوان تشخیص داد که در شرایط فتنه چه باید کرد؟ چگونه باید وارد عمل شد و در چه زمانی؟ در چه شرایطی باید موضعگیری کرد؟ کجا و چگونه باید حرف زد و کجا باید سکوت کرد؟
حجتالاسلام شعباننیا در رابطه با اهمیت دشمنشناسی به عنوان اولین قدم برای مقابله با فتنه گفت: ما در فتنه 88 آسیبهای زیادی را از انگلیس متحمل شدیم در صورتی که اگر نسبت به رابطه تاریخی انگلیس و نقش آن در کشورمان توجه و دقت کافی را داشتیم، به راحتی حربه به دست دشمن نمیدادیم.
وی در رابطه با نقش روحانیت به عنوان گروهی از خواص جامعه در بصیرتافزایی در سطح جامعه گفت: دلیل اینکه جریان فتنه به سرانجام نرسید و خاموش شد به سه مؤلفه برمیگردد. بخش اعظم این پیروزی مرهون تدبیر و رهنمودهای مدبرانه مقام معظم رهبری بود. بخشی از این پیروزی به دلیل حضور فعال و به موقع نیروهای مذهبی و متدین و ورود آنها به میدان بود و یک بخش هم به دلیل افشاگریها و روشنگریهایی که در درون حوزههای علمیه پیرامون جریان فتنه شکل گرفت.
حجتالاسلام شعباننیا افزود: امروز روحانیت باید بتواند با پیوند زدن و تطبیق مباحث صدر اسلام با مسایل امروز جامعه، مردم را در شناسایی حربهها و ابزارهای دشمن هدایت و راهنمایی کند و همچنین راههای مقابله با دشمن را با استفاده از امکانات و ابزارهایی که در اختیار جامعه است، به آنها نشان دهد.
پایان پیام/
نظر شما