به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «عبدالرضا رحمانی فضلی» در نشست هم اندیشی معاونان هماهنگی امور اقتصادی استانداری ها در وزارت کشور با بیان اینکه 85 درصد مطالبات مردم در حوزه های اقتصادی، معیشت و مسکن اعلام شده است، گفت: در چهار ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته شاهد کاهش 38 درصد از تنش ها و اعتراضات هستیم. این آمار یعنی مردم شرایط نظام اسلامی را درک می کنند و نمی گذارند دشمن با فشارهای اقتصادی در میدان جنگ پیروز شود.
وزیر کشور خطاب به استانداران گفت: فرافکنی نکنید، نگویید قانون اجازه نمی دهد، بسیاری از موارد تولید و اشتغال در کشور تفاسیر قانونی دارند و روش های مختلفی برای ارایه و ادامه کار وجود دارد.
وی گفت: استانداران از آب و خاک و هوا تولید ثروت کنند. استاندارانی می خواهیم که بتوانند از ابتکارات و خلاقیت ها استفاده کنند. همه می توانند با بودن امکانات و تجهیزات تولید ثروت کنند، مهم آن است که در این شرایط تولید اشتغال و ثروت کنیم.
وزیر کشور ادامه داد: استانداران در جمع آوری پیشنهادات و اقدامات مبتکرانه در اجرا و تبادل نظر با بقیه استان ها پیش قدم باشند. جلسه استانداری ها صرفا به خوردن چای و گپ و گفت تبدیل نشود بلکه مصوبات قانونی در حوزه تولید و اقتصاد را پیگیری کنید.
رحمانی فضلی اظهار کرد: می توانیم در طی هشت ماه به روندی از ثبات در قیمت تولید، ارز و نظام توزیع خوب به صورت نسبی برسیم. موفقیت در جنگ اقتصادی یعنی موفقیت در استقلال، امنیت و سیاست. اقتصاد شامل تمام حوزه هاست و شما سرداران و ژنرال های حوزه اقتصاد هستید.
وزیر کشور در بخش دیگری از بیانات خود اظهار کرد: موضوع مسایل اقتصادی به صورت نهادینه به عنوان مسئولیت اصلی قرار دارد و رییس جمهور، وزارت کشور را به عنوان هماهنگ کننده برای مسایل اقتصادی می دانند و ما نیز ساختار متناسب برای پیگیری این مسایل را ایجاد کردیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ضعف هایی در مباحث اجرای قانون گذاری و مسایل نظری توسعه وجود دارد، یادآور شد: توسعه متمرکز پاسخگوی نیاز کشور نیست و باید به ویژگی های منطقه ای و توسعه پایدار توجه کنیم.
وی گفت: در حوزه قوانین برنامه های توسعه و برنامه های بودجه در مسیر اداره متمرکز است و تصمیمات جامعی برای کل کشور اتخاذ می شود و این امر موجب ناهماهنگی در اجرای برنامه ها در مناطق مختلف کشور می شود، در حالی که منابع باید به استانداری ها داده شود تا این منابع بر اساس نیازهای مناطق اولویت بندی شود.
وزیر کشور تصریح کرد: همه ظرفیت ها در استان ها برای توسعه اقتصادی باید به کار گرفته شود. استانداران بخش هدایت گری کلان برای شناسایی و فعال سازی ظرفیت ها و ایجاد هماهنگی ها را باید دنبال کنند.
وی گفت: برنامه ریزی کلان در استان ها بر عهده وزارت کشور و استانداران است و نیازی نیست در مسایل اجرایی دستگاه های مختلف دخالت کنند. با این وجود باید میزان سهم هر دستگاه در برنامه توسعه استان و برنامه هایی مانند اشتغال و سرمایه گذاری مشخص شود.
وی گفت: نیازی نیست استانداران برای پیگیری مشکلات دو سه روز در هفته در تهران باشند، در حالی که باید مدیران کل استانداری ها مشکلات را پیگیری کنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه 80 درصد مطالبات مردم در حوزه اقتصادی است، خاطرنشان کرد: اولویت اول دشمن ما فشار اقتصادی بر کشور است. حامیان اصلی نظام هم مردم هستند. مردم ما فضای کشور را درک کرده و از نظام حمایت می کنند. در مقابل ما نیز وظیفه داریم به مطالبات مردم رسیدگی کنیم، رهبری نیز چندین بار در چند سال گذشته مسایل اقتصادی را به عنوان شعار سال انتخاب کردند.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: تمام استان ها حتی استان های کم برخوردار امکانات اداره خود را به صورت مستقل دارند اما اکنون استان ها استقلال اقتصادی ندارند.
وی افزود: درست است که باید به استان ها اختیارات داد و تمرکززدایی کرد اما با این شرایط و اختیارات فعلی هم می توان استان ها را به صورت مستقل اداره کرد.
وزیر کشور تصریح کرد: در حال حاضر از ظرفیت های استان ها به خوبی استفاده نشده است. در استان ها، کم سرمایه نداریم اما بکارگیری و تجهیز سرمایه ها مناسب نیست. نقدینگی اگر به سمت تولید هدایت نشود، موجبات افزایش آن در جامعه ایجاد شده و نقش دلالی و واسطه گری افزایش می یابد و نتیجه نهایی آن افزایش تورم در کشور است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در حوزه مدیریت دولتی با مشکلات جدی مواجه هستیم، تصریح کرد: متاسفانه در این حوزه می بینیم که بارها هیئت مدیره تغییر کرده است و افراد جا به جا شده اند. ما مشکل جدی در حوزه های تولید دولتی داریم.
وی گفت: استان ها برای رفع مشکل تولید اتاق فکر با حضور اساتید دانشگاه و تولیدکنندگان پیشرو ندارند. آیا معاونان اقتصادی استانداران مشاورانی برای تامین مالی خود انتخاب کرده اند؟
رحمانی فضلی تصریح کرد: معاونان اقتصادی استانداری ها باید برنامه مدون در این زمینه داشته باشند تا ظرفیت شان شناسایی و فعال شود.
وی با بیان اینکه ما از سرعت پیشرفت تکنولوژی و تولید ثروت در دنیا عقب مانده ایم، گفت: بسیاری از کالاها را در کشور تولید نمی کنیم یا 20 سال است یک کالا را بدون نوآوری تولید می کنیم؛ این مشکلات باید حل شود. معاونان اقتصادی باید پناهگاه تولیدکنندگان و تجار در استان ها باشند و به جای فرافکنی به دلیل محدودیت های قانونی به دنبال حل مشکلات باشند. مشکلات در استان ها راحت تر از مراکز کشور حل می شود.
وی گفت: اگر کاری انجام نمی شود استانداران با همان دستگاه که مانع می شود، برخورد کنند؛ 70 درصد مشکلات حل می شود. کلینیک های حل مشکلات اقتصادی و تولیدی باید راه اندازی شود تا مشکلات تولیدکنندگان حل شود.
وی گفت: برای افزایش بهره وری برنامه ریزی کنید، پیگیری کنید تا وزرای معین حداقل ماهی یک بار به استان ها بیایند، اجازه ندهید استارت آپ ها دولتی شوند ولی برای حل مشکلات به آنها کمک کنید و برای واگذاری واحدهای نیمه تمام تلاش کنید.
وی یادآور شد: بانک اطلاعاتی در زمینه تولید ایجاد شود تا در اختیار همگان قرار گیرد. در هر استانی باید یک فعالیت محوری اقتصادی ایجاد شود و برندسازی کند. روند فعالیت حوزه اقتصادی در کشور خوب بوده است و هماهنگی های خوبی با وزارت کشور در این زمینه ایجاد شده است.
وی گفت: ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی نیز اقدامات خوبی برای کنترل قیمت ها داشته است./
نظر شما