به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد صادق معتمدیان» عصر امروز (28 مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه روز گذشته در هیات دولت مجوز انعقاد قرارداد مشارکت در اجرای پروژه اتصال بیرجند به راه آهن بافق- مشهد صادر شد، اظهار کرد: یکی از مطالبات بحق و اصلی مردم که سالها برای آن انتظار کشیدند بحث توسعه محور شرق و آغاز عملیات اجرایی اتصال استان به راه آهن است که بنا به دلایلی تاکنون هیچ گونه عملیاتی در خراسان جنوبی انجام نشده بود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در پیگیریهای ماههای گذشته هدفگذاری را انجام دادیم تا بتوانیم شهرستان بیرجند را به عنوان مرکز استان در زمان بندی مشخص به نزدیکترین ایستگاه راه آهن منطقه (یونسی) متصل کنیم ، افزود: در این هدف گذاری دو پروژه دنبال شد که یکی پروژه دولتی بود و با وزیر راه و شهرسازی رایزنی و جلسات مشترکی با حضور مجمع نمایندگان استان و مسئولان مربوطه در حوزه راه و شهرسازی استان برگزار شد و یکی از مطالبات جدی بحث راه آهن و اتصال بیرجند به ایستگاه یونسی بود که خوشبختانه مراحل مطالعه و مناقصه انجام گرفته است.
معتمدیان با تاکید بر اینکه 32 کیلومتر از مسیر بیرجند به یونسی برای اتصال به ریل سراسری به مناقصه رفته است، ادامه داد: هفته آینده مراحل نهایی تعیین پیمانکار و ارزیابی آنان انجام خواهد شد و بزودی شاهد تجهیز کارگاه و آغاز عملیات اجرایی این پروژه در سطح استان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برای اجرای پروژه اتصال راه آهن از بیرجند به ایستگاه یونسی بیش از 90 میلیارد تومان اعتبار از محل منابع دولتی تعیین شده است، عنوان کرد: همچنین پروژه بعدی اتصال بیرجند به گناباد به طول 271 کیلومتر است که اعتبار این پروژه 4 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: برای این پروژه کنسرسیومی با همکاری پنج شرکت بزرگ فعال تشکیل شده که طی برنامه زمان بندی 4 ساله مراحل مطالعات، طراحی، تامین مالی و اجرای مسیر راه آهن بیرجند - یونسی به طول 271 کیلومتر را انجام دهند.
معتمدیان با تاکید بر اینکه دوره بازپرداخت اقساط که بهره مندی شرکتهای کنسرسیوم از وام های دولتی است هشت سال تعیین شده و پس از 12 سال مالکیت کامل خط راه آهن به دولت جمهوری اسلامی بازمیگردد، گفت: این خبر بسیار خوبی است که در ایام مبارک عید غدیر خدمت مردم شریف استان ابلاغ کردیم.
به گفته وی در مرحله بعد باید رایزنی و پیگیری هایی با بانک های عامل داشته باشیم تا در کنسرسیومی تحت عنوان شرکت راه آهن بیرجند به یونسی تعیین بانک شود و امیدواریم بزودی شاهد آغاز فعالیت این شرکت باشیم و قطعا اجرای پروژه راه آهن تاثیر بسیار مهمی در توسعه حمل و نقل مسافری و کالایی استان خواهد داشت.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه همین الگو در تامین آب استان پیگیری می شود، گفت: برای تامین آب شرب حدود 500 روستای استان از سالهای قبل ساخت 37 مجتمع آبرسانی آغاز شده که اکنون پیشرفت 65 درصدی دارد و برای تکمیل نیازمند 400 میلیارد تومان اعتبار است.
معتمدیان با بیان اینکه 30 روستا خارج از محدوده این مجتمع های آبرسانی هستند که باید انتقال آب به این روستا نیز انجام شود، افزود: در مجموع 4 هزار میلیارد تومان برای تامین آب شرب روستای استان نیاز است.
وی تاکید کرد: با بودجه های دولتی شاید تامین آب مناطق روستایی استان بیش از 10 سال طول بکشد لذا در این راستا از ظرفیت ماده 56 برنامه توسعه ششم استفاده می شود تا بانک ها پروژه های عمرانی را دنبال کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در همین راستا اگر موفق به انعقاد تفاهم نامه سه جانبه ( دولت، بانک و بنیادها) شویم طی مدت 2 سال یا حداکثر پایان دولت دوازدهم بحث آبرسانی به 500 روستای استان و تکمیل مجتمع های آبرسانی خراسان جنوبی انجام خواهد گرفت.
معتمدیان به بحث واردات دام در استان اشاره کرد و افزود: در این راستا کمیته ای در استان برای پیگیری تشکیل شده لذا در بحث واردات دام مجوز و تسهیلات داده می شود و دامهای وارداتی بین افراد واجد الشرایط توزیع خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه 411 مصوبه در سفرهای شهرستانی مصوب شده است که گزارش هفتگی به تفکیک دستگاه های اجرایی و شهرستان ها ارائه می شود، عنوان کرد: تاکنون این مصوبات پیشرفت قابل توجهی داشته است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر به شهرستان خوسف بیان کرد: خوسف شهرستانی پهناور و مستعدی است که قابلیت ها و توانمندهای خوبی دارد که در این سفر پروژه های نیمه تمام را بازدید کردیم چرا که یکی از اولویت های ما تمرکز بر روی اتمام پروژه های نیمه تمام استان است.
معتمدیان با بیان اینکه فاز نخست کارخانه چدن خوسف حداکثر تا دهه فجر امسال راه اندازی می شود، گفت: شهرستان خوسف کمترین بیکار را دارد و باتوجه به پروژه های که در حال اجرا است شاهد تحول خوبی در استان و شهرستان خوسف خواهیم بود.
به گفته وی تا پایان سال آینده فاز دوم کارخانه فولاد با اشتغالزایی برای یک هزار نفر به بهره برداری خواهد رسید و همچنین بیمارستان خوسف، سالن ورزشی، چمن مصنوعی و مجتمع فرهنگی نیز تا پایان سال آینده تکمیل می شود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تعیین تکلیف پروژه بیمارستان شهرستان بشرویه، تصریح کرد: متاسفانه بنا به دلایلی به این پروژه کم توجهی و از محل ردیف بودجه ملی حذف شده است.
معتمدیان افزود: برای تکمیل بیمارستان بشرویه 13 میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما مبلغی از محل اعتبارات استانی اختصاص دادیم تا پروژه تعطیل نشود و امیدواریم با تامین اعتبار این پروژه تا سال 1400 به بهره برداری برسد.
وی در پایان با بیان اینکه خیرین سلامت تاکنون 30 میلیارد تومان در استان سرمایه گذاری کرده اند، گفت: ماموریتی ویژه به معاون عمرانی استانداری مبتنی بر رفع مشکلات خیرین داده شد و هر دستگاه اجرایی که مانع تراشی کند تذکر جدی دریافت می کند.
نظر شما