لزوم جهانی شدن عید امامت/ غدیر روز تجدید عهد و میثاق با ولایت است

حجت الاسلام فلسفی گفت: هدف از غدیر تنها انتخاب یک رهبر برای جامعه نبود، بلکه هدف اصلی آن، بازگرداندن انسانها به هدایت و فطرت الهی و جلوگیری از ظلم و فساد و جهل تاریخی بشر بود.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ حجه‌الوداع اگرچه برای رسول اکرم(صلی الله علیه وآله) سخت می‌گذرد، چراکه می‌داند تا چندی دیگر علی(علیه السلام) و فاطمه(سلام الله علیها) را باید تنها بگذارد و از این دنیا به سوی حق تعالی بشتابد، اما مأموریتی که پروردگار جهانیان بر دوش رسول خوبی‌ها گذاشته است، مأموریتی بس شیرین است که جان دوباره به محمد امین(صلی الله علیه وآله) می‌دهد. فرزند عبدالله امین‌ترین فرد برای اجرای مأموریتی است که جبرئیل در مسیر بازگشت از حج پیامبر(صلی الله علیه وآله) به او داده است.

 

امروز جانشین نبی اکرم(صلی الله علیه وآله)، ادامه‌دهنده مسیردین الهی، راهبر و رهبر جامعه اسلامی و زنده کننده ارزش‌های انسانی پس از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) باید معرفی شود؛ حضرت علی(علیه السلام)، فرزند ابیطالب و اولین مؤمن به دین مبین اسلام است، شایسته جانشینی پیامبر (صلی الله علیه وآله) است. فرمان چنان محکم و مهم است که هرکه رفته بود باید به محل غدیر بازمی‌گشت و هرکه نرسیده بود باید هرچه سریع‌تر می‌رسید تا پس از سخنان و خطبه رسول خدا(صلی الله علیه وآله)، بیعتی شکل گیرد.

 

کلمه به کلمه خطبه پیامبر(صلی الله علیه وآله) برای تاریخ درس است و می‌تواند زنده کننده ارزش‌ها باشد. آنجا که می‌فرمایند: «آگاه باشید که امیرالمؤمنین غیر از این برادرم کسی نیست و پیشوایی مؤمنان پس از من بر کسی جز او روا نخواهد بود. او جانشین من در امتم و پیشوای کسانی است که به من ایمان آورده‌اند و نیز جانشین من در تفسیر کتاب خدا است. خداوند دین شما را بواسطه امامت او کامل گردانید. به دستورهای او گوش فرا دهید تا در سلامت بمانید و از او پیروی کنید تا هدایت شوید. ای مردم! من صراط مستقیم هستم که خداوند شما را به پیروی آن امر فرموده است.»

 

واقعه غدیرنتیجه خلقت و چکیده تمام ادیان الهی است

حجت الاسلام «مهدی شبان»، مدیر مدرسه علمیه امام جعفرصادق(علیه السلام) قهستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، با اشاره به اهمیت عید غدیر خم گفت: روز هجدهم ذی‌الحجه یادآور روز مهمی است؛ روزی است که رسول خدا(صلی الله علیه وآله) پس از انجام اعمال حج، مردم را در غدیر جمع کرده و فرمان خدا که امامت و ولایت حضرت علی (علیه السلام) بر امت بود، را به آنها ابلاغ کردند.

 

وی ادامه داد: عید غدیر، بزرگترین عید مسلمانان به شمار می آید و تداوم ولایت‌الله و ولایت پیامبر(صلی الله علیه وآله) است که از جانب خدا فرد افضل امیرالمؤمنین را به عنوان جانشین بعد از خود انتخاب کرد تا اسلام منحرف نشود.

 

مدیر مدرسه علمیه امام جعفر صادق(علیه السلام) قهستان واقعه غدیر را نتیجه خلقت و چکیده تمام ادیان الهی دانست و تصریح کرد: غدیر، اساس دین، ثمره نبوت و میوه رسالت است و خطبه غدیر شاخص ‏ترین و زنده‏ ترین سند آن به شمار می رود.

 

حجت الاسلام شبان با بیان اینکه واقعه غدیر نقش سرنوشت‌سازی در تعیین مسیر آینده اسلام داشته است، افزود: در این واقعه، پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) مهم‏ترین مأموریت دوران پیامبریِ خود را به انجام رساند و این ماموریتی بود که انجام آن، به منزله رساندن پیام رسالت حضرت محسوب می شد.

 

وی ادامه داد: عید غدیر، عید اتمام و اکمال نعمت است و در روایات عیدالله الاکبر نامیده شده که عظمتش در آسمان ها بیشتر از زمین است.

 

مسیر اسلام راستین از غدیرخم می‌گذرد

مدیر مدرسه علمیه امام جعفر صادق(علیه السلام) با اشاره به اینکه مسیر اسلام راستین از غدیرخم می‌گذرد، گفت: اگر عید غدیر نبود رسالت پیامبر(صلی الله علیه وآله) که به اتمام رساندن نبوتشان بود، تکمیل نمی شد و امروزه اگر به درک درستی از واقعه غدیر برسیم، متوجه خواهیم شد که مسیر اسلام راستین از راه غدیر پیموده می شود. 

 

حجت الاسلام شبان به اهمیت خطبه غدیر اشاره و تاکید کرد: خطبه شریف غدیر ۱۰ فصل دارد که فصل اول آن، در رابطه با توحید است و درواقع غدیر فرصتی بود که پیامبر(صلی الله علیه وآله) بزرگ‌ترین دستاورد مکتب وحی را تبیین کند.

 

وی ادامه داد: در خطبه عید غدیر بیش از ۴۰بار نام و فضایل امیرالمؤمنین(علیه السلام) و حدود ۲۰بار نام مبارک پیامبر(صلی الله علیه وآله) اشاره‌شده، بنابراین تشریح و تبیین این خطبه باعظمت، که در حقیقت دایره المعارف بزرگی از مباحث اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است، ضرورت دارد.

 

مدیر مدرسه علمیه امام جعفر صادق(علیه السلام) تصرح کرد: ویژگی‌های امام و رهبری در جامعه اسلامی در خطبه غدیر توسط پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) بیان شده است که در تمام زمان‌ها باید مورد استفاده قرار گیرد.

 

اعمال روز غدیر

حجت الاسلام شبان با اشاره به اعمال روز عید غدیرخم گفت: عیدغدیر به عنوان روزی بسیار خاص و مبارک در تاریخ اسلام و شیعه اعمال مخصوص به خود را نیز دارد که ازجمله آن می‌توان به شادی و جشن، پوشیدن لباس نو، استفاده از عطر برای مؤمنین، مصافحه با ذکر «الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت امیرالمؤمنین و الائمه علیهم السلام؛ سپاس خدای را که ما را از جمله درآویختگان به ولایت امیرالمؤمنین علی و ائمه علیهم‌السلام قرار داد»، دیدوبازدید، تحکیم بیعت با ولی زمان، انفاق و پیام مودت و برادری نام برد.

 

وی ادامه داد: این روز دو رکعت نماز نیز دارد که باید در هر رکعت پس از حمد، ۱۰ مرتبه سوره توحید، ۱۰ مرتبه آیةالکرسی و ۱۰ مرتبه سوره قدر را خواند. وقت نماز نیم ساعت پیش از ظهر است و پاداش این نماز برابر است با صدهزار حج و صدها هزار عمره؛ همچنین کسی که این نماز را بخواند، هر چه از خداوند بخواهد برآورده شود.

 

غدیر بزرگترین عید بشریت است

حجت الاسلام «حسین فلسفی راد» امام جمعه مود در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند، با اشاره به اهمیت  تبیین واقعه غدیر خم گفت: بازگویی داستان غدیر برای مردم، وظیفه همگانی و جامعه روحانیت است، امروز لازم است این جریان زنده نگاه داشته و بزرگ شمرده شود تا جریان ولایت زنده بماند.

 

امام جمعه مود عیدغدیر را روز بسیار مهمی در تاریخ بشریت دانست و تصریح کرد: عید غدیر نقطه عطفی برای بسیاری از دوره‌ها به شمار می‌رود که راه بشریت را مشخص کرد.

 

حجت الاسلام فلسفی با اشاره به اهمیت عید غدیر برای مسلمین جهان خاطرنشان کرد: بزرگ ترین عید بشریت عید غدیر است و لذا باید پیام غدیر را به تمام دنیا برسانیم.

 

وی غدیر را روز تجدید عهد و میثاق با ولایت دانست و افزود: روز غدیر روز تعیین ولی برای حفاظت و صیانت از اسلام ناب محمدی است زیرا اگر عید غدیر نبود اسلام دچار انحراف می شد.

 

واقعه غدیر جهان بینی پیامبر برای دین اسلام است

امام جمعه مود با بیان اینکه واقعه غدیر تنها به یک روز ختم نمی شود، عنوان کرد: واقعه غدیر را  نباید تنها به یک روز، شخص و زمان محدود در نظر بگیریم، بلکه ما با یک جهان بینی و دیدگاهی خاص نسبت به دین که پیامبر(صلی الله علیه و آله) با تعیین جانشینی خود ایجاد کردند، مواجه هستیم.

 

 حجت الاسلام فلسفی عید غدیر را چراغ هدایت برای همه بشریت دانست و تاکید کرد: هدف از غدیر تنها انتخاب یک رهبر برای جامعه نبود، بلکه هدف اصلی آن، بازگرداندن انسانها به هدایت و فطرت الهی و جلوگیری از ظلم و فساد و جهل تاریخی بشر است.

 

وی ادامه داد: در تاریخ اسلام مشکلات زیادی وجود داشته، ولی غدیر ریشه در عدالت طلبی و ظلم ستیزی دارد، لذا هرجا حکومت های عدالت طلب و ظلم ستیز در دنیای اسلام به وجود آمد ریشه ی آن در غدیر بوده است. 

 

غدیر باید در دنیا برجسته و تبیین شود

حجت الاسلام «عباسعلی خزاعی»، امام جمعه نهبندان در گفت و گو با خبرنگار شبستان در بیرجند، با بیان اینکه عید غدیر، عید ولایت و امامت است، گفت : در واقعه غدیر خم پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) جانشین خود را معرفی کرد که در واقع رسول خدا ولایت حضرت علی(علیه السلام) را حق دانست و امت اسلامی را به ایشان سپرد.

 

وی ادامه داد: عید غدیر، روز امامت و ولایت و روز بسیار بزرگ و فرخنده ای است که باید در جامعه اسلامی و در دنیا آن را برجسته کنیم.

 

امام جمعه نهبندان با اشاره به اینکه عید غدیر عیدالله الاکبراست، تصریح کرد: عید غدیرخم فرصت مناسبی برای شناخت کامل ارزش‌های دینی و انقلابی جامعه اسلامی است.

 

حجت الاسلام خزاعی به اهمیت تبیین عید غدیر توسط جامعه روحانیت اشاره و تاکید کرد: مهم‏ترین و محوری‏ ترین برنامه ایام عید غدیر، بازخوانی واقعه غدیر خم است که باید روحانیون و طلاب شرح درست وقایع اتفاق افتاده را برای مردم به خوبی تبیین کنند.

 

وی واقعه غدیر خم را تکمیل رسالت پیامبر(صلی الله علیه وآله) دانست و افزود: عید غدیرآغاز امامت و تکمیل‌کننده نبوت و رسالت است و اگر در ادامه رسالت قرار نمی‌گرفت، کار رسول و نبی خدا ناتمام می‌ماند.

 

امام جمعه نهبندان با بیان فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با غدیر خم تصریح کرد: همه دنیا ما را با نام حضرت علی(علیه السلام) می‏ شناسند؛ عید غدیر، عید ولایت، سیاست و دخالت مردم در امر حکومت و امت اسلامی است.

 

حجت الاسلام خزاعی به ویژگی های امام علی(علیه السلام) اشاره و خاطرنشان کرد: امام علی(علیه السلام) دارای ویژگی‏ های متعددی است که پیامبر(صلی الله علیه وآله) در خطبه غدیر به آنها اشاره می‏ کنند و حضرت علی(علیه السلام)را از خود  و خود را از حضرت علی(علیه السلام) می دانند، بطوری که تمام ویژگی های ایشان در شخصیت امیرالمومنین  نهادینه شده است.

 

سرتاسر حیات طیبه رسول ‌اکرم (صلی الله علیه و آله) و لحظه به لحظه آن در نزد مسلمانان دارای اهمیتی بس شگرف و والاست؛ چراکه نه تنها کلام رسول‌ اکرم(صلی الله علیه وآله) به نص صریح آیات قرآن، عاری از هرگونه هوا و هوس و متصل به سرچشمه وحی است، بلکه عمل و فعل آن بزرگوار نیز بر تک تک مسلمانان حجت است و صراط مستقیم را به عالمیان می‌نمایاند.

 

 اما در این میان، مقاطعی خاص از زندگی آن بزرگوار، به جهات گوناگون از اهمیتی ویژه برخوردار می‌باشد که یکی از بارزترین آنها، واقعه غدیر خم است، واقعه ای که در ابعاد مختلف و از جهات متفاوت، دارای درخشندگی خاصی در تاریخ اسلام می باشد.

 

امروز نیاز است تا فرهنگ غدیر در سطح جامعه به طور گسترده تبلیغ گردد، لذا نقش مسئولین و همچنین روحانیت که جلوداران انقلاب محسوب می شوند، ارزشمندتر از دیگران است.

 

 

 

کد خبر 822998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha