به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر ، از ابتدای دین اسلام تا کنون مساجد همواره محلی برای عبادت اجرای برنامه های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بوده است و بعد از انقلاب اسلامی مساجد ما از نظر کمی و کیفی رشد داشته است .
در جریان انقلاب اسلامی نیز مساجد محلی برای روشنگری بوده است در جریان هشت سال دفاع مقدس نیز مساجد به عنوان پایگاه و محل اعزام بسیاری از جوانان در طول هشت سال جنگ تحمیلی امروز نیز مسجد جایگاه خود را به عنوان پایگاه اجتماعی حفظ کرده و این نهاد با حضور علما و روحانیون مجرب در برنامه ها و مناسبت های مختلف پذیرای حضور اقشار مختلف مردم است.
در واقع این نهاد امروز به عنوان محلی برای فعالیت های فرهنگی ،هنری، دینی، اعتقادی، آموزش های عمومی و شهروندی و غیره نقش مهمی داشته و در بسیاری از برنامه ها از جمله اعتکاف، عزاداری حضرت اباعبدالله و..... شاهد حضور پررنگ مردم به ویژه اقشار جوان در این مکان مقدس هستیم.
وجود ۳۸۰ مسجد در ملایر
حجت الاسلام «مهدی بیات» در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت ۳۸۰ مسجد در شهرستان ملایر وجود دارد که از این تعداد ۷۰ مسجد در شهر و مابقی نیز در روستاهای شهرستان هستند.
دبیر ستاد اقامه نماز شهرستان ملایر با بیان اینکه در ۴۰ مسجد شهرستان سه وعده ، در ۱۱۰ مسجد دو وعده و در ۱۴۰ مسجد یک وعده نماز برگزار میشود افزود: یکی از افتخارات شهرستان ملایر این است که همه مساجد این شهر ملایر دارای روحانی و در ۶۷ مسجد شهر ملایر نماز جماعت برگزار میشود که از برکات این حوزه در ملایر است .
وی با بیان اینکه برنامه های مختلفی در سطح مساجد شهرستان برگزار میشود گفت: این برنامهها شامل برنامههای مناسبتی در ایام شهادت ائمه ،اقامه نماز، تبلیغ و.. بوده که در تعدادی از مساجد نیز پایگاه های بسیج کانون های فرهنگی هنری مساجد و در دو مسجد نیز کانون هلال احمر فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه زمان پیامبر و طبق فرموده ایشان نیز بسیاری از برنامهها در مساجد انجام می شد گفت: برنامه های سیاسی ،اجتماعی ،فرهنگی ،اقتصادی و غیره در مساجد انجام شد و انقلاب ما نیز از همین مسجد شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه به واسطه مبلغین و روحانیون و جوانان مومن و انقلابی انقلاب اسلامی از مسجد جرقه زده شد گفت :امروز نیز جوانان ما با حضور در مساجد این سنگر مهم را حفظ کرده اند .
وی با بیان اینکه دشمن برنامه های زیادی را برای دور کردن نسل جوان از مساجد دارد گفت :دشمن می خواهد با دور کردن جوانان از مسجد اعتقادات نسل جوان را نسبت به دین مقدس اسلام تضعیف کند که در این زمینه باید روحانیون با برنامه های مختلف و جذاب مشوق حضور جوانان به مساجد شوند.
بیات در ادامه با بیان اینکه در شهرستان ملایر به ساخت چند مسجد دیگر نیاز داریم گفت: از جمله نیازهای شهرستان ملایر به مسجد در منطقه های مسکن مهر و در نقاط حاشیه شهر است که حداقل به ۵ تا ۶ مسجد در شهرستان در شهر ملایر نیاز است.
کمک ۴۰ میلیونی اوقاف به روشنایی چهل مسجد
«پژمان جعفری» با بیان اینکه بیشتر مساجد موقوفه هستند، گفت دو مسجد قدیمی شهرستان شامل مسجد حاج قاسم و مسجد بحرینی کامل موقوفه است.
رئیس اداره اوقاف شهرستان ملایر ، با بیان اینکه برنامه ها امور مساجد با هیئت امنای مساجد بوده است، اظهار کرد: اوقاف نیز در این زمینه کمک های لازم را در سال های گذشته در حد امکان به مساجد داشته است.
وی با بیان اینکه سال گذشته اداره اوقاف و امور خیریه ملایر در راستای نیت واقفذ۴۰ میلیون تومان برای روشنایی چهل مسجد در شهرستان هزینه کرده گفت :در برنامه های مناسبتی اعیاد شهادت ائمه و غیره نیز اوقاف همکاری لازم را با هیئت امنای مساجد و سایر ادارات و نهادها برای برگزاری این برنامه ها دارد.
وی با بیان اینکه تعدادی از مساجد در باران های سیل آسای امسال آسیب دید تصریح کرد: این مساجد نیازمند بازسازی و تعمیرات است.
فعالیت ۷۳ کانون فرهنگی ،هنری مساجد در ملایر
«قاسم گودرزی» با بیان اینکه ۷۳ کانون فرهنگی هنری در سطح شهرستان ملایر فعالیت دارند، گفت: این کانون ها شامل ۴۰ کانون فرهنگی هنری مساجد روستایی و ۳۰ کانون فرهنگی هنری مساجد شهری است .
مسئول امور مساجد شهرستان ملایر با اشاره به برنامههای این کانون ها در مسجد گفت: در طول سال برنامه های مختلفی از جمله برنامه های اوقات فراغت ،برنامه های مناسبتی ،اعیاد کلاس های مختلف فرهنگی هنری و مسابقات فرهنگی هنری در سطح کانون های مساجد برگزار می شود .
وی با بیان اینکه بیش از ۵ هزار نفر در شهرستان ملایر عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند گفت :نیاز است در راستای تقویت کانون های فرهنگی هنری مساجد اعتبارات و حمایت های بیشتری صورت گیرد.
نظر شما