حجت الاسلام حمزه شریفی دوست، یکی از مدرسان کارگاه آشنایی دانشجویان با عرفان های نوظهور که امروز به همت دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه های مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود، با اشاره به اهمیت پرداختن به عرفان های نوظهور به خبرنگار شبستان گفت: امروزه برخی عرفان ها با نماد معنویت و ندای حق طلبی وارد کشور ما شده اند که بر همه ما لازم است در مقابل این پدیده جدید هوشیار باشیم.
شریفی دوست افزود: تعدد و تکثر این عرفان ها به حدی است که تنها 4 هزار کتاب در این زمینه وجود دارد که اگر وبلاگ ها، شبکه های ماهواره ای و سی دی های موجود را نیز در این زمینه لحاظ کنیم عمق فاجعه بیش از این مشخص میشود.
وی بیان کرد: رسالت متولیان فرهنگ و تربیت در این جبهه از جنگ نرم بسیار دشوار است که باید مراقب و هوشیار باشیم.
مدیر گروه عرفان های نوظهور نهاد رهبری دانشگاه های کشور مخاطبان اصلی فرقه های نوظهور را جوانان و بانوان دانست و ادامه داد: از آنجا که روح و فطرت انسان خداخواه و حق طلب است، عمدتا این گروه از اقشار جامعه با انگیزه حق طلبی و معنویت جذب برنامه ها و افکار به ظاهر جذاب این عرفان ها می شوند.
شریفی دوست، فعالیت این عرفان ها را خطری جدی خواند و ابراز داشت: هنوز در کشور برخی ها این موضوعات را آسیب زا نمی دانند در حالی که تعدادی از این عرفان ها با برنامه های جذاب و زیبا تلاش دارند تا مسائل شهوانی را با معنویت پیوند بزنند یعنی همان کاری که کوئیلو در کتاب یازده دقیقه خود انجام داد.
این مسئول فرهنگی جریانات اشو، ریشنا، مورتی، بودیسم، تائو، یوگا، دالایی لاما، مهربابا، سای بابا را در آمریکا و عرفان های چون عرفان سرخپوستی، والش، اکنکار، وین دایر، پائولو، کوئیلو، کاترین پاندر و شیطان پرستی را نمونه ای از این عرفان ها اعلام و تاکید کرد: البته خاستگاه برخی از این عرفان ها که اقبال بیشتری نیز به آنها شده است در داخل کشور است که حلقه و راماله نمونه ای از عرفان های کاذب داخلی است که برخی ها آنها را با عرفان قرآن و اهل بیت یکسان می دانند.
وی تدوین برنامه ساماندهی شده برای مقابله با این عرفان ها را از ضروریات جامعه ایران دانست و عنوان کرد: لازم است در این زمینه هر چه سریع تر یک برنامه مدون آماده و اجرا شود.
مدیرگروه عرفان های نوظهور نهاد رهبری در دانشگاه های کشور خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاه های آشنایی با عرفان های نوظهور در سراسر کشور بسیار موثر بوده که موجب می شود تا حداقل کسی به صورت ناخواسته مروج و تبلیغ کننده برای این عرفان ها نباشد.
بر اساس این گزارش، کارگاه آشنایی با عرفان های نوظهور در چهار روز و با حضور اساتید و روحانیون با تجربه ای از حوزه علمیه قم در دانشگاه های کهگیلویه وبویراحمد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما