چراغی که به مسجد روا نیست!

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان به کمبود ۱۳۰ مسجد در استان گلستان اشاره کرد و گفت: در اکثر شهرها و شهرک‎های تازه تأسیس با فقدان مسجد روبه‎رو هستیم.

خبرگزاری شبستان -گرگان؛ داود خاندوزی: در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران به این اجلاس پیشنهاد کرد تا سالگرد آتش زدن مسجد الاقصی در سال 1348  توسط رژیم غاصب صهیونیستی  به عنوان روز جهانی مساجد تعیین شود که مورد پذیرش قرار گرفت و لذا شاهد آن هستیم که هر ساله 31 مرداد ما را به عنوان «روز جهانی مسجد» گرامی می‎داریم و در کشورهای اسلامی در این روز به این بهانه برنامه‎های مختلفی برگزار می‎شود.

 

جای خالی برنامه‎هایی برای بزرگداشت مسجد الاقصی در روز جهانی مسجد

این روز بهانه‎ای است که موضوع مسجد الاقصی در افکار عمومی مسلمانان مثل مسئله فلسطین فراموش نشود، اقدام صهیونیست‎ها و هزینه‎های سنگین برای ایجاد گنبد طلایی بر قبه‎الصخره که در نزدیکی مسجد الاقصی است و انحراف کشیدن افکار عمومی مسلمانان توسط صهیونیست‎ها  اهمیت توجه به موضوع مسجد الاقصی را نشان می‎دهد و لذا در روز مسجد جای برنامه‎هایی مثل روز قدس در سطح مساجد خالی است که نیاز است متولیان امر در این خصوص برنامه‎ریزی داشته باشند.

 

اما هویت مسجد نیز از دیگر نکاتی است که باید در این روز به آن توجه شود گرچه در چهل سال عمر انقلاب اسلامی از نظر کمی تعداد مساجد کشور رشد خوبی داشته اما نسبت به سایر کشورهای اسلامی هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی باید به مساجد کشور اهتمام بیشتری شود و از سویی نباید فراموش کنیم که راز ماندگاری و صلابت انقلاب اسلامی در وجود مسجدهای فعال و انقلابی بوده که هم در پیروزی انقلاب و هم در دوران دفاع مقدس نقش بزرگی را ایفاء کرده است.

 

قداست مسجد کمتر از قرآن کریم نیست

قداست مسجد کمتر از قرآن کریم نیست و همانطور که نمی‎توان بدون وضو به کلام‎الله مجید دست گذاشت به همان شکل نیز نمی‎تواند فردی با بدن ناپاک و غیر مسلمان به حریم مسجد وارد شود.

 

در طول تاریخ اسلامی هیچ کسی نمی‎تواند نقش مساجد را نادیده بگیرد و این مسجد بود که منجر به تربیت نسل ماندگار انقلاب اسلامی شد و این مسجد بود که کانون‎هایی لشگرهای اسلامی را برای اعزام به جبهه‎های جنگ به وجود می‎آورد.

 

لذا باید امروز در امتداد واژه «اسلام انگلیسی» و «اسلام محمدی» واژه« مسجد انقلابی» را با «مسجد غیر انقلابی» در نظر بگیریم چرا که سعادت و سربلندی مسلمانان در گروی اسلام محمدی و مسجد انقلابی است نمی‎توان  اذانی که از مناره مسجد انقلابی پخش می‎شود را با اذان مسجدی که برای منافع استکبار خطری ایجاد نمی‎کند یکی دانست.

 

از سویی دیگر ملاک و معیارهایی برتری انسان‎ها در مسجد باید بر اساس میزان معیارهای اسلامی تعریف شود و  نباید برخی بی‎اخلاقی‎ها که منشاء در تضادهای طبقاتی افراد جامعه و یا خوی اشرافی‎گری و چشم و هم چشمی وجود دارد در سیره مساجد جایی برای خود دست و پا کنند که این امر منجر به پیراهه‎های تازه در مسیر حرکتی اسلام خواهد شد.

 

مسجد و مدرسه دو مکانی هستند که برای خانواده‎ها قداست خاصی دارند و باید بستری در فضای آموزشی و تربیتی فراهم شود که خانواده‎ها به جای کلاس‎های خصوصی با هزینه‎های گزاف با خیال راحت فرزندان خود را به مدرسه و یا مسجد بفرستند و از آینده تربیتی فرزندان خود مطمئن باشند.

 

عدم وجود روحانی به عنوان یک پیشوا و مدیر در برخی مساجد و هیئت‎امنای خلاق و پویا در مسیر جذب جوانان به مسجد، عدم توجه به دغدغه‎های اقشارهای مختلف مردمی در برنامه‎های مسجد، برنامه‎ریزی برنامه‎های مختلف برای رده‎های سنی در سطح مسجد، فاصله زیاد و دسترسی سخت برخی مساجد و مسائل آموزشی هیئت‎امنا مساجد و  ... موضوعاتی است که دست‎اندرکاران مساجد به آن اهتمام دارند و با برنامه‎ریزی‎هایی که وجود دارد در صدد هستند که مساجد از فضای کیفی بهتری برخوردار باشند.

 

«حجت‎الاسلام نورالله ولی‎نژاد»  در این خصوص در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می‎گوید: مسجد محور زندگی و مرکز ثقل زندگی مسلمانان است و طبق قائده شهرها و روستاها بر اساس مسجد تنظیم می‎شود و بر این اساس در هر روستا و شهرکی مسجد در محور و مرکزیت قرار دارد.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان یادآور شد: ممکن است خلاف آن را در بخشی از دیار ببینم و آن هم اشتباهی است که در طراحی شهرک و روستا مرتکب شدیم  و مسجد را مرکز ثقل قرار ندادیم.

 

سهولت دسترسی به مسجد

حجت‎الاسلام ولی‎‎نژاد افزود:  مسجد برای حضور اقشار مختلف مردم باید در مکانی احداث شود که سهولت در دسترسی داشته باشند و همه طبقات جامعه به آسانی بتوانند به مسجد بیایند.

 

وی افزود: استان گلستان جزو استان‎های خوبی است که از این نظر مشکل کمی دارد، در استان 2 هزار و 300 مسجد فعالیت دارد و ما در استان به‎ازای کمتر از هر یک هزار نفر یک مسجد داریم و این نشانه دین داری مردم این استان است که در احداث مسجد اهتمام داشتند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان با بیان اینکه قالب مساجد از نماز جماعت بهره‎مند هستند و اما تعداد اقامه نماز جماعت در سطح مساجد متفاوت است، متذکر شد: مساجد که در استان اقامه نماز می‎شود  از درصد بالایی برخودار است که نشانه ایمان و دین داری مردم استان گلستان است.

 

حجت‎السلام ولی‎نژاد با بیان اینکه به میزان مساجد در سطح استان ائمه جماعت نیز در مسجد فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: در روستاها و شهرها ائمه جماعت داریم و قالب روحانیون در روستاها نیز اقامت دارند ، در دو سال گذشته برای اقامه نماز جماعت و برخورداری مساجد از روحانی مستقر تلاش زیادی شده و در این زمینه رشد خوبی را نیز شاهد هستیم.

 

کمبود 130 مسجد در استان گلستان

وی بیان کرد: در حدود 130 مسجد در استان نسبت به پراکندگی مساجد و جمعیت کمبود وجود دارد و این مهم به دلیل توسعه برخی از شهرها و شهرک‎هایی است که مسجد در آن ایجاد نشده و امیدواریم به همت خیرین بتوانیم این تعداد مساجد را در استان احداث کنیم.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان  با بیان اینکه در اکثر شهرها و شهرک‎های تازه تاسیس با فقدان مسجد روبه‎رو هستیم، افزود: در گرگان نیز در  مسیر نهار خوران مساجد کمی وجود دارد.

 

حجت‎الاسلام ولی‎نژاد به نماهایی مسجد در ساخت و سازهای جدید اشاره کرد و گفت: مسجد به شکل کلی می‎تواند الگویی واحدی داشته باشد و حتمال مناره و یا یک نمای مخصوصی دارد و در برخی نقاط در استان گلستان  در جزئیات ساخت شاید تفاوت معنا‎داری وجود داشته باشد ولی باید به این مهم اهتمام داشت که مسجد باید از نمای دقیقی برخوردار باشد و چهره شهر را مذهبی نشان دهد و باید به این مهم اهتمام داشته باشیم که مسجد مجتمع عمومی نیست و باید این نقیصه را برطرف کنیم.

 

وی مسجد را یک مکان عمومی و مقدس برشمرد و افزود: در برخی  از نقاط استان بین مساجد فاصله زیادی وجود دارد  که باید به حداقل برسانیم و در برخی احداث مسجد خیلی نزدیک به هم صورت می‎گیرد و باید فاصله‎ای برای آن در نظر گرفت.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان یادآور شد: مساجد باید از امام جماعت برخوردار باشند و  دست اندرکاران مساجد و خدام نیز باید  دوره های آموزشی را طی کنند و در این مسیر گام‎هایی نیز برداشته شده و باید این نواقص را برطرف کنیم.

 

اهتمام به جوانگرایی در هیئت امنای مسجد 

حجت‎الاسلام ولی‎نژاد تاکید کرد:  هیئت‎امنا و بزرگان مسجد باید تلاش کنند که در کنار خود به موضوع جوان‎گرایی نیز توجه داشته باشد و رسم و رسوم مسجد‎داری را به جوانان آموزش دهند جوان از نشاط برخوردار است و روحیه‎بهتری دارد و جوان یک سرمایه برای جامعه به‎شمار می‎روند.

 

وی با بیان اینکه در برخی مساجد عدم حضور جوانان در هیئت‎امنا به عنوان یک نقیصه‎ای است که وجود دارد، افزود: اکثریت و یا همه هیئت‎امنا مسجد گاها از افرادی با سنین بالا هستند و جوانان خود را نسبت به چنین مساجدی غریبه می‎دانند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان تاکید کرد: اساسا مساجد مامن و پناگاه مردم هستند و دست اندرکاران مسجد توصیه می کنیم جاذبه‎ها را برای ورود اقشار مختلف در فعالیت‎های مسجد  بالا ببرند و برای جوان ،نوجوان، بزرگسال، خردسالان و بانوان برنامه داشته باشند تا از فضای مسجد استفاده شود.

 

حجت‎الاسلام ولی‎نژاد متذکر شد: در آستانه ماه محرم و صفر هستیم و توصیه می‎کنم که مساجد تلاش کنند که مزاحمتی برای همسایه‎های خود به وجود نیاورند ، شاید در مسجد روزانه در این ایام و گاهی در برخی از مساجد استان به شکل روزانه مراسم ختم در طول سال  برگزار می‎شود و همسایه‎ها آسایش از صدای بلندگوهای مسجد ندارد و درخواست داریم که بلندگوهایی بیرون مساجد را خاموش کنند.

 

وی گفت: همچنین در ایام ماه محرم و صفر در دیرهنگام در طول شب بلندگوهای خود را روشن نکنند و میزان صدای بلندگوها نیز مناسب باشد.

کد خبر 823697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha