همایش ملی عناب در بیرجند کار خود را آغاز کرد

همایش ملی عناب با حضور رئیس جهاد دانشگاهی کشور، استاندار خراسان جنوبی و جمعی از پژوهشگران و محققان این محصول استراتژیک کار خود را در بیرجند ‌آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جلال الدین صادقی» امروز یکشنبه (۳ شهریور) در اولین همایش ملی عناب در خراسان جنوبی اظهار داشت: این همایش در روزهای سوم و چهارم شهریور ماه برگزار می شود و حاصل تلاش و پژوهش بیش از چهار هزار و 800 نفر ساعت است.

 

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از 97 درصد عناب کشور در خراسان جنوبی تولید می شود، گفت: 6 هزار و 500 تن عناب سالانه در خراسان جنوبی تولید می شود و سه هزار و 600 هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت کشت عناب هستند.

 

وی با اشاره به اینکه عناب در سطح ملی و منطقه ای آنگونه که شایسته است شناخته نشده است، افزود: عناب برای خراسان جنوبی یک محصول فوق استراتژیک است و فرآورده های حاصل از عناب می تواند اقتصاد جامعه را دگرگون کند و توجه تولیدکنندگان به عناب می تواند ضریب ماندگاری مردم در روستاها را افزایش دهد.

 

صادقی با تاکید بر اینکه باید مراکز تحقیقاتی و علمی به طور جدی برای ایجاد باغ های نمونه آموزش کشاورزی و تولید فرآورده های عناب ورود کنند، ادامه داد: جهاد دانشگاهی چهار سال است که با ایجاد مجتمع گیاهان دارویی و جذب نیروهای متخصص به این موضوع پرداخته است.

 

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه یافته های علمی مرتبط با عناب در قالب کتاب ارائه شود، اظهار کرد: برندسازی محصول عناب باید با استفاده از تکنولوژی جدید باید عملیاتی شود و این مهم در دستور کار این نهاد قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد می کنیم که ایده های فناورانه مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند، گفت: امیدواریم مسئولان با توجه به نگاه بلند مقام معظم رهبری این ثروت های منطقه ای را به گونه ای حمایت کنند که جایگزین مناسبی برای نفت شوند.

 

«داراب یزدانی» مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی کشور هم اظهار داشت: اولین همایش ملی عناب در خراسان جنوبی یک پیام برای کشور دارد و این است که خراسان جنوبی رویش گاه اصلی عناب در کشور است.

 

وی با بیان اینکه محصول عناب متاسفانه در تحقیقات مغفول مانده است، گفت: عناب یکی از محصولات کشاورزی است که در مقابل خشکی، شوری و گرما مقاومت بسیاری دارد.

 

وی با اشاره به اینکه همایش (سمپوزیوم) عناب در سه نقطه جهان شامل چین، استامبول و استرالیا برگزار شده است، افزود: اولین همایش سمپوزیوم عناب در کشور نیز اکنون در خراسان جنوبی قطب تولید عناب در حال برگزاری است و حدود 93 مقاله به همایش ملی عناب در استان رسیده است که از این تعداد 65 مقاله پذیرش شدند که 8 مقاله در این همایش ارائه می شود.

 

یزدانی با توجه به اینکه بزرگترین چالش دنیا بر روی موضوع آب است، گفت: افزایش یک درجه دما می تواند باعث کاهش تولیدات زراعی شود و در کشور ما وابستگی اراضی کشاورزی به آب 62 درصد است و حدود 65 درصد از اراضی کشور در اقلیم های خشک و فراخشک قرار دارد.

 

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی کشور با توجه به اینکه خراسان جنوبی در بین چهار استان کم باران کشور قرار دارد، ادامه داد: با توجه به کم آبی در خراسان جنوبی جهاد دانشگاهی در این استان اقدام به ایجاد گروه بهینه سازی تولید و فرآوری زرشک، عناب و زعفران در این استان کرده است.

 

وی در پایان به خواص و فرآورده های حاصل از عناب اشاره کرد و گفت: شش شربت عناب به عنوان داروی سنتی مجوز گرفته اند که در سلامت‌کده ها وجود دارند و عناب برای پیشگیری یا درمان بیماری های عصبی، تقویت حافظه و افزایش کیفیت خواب مفید است

 

گفتنی است، در پایان اولین همایش ملی عناب در خراسان جنوبی از تمبر اولین همایش ملی عناب با حضور رئیس جهاد دانشگاهی کشور، استاندار خراسان جنوبی و دیگر مسئولان کشوری و استانی رونمایی شد.

کد خبر 824476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha