وزیر ارشاد خواستار تهیه برنامه تلویزیونی به مثابه «هفت» درحوزه کتاب شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در برنامه «هفت» نقاط قوت و ضعف سینمای کشور بیان می‌شود که اگر برای کتاب نیز چنین برنامه‌های تلویزیونی تولید شود، برکات فروانی برای حوزه کتاب و کتابخوانی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار شبستان، سید‌‌محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز شنبه 21 آبان در تالار وحدت برگزارشد با بیان اینکه رئیس‌جمهور به دلیل برنامه‌های استانی نتوانستند در این مراسم حضور یابند، اما همواره به مباحث فرهنگی و فکری عنایت ویژه‌ایی دارند، عنوان کرد: هفته کتاب امسال مقارن با هفته ولایت و عید غدیر خم شده است که این امر را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم بینش اسلامی ارتقاء یابد.

 

حسینی افزود: همه اقشار جامعه نیازمند به مطالعه و کسب دانش هستند، نخبگان، هنرمندان و کارکنان و به نوعی همه اقشار جامعه اعم از معلمان و اساتید نیازمند مطالعه هستند با خدمات بهتر و بیشتری را به مخاطبان خود ارائه کنند. یعنی تحولات و پیشرفت علم هر روز در حال توسعه است.


وی خاطر نشان کرد: ائمه اطهار(ع) بر کسب و دانش و مطالعه سفارش‌های بسیاری داشته‌اند، چنانکه امام صادق(ع) چندین هزار دانشجو داشتند که آنها در حضور ایشان به کسب علم می‌پرداختند که این امر نتیجه نگاه ویژه اسلام به مطالعه و کسب دانش است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: در گذشته متأسفانه حاکمان جرم، بی‌خرد و نالایق مانع شدند تا جامعه اسلامی رشد پویایی خود را استمرار ببخشد اما هم اکنون تحول و رشد جدیدی را در سطح جامعه اسلامی مشاهده می‌کنیم و باید این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.


وی همچنین با اشاره به برگزاری دومین اجلاس ناشران جهان اسلام تاکید کرد: امروز در این جلسات به هم‌اندیشی، تقسیم کار و تعیین اولویت‌هایی در این راستا پرداختیم و امیداواریم تا کارهای مؤثر‌تری در حوزه کتاب صورت گیرد.


وی همچنین با اشاره به حضورش در مراسم حج امسال و دیدارش با وزیر فرهنگ عربستان ادامه داد : درسال 2012 میلادی نجف به عنوان پایتخت جهان اسلام انتخاب شد و صبح روز قبل با وزیر فرهنگ عربستان دیداری داشتم که وی به من گفت که قرار است مدینه منوره در سال 2013 پایتخت جهان اسلام انتخاب شود.


حسینی با بیان اینکه در هر زمینه‌ایی که وارد شویم دست ما پر است، بیان کرد: سرمایه‌های انسانی و ذخایر‌ بزرگ در گذشته بوده است و امروز از این استعدادها باید استفاده شود، همچنین هفته کتاب فرصت مغتنمی است و با هم‌گرایی می‌توان کارهای بزرگی را انجام داد.

 

وی همچنین  با اشاره به تعداد برنامه هایی که در هفته کتاب یاد آور شد: در هفته کتاب یک هزار و 400 برنامه در سراسر کشور و خارج از کشور برپا می‌شود و تمام وزارتخانه‌ها از کانون پرورش فکری کودکان گرفته تا کتابخانه‌ها در این هفته به اجرای برنامه‌‌هایی در خصوص هفته کتاب می‌پردازند.

 

حسینی با بیان اینکه در هفته کتاب شاهد اوج فعالیت‌های فرهنگی هستیم، یادآور شد: باید در کشور گفتمانی حاکم شود تا شوق مطالعه برای افراد ارتقا یافته و در آنها حاکم شود و من معتقدم رسانه‌های ملی باید نکات ارزنده کتاب را به مخاطبان بیان کنند تا مطالعه در سطح جامعه بیشتر شود.

 

وی با مؤثر دانستن برنامه هفت، و ساخت برنامه ای با این رویکرد درباره کتاب ، اظهار کرد: در برنامه هفت نقاط قوت و ضعف سینمای کشور بیان می‌شود که اگر برای کتاب نیز چنین برنامه‌هایی نیز برپا شود، مورد توجه قرار خواهد گرفت.


وی با اشاره به مطالبات رهبری در زمینه کتابخوانی نیز اظهار کرد: انتظارات مقام معظم رهبری، جهان اسلام و خلاء‌های فکری که هم اکنون وجود دارد باید در این هفته مدنظر قرار گیرد چرا که چشم‌های آنها به سمت ماست یعنی آنچه که مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله بحرین و تونس بوده بحث مباحث علمی، اندیشه‌‌ایی و فکری است و این امر وظیفه همگان را مضاعف می‌کند.

 

حسینی تصریح کرد: هم‌اکنون در سطح منطقه یک بیداری و تحول اسلامی ایجاد شده است که اگر از این امر به طور مطلوب استفاده نکنیم این موضوع یک تهدید تلقی می‌شود.


آیین تکریم ار اهالی فرهنگ و خادمان کتاب امروز 21 آبان در تالار وحدت برگزار شد.


پایان پیام/ 
 

کد خبر 82600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha