سینمای مستند در مسیر رونق تولید

سینمای مستند با وجود ظرفیت فراوان اجتماعی، تاکنون با نوعی بی توجهی دست به گریبان بوده و همین موجب شده نقش آن در تحولات جامعه نادیده گرفته شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، سال ۹۸ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «رونق تولید» نام گذاری شده است. این انتخاب طبیعتا با توجه به مقتضیات و اهداف پیش روی کشور در سال جاری مشخص شده و باید سرلوحه فعالیت نهادهای مختلف قرار گیرد.



شاید در ابتدا تصور شود رونق تولید موضوعی صرفا اقتصادی است و بر همین اساس تنها نهادهای مسئول در حوزه اقتصاد وظیفه دارند تحقق ان را پیگیری کنند. اما با اندکی تامل درمی یابیم شعارهای اقتصادی برای تحقق نیازمند فرهنگ سازی و باور عمومی است. در واقع تنها زمانی می توان به آینده امیدوار بود که ساختارهای فرهنگی کشور در ایجاد گفتگو و تعامل با مردم به موفقیت دست یابند. 



از میان مظاهر فرهنگ و هنر، سینما در برقراری تعامل و گفتگو با مخاطبانش از جایگاه ویژه ای برخوردار است. تجربه جهانی دهه های اخیر به خوبی شاهدی براین مدعاست که سینما یکه تاز عرصه فرهنگ و تصویرسازی جمعی بوده است.


بنابر آن چه گفته شد به نظر می رسد زمان آن رسیده که ما هم از پتانسیل های سینما برای فرهنگ سازی بهره ببریم. در شرایطی که مردم ایران و به خصوص جوان ها سال های سال در معرض یک سبک زندگی واحد در رنگ های متنوع و جذاب بوده و هستند، آیا زمان آن نیست که جاده یک طرفه ارسال پیام به اذهان مردم، پیام ها تازه ای نیز به خود ببیند.


در میان ژانرهای مختلف سینمایی، مستند گونه ای متمایز به نظر می آید. «مستند» از سویی همچون سایر ژانرها وجه روایتگری دارد که موجب همراهی مخاطب می شود و از سوی دیگر وجه واقع گرایی که بر مخاطب تاثیری دوچندان می گذارد.



سینمای مستند اما با وجود این تاثیرگذاری، معمولا با نوعی بی توجهی دست به گریبان است و همین موجب شده نقش آن در تحولات اجتماعی نادیده گرفته شود. 



حالا «سینماحقیقت» که مهمترین جشنواره فیلم های مستند ایران است، قصد دارد این وجه از  مهجوریت سینمای مستند را اندکی جبران کند. 



به همین منظور دبیرخانه سیزدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت بخش ویژه «کارآفرینی و رونق تولید» را به بخش های هرساله جشنواره بیافزاید.



این بخش ویژه که محصول تعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، متولی جشنواره حقیقت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به عنوان نهاد فعال بخش خصوصی است، به دنبال اکران آثار مستندی است که در ارتباط با کارآفرینی و رونق تولید، ساخته شده اند. 

 

قرار است در این بخش مستندهایی که به انحاء مختلف به اقتصاد و موضوعات مرتبط با آن همچون خرید و فروش اینترنتی، شکوفایی اقتصاد ملی و کسب‌وکارهای نو پرداخته اند، پذیرفته شده و در هیئت انتخاب بررسی شوند.

 

از سوی دیگر، از آن جا که جشنواره به دنبال بهره مندی از همه ظرفیت های موجود در این حوزه است، شرط تولید اثر در بازه زمانی خاص برداشته شده است و آثار برتر از میان همه تولیدات برگزیده می شوند. همچنین برگزیدگان اول تا سوم به ترتیب رقم پانزده، دوازده و ده میلیون تومان به همراه لوح تقدیر جشنواره را دریافت می کنند.

 

حال باید منتظر ماند و دید چه آثاری در بخش ویژه سینماحقیقت به نمایش درمی آیند تا شاید بتوان از این تجربه برای بهره مندی از سینما در حوزه های دیگر نیز برنامه ریزی کرد. 

کد خبر 827305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha