به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر ایوب ترکیان، عضو هیئت علمی دانشگاه شریف در نشست "تفسیر ریاضی مهندسی قرآن" که با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی واعظ جوادی، رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی برگزار شد با اشاره به سئوالاتی که در دانشگاه در رابطه با قرآن مطرح است گفت: ما از دیدگاه سنتی به دانشجویان می گوییم قرآن بخوانید اما دانشجو می پرسد چرا باید قرآن بخوانم و وقتی در جواب او می گوییم چون قرآن معجزه است می گوید معجزه چیست؟
وی در ادامه افزود: دانشجو می پرسد و جواب می خواهد لذا دانشجویی را در نظر بگیرید که در کلاس درس هر سئوالی را می تواند بپرسد و در فضای سئوال کردن برای او هیچ منطقه ممنوعه ای نیست لذا جوابی که ما می دهیم باید به گونه ای باشد که برای او قابل قبول باشد.
استاد دانشگاه شریف همچنین تصریح کرد: ما باید با زبانی به دانشجو و دانشگاه پاسخ دهیم که بفهمد مثلا همین مسئله که در مباحث کامپیوتری مطرح می شود و مثالش این گونه است که بنا بر اعتقاد ما قرآن بصورت دفعی و تدریجی نازل شده است و ما می گوییم قرآن در شب قدر دفعتا بر پیامبر نازل شده است دانشجو می گوید، فرمت آن آیا تکس بوده یا متن بوده است، صدا بوده یا سیگنال یا سرعت انتقال چگونه بوده است یا این داده چگونه ذخیره شده و چگونه توسط پیامبر منعکس شده است.
ترکیان تبیین کرد: در وضعیت کنونی ما نسبت به آمار دانشجویانی که داریم بیشتر انسان های مستعد فکری را از قرآن محروم کردیم و قرآن را از توانمندی آنها محروم کردیم و این مسئله به خاطر نگرش های موجوداست که یا دانشگاه قبول نمی کند کند یا حوزه به رسمیت نمی شناسد.
این استاد دانشگاه بیان داشت: دانشجو می خواهد بداند این روایت حضرت علی که کل قرآن در سوره حمد است و کل سوره حمد در "بسم الله" و کل "بسم الله" در "ب بسم الله" است یعنی چه؟ وقتی برای دانشگاهی می خواهی این را تفسیر کنی با چه زبانی باید تفهیم کنی ما در بیولوژی ژن داریم که با همه کوچکی همه وجود ما را درخودش دارد عقب که بروی کل انسان ها ژن بوده اند و در آخر ما به یک نقطه ای می رسیم لذا دانشجو احساس می کند موضوع جدی است وانگیزه ایجاد می کند به دنبال بحث برود.
وی همچنین ابراز داشت: درحال حاضر قرآن در جامعه مهجور است و حرفی از آن در جامعه نیست و سئوالات دانشگاه را نمی توان همین طور بدون جواب گذاشت.
لازم به ذکر است، دکتر ترکیان در ادامه به طرح مسائلی تحت عنوان تفسیر ریاضی مهندسی قرآن پرداخت و به سئوالات ریاست بیناد و اعضای حاضر پاسخ گفت.
پایان پیام/
نظر شما