به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، «محسن محمد زاده» در نشست خبری ضمن بیان اینکه امکان افزایش داوطلبان متقاضی ورود به دانشگاه علمی و کاربردی وجود دارد، گفت: تعداد دانش آموختگان این دانشگاه افزون بر یک میلیون و 800 هزار است.
معاون نظارت و ارزیابی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، تصریح کرد: تعداد دانشجویان مقطع کاردانی ۴۳ هزار و ۳۰۰ داوطلب بود که این رقم سال گذشته ۴۱ هزار نفر گزارش میشود که این آمار استقبال خانوادهها را از این دانشگاه نشان میدهد.
وی با بیان اینکه برای سالجاری پنج هزار و ۵۸۰ رشته محل و ۵۲۳ مرکز ایجاد شد اضافه کرد: این رقم برای سال گذشته پنج هزار و ۳۳۳ رشته محل و ۵۰۲ مرکز را شامل میشود.
محمدزاده،با اشاره به اینکه تا سنوات قبل اکثریت دانشجویان این دانشگاه را افراد شاغل تشکیل میدهند، اظهارداشت: این میزان امسال با تغییراتی همراه بود به نحوی که شاهد اقبال فارغالتحصیلان دبیرستانها و هنرستانها به مراکز آموزشی علمی و کاربردی بودیم.
وی از جذب ۷۵ درصد فارغالتحصیلان دانشگاه علمی کاربردی در بازار کار خبردادوافزود: کیفیسازی آموزش یکی از مواردی که در اولویت دانشگاههای علمی و کاربردی دنبال میشود لذا اشتغال بعد از فارغالتحصیلی در رشتههایی که دانشجویان در آن تحصیل کردهاند در زمره برنامههای این دانشگاه است.
محمد زاده با بیان این مطلب که کیفیسازی آموزش در دستور کار دانشگاههای علمی و کاربردی قرار دارد، افزود: حدود ۴۰ درصد فارغالتحصیلان این دانشگاه در مشاغل مرتبط با رشته خود جذب میشوند که این امر میتواند آموزشها و دانشجویان را در طی تحصیل هدفمند کند.
معاون نظارت و ارزیابی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، با تاکید بر ضرورت کیفیسازی آموزشها در این دانشگاه تاکید ادامه داد: متاسفانه این دانشگاه در مقطعی که توسعه کمی زیادی پیدا کرد کمتر به کیفیسازیها توجه کرد اما خوشبختانه در سه –چهار سال اخیر توجه بسیار ویژهای به کیفیت آموزشی کرده و در نتیجه همین کیفیسازیها شاهد رشد و ارتقاء این دانشگاه در کشور هستیم.
به گفته محمدزاده، دانشگاههایی که دو سال متوالی در سطح چهار بمانند و پیشرفتی نداشته باشند، امکان پذیرش دانشجو را نخواهند داشت و باید در مسیر افزایش سطح کیفی خود تلاش کنند.
وی ایجاد اشتغال را یکی از مهمترین مشکلات کشور، عنوان کردوافزود: تربیت نیروی ماهر مهمترین مسئله برای ایجاد اشتغال، می باشد که این مسئولیت به عهده دانشگاه جامع علمی کاربردی و فنی و حرفهای است.
محمدزاده با بیان اینکه در گذشته کمتر از پنج درصد مراکز این دانشگاه دارای سرپرست و رئیس بوده است ادامه داد: با برنامههایی که در راستای کیفیسازی صورت گرفته در حال حاضر بیش از 95درصد مراکز علمی کاربردی کشور دارای سرپرست و یا رئیس قانونی مطابق با اساسنامه هستند ودر ضمن از نظر کیفی به ورود دانشجویان و جذب مدرسین نیز در مراکز علمی کاربردی توجه ویژه شده است.
معاون نظارت و ارزیابی دانشگاههای جامع علمی کاربردی کشور، با اشاره به سطحبندی مراکز علمی کاربردی کشور خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی 97 در سراسر کشور تنها 20 مرکز سطح دو داشتیم اما با اجرای برنامه کیفیسازی در سال تحصیلی امسال 230 مزکز حائز سطح دو شدند که 10 مرکز از این 230 مرکز به عنوان مراکز برتر کشورو 26 مرکز برتر استانی انتخاب شدند.
وی تصریح کرد: به دنبال دوره های بین المللی هستیم تا مراکز سطح دو بتوانند دانشجوی خارجی بپذیرند.
محمدزاده اذعان داشت: مراکز آموزش باید دارای فضای آموزشی مناسب باشند که طی بازدیدهای مختلف کیفیت مراکز مورد بررسی قرار می گیرد زیرا ارزیابی و بالا بردن کیفیت آموزش مهمترین مساله و نیاز جامعه امروزاست.
نظر شما