خير بودن تقديرهاى خداوند از واقعيت‏‌هاى حيات انسانى است

حجت‌الاسلام تکبیری گفت: خير بودن تقديرهاى خداوند متعال، يكى از اصول اساسى توحيد و از واقعيت‏‌هاى حيات انسانى است كه پايه حال خوب را تشكيل می‌‏دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لارستان، سومین شب مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) شب گذشته (دوشنبه ۱۱ شهریور) با سخنرانی حجت‌الاسلام «محمد تکبیری»،‌واعظ لارستانی و با موضوع «چگونه حالمان خوب می‌شود؟» در حسینیه «حاج کاظمی» لار برگزار شد.

حجت‌الاسلام تکبیری با بیان اینکه هر کسی ممکن است با انجام دادن کاری حال خود را خوب کند، گفت: این حال خوب می‌تواند منشأ مختلف و متفاوتی داشته باشد که هر کس باید متناسب با شرایط خود انتخاب کند، اما نکته قابل‌توجه اینکه همه این‌ها باید با خط‌کش شریعت انتخاب شود و خط قرمزهای دین را باید رعایت کرد؛ لذا به بهانه اینکه رقص و مُد و بی‌بندوباری کردن حال ما را خوب می‌کند و یک حس خوبی به ما دست می‌دهد نباید پا را از شریعت فراتر گذاشت، هر چند به عقیده ما این حس خوب پایدار نیست و ما را به سعادت و ابدیت خوب نمی‌رساند.

وی ادامه داد: اسلام هیچ‌وقت با حال خوب من و شما مخالف نبوده و نیست، بلکه بالعکس تعالیم اسلامی آمده‌اند تا ما را به یک حال خوب واقعی برسانند و ما را از دست این تنیدگی‌هایی که وجود دارد نجات دهند؛ زندگی انسان‌ها ابعاد گوناگونی دارد؛ رویدادها و تکالیف که هر کدام از آن‌ها به خوشایند و ناخوشایند (امور تکوینی) و باید و نبایدها (امور تشریعی) تقسیم می‌شوند.

این طلبه لارستانی با اشاره به معنای حال خوب گفت: حال خوب یعنی اینکه ما در مقابل ناخوشایندها صبر کنیم (خودخوری و جزع و فزع نکنیم)، در مقابل خوشایندها شکر خدا را به‌جا آوریم و از نعمت‌هایی که خداوند به ما داده است به خوبی استفاده کنیم، در مواجهه با بایدها اطاعت کنیم و در مواجهه با نبایدها آن‌ها را ترک کنیم و در یک کلام عبد خدا باشیم.

عواملی که حال انسان‌ها را می‌گیرد

حجت‌الاسلام تکبیری با بیان اینکه یکی از چیزهایی که حال ما را می‌گیرد قضاهای ناخوشایند تکوینی است که خداوند متعال برای انسان‌ها در نظر گرفته است، گفت: چرا باید عده‌ای پولدار، عده‌ای بی‌پول، عده‌ای چهره زیبا، عده‌ای چهره زشت، عده‌ای دارای جایگاه اجتماعی، عده‌ای هم فاقد ابتدائی‌ترین جایگاه اجتماعی باشند ولی با این وجود حالش خوب باشد، چگونه می‌توان از همه اینها راضی بود و حال خوب خود را از دست نداد؟ بالاتر از این، نه‌تنها حال خوب خود را از دست نداد بلکه از همه آن‌ها راضی شد و در دل کمبودها لبخند زد.

وی با اشاره به یکی دیگر از چیزهایی که حال انسان‌ها را می‌گیرد قضاهای تشریعی و تکالیف‌هایی است که خداوند متعال برای بندگان خود در نظر گرفته است؛ گفت: چرا باید گفته شود که مکلفین باید خمس مالی را که با عرق جبین خود و زحمت‌های فراوان به دست آورده‌اند به امام (عج) و نائب امام پرداخت کنند و بسیاری از چرایی‌های دیگری که برای ما وجود دارد و همه آن‌ها ما را اذیت می‌کند، چگونه می‌شود در تمامی این ابعاد تکوینی و تشریعی به یک حس و حال خوب رسید و از همه آن‌ها راضی شد؟

 «خيرباورى» عامل اصلى حس و حال خوب

این سخنران با بیان اینکه اولین تکنیکی که می‌تواند ما را به این حس و حال خوب برساند و در بحران‌های شدید و ناخوشایندهای زندگی ما را از تنیدگی‌ها و فشارهای روحی و روانی نجات دهد، عامل بسیار مهمی به نام خیرباوری است، افزود: اگر انسان، چيزى را شر بداند، از آن ناراحت مى‏شود و حال خوب خود را از دست می‌دهد اما اگر خير بداند، از آن راضى بوده و همیشه حال خود را خوب نگه می‌دارد؛ اين، يك قاعده است.

حجت‌الاسلام تکبیری با اشاره به معنای خیرباوری گفت: خیرباوری یعنی اینکه باور کنیم که همه اتفاقاتی که در عالم رخ می‌دهد، چه خوشایندها و چه ناخوشایندها بر اساس نظام قضا و قدر الهی است و همه آن‌ها هم خیر می‌باشد، در نظام خلقت پدیده‌ای به نام شر وجود ندارد چرا که شر عدمی و نسبی است همه عالم خیر مطلق است؛ باید همه اتفاقات را خیر تلقی کنیم چرا که می‌دانیم خدایی که این عالم و اتفاقات آن را خلق کرده است خدای حکیمی است که ذره‌ای به بندگان خود ظلم نمی‌کند و همه کارهای او از روی حکمت و مصلحت انجام می‌شود و دارای هدف است.

وی با بیان اینکه خیرباوری یکی از ابعاد مهم توحیدی انسان است که باید بدان باور داشت، تصریح کرد: هر آنچه خداوند تقدير كرده و حكم مى‏كند، چه در تشريع باشد و چه در تكوين، جز خير نيست و حس و حال خوب انسان بدين جهت به‌دست می‌‏آيد؛ اگر شما نگاه خیرباورانه به عالم داشته باشید که همه چیز خیر است راحت زندگی می‌کنید و همیشه از زندگی‌های خود راضی هستید، بنابراین چون تقدیرهای خداوند متعال مبتنی بر خیر است، باید در مقابل بلاها صبر و در مقابل نعمت‌هایش شکر به‌جا آورد.

این طلبه لارستانی در پایان خاطرنشان کرد: خواست خداوند هرچند ناخوشايند به نظر آيد، از خواست بشر هر چند خوشايند به نظر آيد، بهتر است؛ زيرا خواست خداوند متعال، مبتنى بر خير پنهان، امّا پايدار است و خواست بشر، مبتنى بر خير آشكار و شرّ پنهان و پايدار؛ بنابراین خير بودن تقديرهاى خداوند متعال، يكى از اصول اساسى توحيد و از واقعيت‏هاى حيات انسانى است كه پايه حال خوب را تشكيل می‌‏دهد.

کد خبر 828268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha