به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، « سعید تشکری» عصر(۱۳ شهریور) در نشست خبری نخستین جشنواره ملی نمایشنامهنویسی اقتباسی «گام دوم» که با حضور چهرههای شاخص ادبیات نمایشی کشور سید مهدی شجاعی، نادر برهانی مرند، شهرام زرگر و نصرالله قادری در نگار خانه رضوان برگزار شد؛ بیان کرد: 184 متن به جشنواره ملی نمایشنامهنویسی اقتباسی گام دوم ارسال شده است که از این تعداد 32 اثر نمایشنامه کامل و مابقی متن است.
داور جشنواره ملی نمایشنامهنویسی اقتباسی «گام دوم» در این نشست که با محوریت ضرورت اقتباس در ادبیات نمایشی معاصر برگزار شد؛ با بیان اینکه امروز اثرات برتر توسط هیئت داوران انتخاب و به مرحله دوم راه پیدا میکنند؛ گفت: 39 طرح به مرحله دوم راه پیدا کردند که این افراد باید نگارش نمایشنامه خود را به طور کامل در سه بخش صحنهای، نوجوان و محیطی آغاز کنند.
وی اظهار داشت: به نظر میرسد تحول بزرگ در حوزه ادبیات کشور در حال رخ دادن است و آن هم رفتن به سوی اقتباس از آثار مطرح ایران و جهان است و این اتفاق بسیار مهمی به ویژه به دلیل وجود مشکلاتی که در حوزه نمایشنامهنویسی داشتیم، است.
تشکری بیان کرد: معمولاً در جشنوارههای اجرایی بیشتر با کارگردانهایی روبرو هستیم که متون را میسازند اما در این جشنواره ما با نمایشنامهنویس و استدلال نمایشنامهنویس مواجه هستیم.
توجه به متن در جشنواره گام دوم حرکت بسیار مهمی در حوزه تئاتر است
در ادامه «سید مهدی شجاعی» هم بیان کرد: داستانهای ارزشمندی وجود دارد که با اقتباس از آنها میتوانیم کارهای بزرگی در حوزه تئاتر و سینما انجام دهیم، اگرچه برای تولید نمایشنامه در تئاتر و فیلمنامه نیاز به متن است اما سیاستگذاریهای کلی کمترین بها به متن داده شده است.
داور جشنواره ملی نمایشنامهنویسی اقتباسی «گام دوم»با بیان اینکه با برگزاری این جشنواره برای تئاتر کشور گامی اساسی برداشته میشود؛ گفت: این قدم اصلی که توسط جشنواره گام دوم برای توجه به متن انجام داده است در حوزه تئاتر بسیار امیدوارکننده است.
حمایت از تولید متون نمایشی ملی اهداف جشنواره گام دوم است
«محمدعلی چمی گو» نیز اظهار داشت: افرادی که طرح های آنان برگزیده شده را به مشهد دعوت می کنیم تا فرایند تولید نمایشنامه ها حرفه ای صورت گیرد و حاصل مناسبی برای تئاتر کشور داشته باشد.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره ملی نمایشنامهنویسی اقتباسی «گام دوم» هدف اصلی این جشنواره را رسیدن به متون خوبی که از ادبیات ما اقتباس شده است؛ عنوان کرد و افزود: ما در حوزه ادبیات بعد از انقلاب پیشرفت خوبی داشتیم و آثار ادبی فاخری تولید شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: این جشنواره در حوزه فیلمنامه نویسی، فیلم های سینمایی و نمایش نامه هایی که از همه متون کمتر رسوخ پیدا کرده کمک کند.
چمی گو با بیان اینکه ما باید توجه ویژه ای به متون داستانی و ادبیات خودمان داشته باشیم؛ گفت: با این اقدام از نگاهی که اکنون در کشور ما است و آن هم استفاده از متن های غربی است، فاصله بگیریم.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره ملی نمایشنامهنویسی اقتباسی «گام دوم» اظهار داشت: یکی از مزایای این جشنواره حضور دستگاههای متعدد از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، شهرداری مشهد، آستان قدس رضوی و ... در این جشنواره است.
نظر شما