به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان دکتر سید منصور واعظ پور امروز( 15 شهریور) در آیین اختتامیه چهل و سومین مسابقه ریاضی دانشجویی کشور در تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان بیان کرد: سال گذشته برای اولین بار( تمام کسانی که از اولین مسابقه تا دوره چهل و دوم مسابقه شرکت داشتند) همایش مدال آوران مسابقات انجمن ریاضی ایران را در دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد.
رئیس انجمن ریاضی کشور افزود: تمام مدال آوران یا از اساتید داخل یا خارج کشور هستند و تعداد معدودی هم که وارد صنعت شده بودند از کارآفرینان نام آور تراز اول کشور بودند؛ همایش مدال آوران را که برگزار کردیم آخرین دستاوردهای علمی را ارائه کردند.
وی با اشاره به اینکه در سال 1349 اولین کنفرانس ریاضی ایران برگزار شد؛ افزود: در آن کنفرانس تشخیص دادند انجمن ریاضی کشور را تشکیل دهند که جای افتخار دارد و نیم قرن در حال فعالیت است و در طول این مدت توانسته خدمات بسیاری را به جامعه ریاضی ایران ارائه دهد و در سیاست گذاری ها نقش به سزایی را ایفا کند و یکی از کارهای بسیار مؤثر آن برگزاری مسابقات ریاضی است و میوه های این مسابقات نیز افتخار جامعه ریاضی هستند.
واعظ پور تصریح کرد: متأسفانه امروز حال ریاضی و علوم پایه خوب نیست؛ آمریکا زمانی از صنعت عقب افتاد و کمیته ای تشکیل شد و علت این عقب افتادگی را بررسی کردند و دریافتند که بی توجهی به علوم پایه به ویژه ریاضیات موجب این عقب افتادگی در صنعت شده اما در ایران متاسفانه مسئولین این را درک نمی کنند.
وی بیان کرد: ریاضی منطقی فکر کردن، قدرت تحلیل و تجزیه و قدرت حل مسئله را به جامعه آموزش می دهد، اگر جامعه به حال و روز بد افتاده برای این است که قدرت تجزیه و تحلیل ندارد، مدیران ما قدرت تجزیه و تحلیل و قدرت حل مسئله ندارند؛ کارآیی مدیران موفق جامعه، در گرو این است که ریاضی آنها خوب باشد؛ چرا چشم های خود را به روی حقیقت بسته ایم، توهین به ریاضی است که بگوییم ریاضی در جامعه کاربردی ندارد لذا ریاضی آنقدر بزرگ است که علاوه بر3 معجزه ای که دارد همه جا رد پای ریاضی را می بینیم.
رییس انجمن ریاضی کشور تصریح کرد: حتی در برجام این بازی برد- برد را چند دفعه ظریف به رئیس جمهور بیان کرد؛ لذا این بازی برد- برد یک تئوری است که یکی از شاخه های ریاضیات خودمان است؛ تازه فهمیدند که از ریاضیات و تئوری می توان در تجزیه و تحلیل های سیاسی استفاده کرد و بزرگترین مشاوران رئیس جمهوری آمریکا تئوری نویس هایی هستند که این بحث ها را مدل سازی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: همه جا حتی در رشته های علوم انسانی هم ریاضیات به کار می آید و مجبور هستند مسائل خود را مدل سازی ریاضی کنند؛ همچنین ریاضی برای ریاضی است و عده ای عاشق ریاضی هستند این افراد مرزهای دانش را گسترش می دهند و همیشه عاشقان، دنیا را می سازند تا عاقلان از آن استفاده کنند و نخبگان ریاضی بدون چشمداشتی عاشق علم و ریاضی هستند.
واعظ پور ادامه داد: اما یکی از عوامل بزرگی که خاصیت های مهم ریاضی را از بین می برد کنکور است؛ کنکور ریاضی را تستی کرده است مگر می شود ریاضی را تستی کرد؟! در سال 86 همکاران ما در انجمن ریاضی طرح اصلاح کنکور را به کمیسیون آموزش مجلس بردند و آنها را توجیه کردند سپس این طرح به صحن مجلس رفت که اصلاح شود اما متأسفانه جلوی این کار را گرفتند و به سراغ نمایندگان مجلس رفتند و گفتند چرا اصلاح؟! باید کنکور حذف شود.
رئیس انجمن ریاضی کشور ادامه داد: برخی نمایندگان هم متأسفانه تحت تأثیر قرار گرفتند و گفتند کنکور حذف شود اما مگر می شود کنکور را حذف کرد 5 سال به آموزش و پرورش وقت دادند که کنکور حذف شود اما نشد مگر می شود آن را حذف کرد، بعد خودشان آمدند و گفتند تا 5 سال دیگر 85 درصد رشته ها خارج از کنکور پذیرش داشته باشند، حال بعد از سال 96 چه کردند؟ هیچ کار؛ آمده اند رشته هایی که متقاضی نداشت را از طریق پیام نور و غیر انتفاعی گرفتند و الان هم با افتخار اعلام می کنند که 85 درصد از رشته ها بدون کنکور است کدام 85 درصد؟ خود را گول می زنید؟ کنکور و سوالات هیج فرقی نکرده، کنکور حذف شدنی نیست باید اصلاح شود؛ ریاضی و علوم پایه ما در حال فنا است باید فکر و اندیشه ای کرد.
وی ادامه داد: پیگیری کردیم که بنیاد نخبگان امتیاز نخبگی را به برگزیدگان این مسابقات بدهد و اخیراً این مصوبه را گرفتیم که مدال طلا 200، نقره 100 و برنز 50 امتیاز نخبگی را بگیرد که کار خوبی است.
نظر شما