به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «مجمعدهی» آیینی سنتی و مذهبی است که در دهه اول محرم همزمان با علمبندی در روستاهای شرق گیلان(رودبنه) آغاز شده تا اطعامی برای عزاداران ابا عبدالله الحسین(ع) باشد.
این آیین که به گفته اهالی بیش از یکصد سال قدمت دارد، اطعام سوگواران حسینی به سبک سنتی با محوریت مساجد در شبهای محرم است که به روش قدیمی و با آداب خاص خود برگزار میشود و از شب اول محرم در مساجد آغاز شده و تا یازدهمین شب محرم ادامه دارد و بعد از پایان دهه اول محرم فقط پنجشنبههای ماه محرم و صفر در مساجد ادامه مییابد.
زنان روستایی قبل از آغاز ماه محرم مجمعها(سینیهای بزرگ مسی) را بیرون آورده و وسایل مورد نظر برای این آیین سنتی را تدارک میبینند و تلاش میکنند تا بهترین دستپخت خود را به عزادران حسینی دهند.
پلوی محلی با فسنجان، مرغ، شیرین خورشت و کوکوی محلی پای ثابت اطعام سنتی در مساجد است و زنان از بعدازظهر شروع به آشپزی کرده و بعد از شنیدن اذان از گلدستههای مساجد غذای طبخ شده را درون قابلمههای کوچک ریخته و در مجمع قرار میدهند.
در گذشته زنان و امروز مردان مجمعها را بر سر نهاده و به مسجد میبرند تا از عزاداران حسینی پذیرایی کنند. هر خانواده عهدهدار پذیرایی از سه الی چهار عزادار حسینی در مساجد است.
مجمعها در صفوف منظم در مسجد چیده شده و عزاداران بعد از افامه نماز، دور مجمعها نشسته و مهمان مردم روستا میشوند. بعد از صرف غذا و جمعآوری مجمعها، دوباره به منزل بازگردانده شده تا آماده پذیرایی در شبهای بعد شوند.
نظر شما