به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد پژمان» امروز (21 شهریور) در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان خراسان جنوبی با اشاره بر لزوم مشارکت و همراهی مردم برای حل مشکلات، اظهار کرد: امروز موضوع کار ما بافت های فرسوده و ناکارآمدی است که دچار نارسایی های مزمنی شده که باید سریعتر رفع شود چرا که آسیبی است که در وهله نخست متوجه ساکنان این محلات و پس از آن انتشار آسیب ها در سایر نقاط است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه بافت فرسوده تاریخی و غیر تاریخی با توجه به گذر ایام و بی توجهی مردم منطقه دچار عقب افتادگی شده و تغییرات روزآمد در آن ایجاد نشده است، گفت: بازآفرینی این محلات نیازمند همت و عزم و اراده جمعی و همگانی است.
پژمان با اشاره به اینکه بازآفرینی محلات فرسوده کار دستگاه های دولتی به تنهایی نیست و باید در دستور کار همه قرار گیرد، عنوان کرد: باید از نقش و ظرفیت مردم غافل نشویم و اعتماد سازی صورت گیرد تا مردم وارد میدان شوند.
به گفته وی محلات هدف باز آفرینی شهری باید شناسایی و نسبت به آن مطالعات صورت گیرد و همچنین با تعریف سازوکار مناسب و هماهنگی برای رفع مشکلات آن اقدام شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران ادامه داد: معضل بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی اینقدر بزرگ است که باید تمام بخش های حاکمیت برای رفع آن وارد کار شوند و شهرداری ها نیز بیش از گذشته همکاری کنند.
پژمان با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت و توان مردم برای محلات هدف بازآفرینی شهری استفاده شود و غیر این هیچ راهی برای پیشرفت کشور در هیچ موضوع دیگری نیست، افزود: محدوده های نیازمند به بازآفرینی شهری باید شناسایی و مطالعه شوند و ساز و کار درستی برایشان تعریف شود و مشاوران باید برای محلات هدف بازآفرینی طرح های اجرایی و اقتصادی ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از موفقیت ها در بازآفرینی محلات هدف در روان سازی و کاهش هزینهها است، بیان کرد: درخواست می شود شورای شهر در خراسان جنوبی مصوب کند تا به مسکن سازان در بافت های فرسوده تخفیفاتی داده شود و ما این میزان را به حساب شهرداری ها برمی گردانیم.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه در کل کشور 2 هزار و 700 محله فرسوده شناسایی شده است، افزود: 480 محله در اولویت برای اجرای طرح بازآفرینی شهری است.
پژمان بیان داشت: مجلس در سال جاری 4 میلیون تن قیر تصویب کرده که 2 میلیون تن سهم وزارت راه و شهرسازی است و از این میزان 11 درصد سهم شرکت باز آفرینی شهری ایران بوده که در صورت تخصیص سهم خراسان جنوبی داده می شود.
به گفته وی در بحث بازآفرینی شهری از ظرفیت سایر نهادها از جمله بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و آستان قدس رضوی استفاده می شود.
نظر شما