به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر،عبدالمجید دراهکی، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر صبح شنبه (۲۳ شهریور) در نشست توسعه و ترویج فرهنگ مهارتآموزی در زندانهای استان بوشهر اظهار داشت: برای حذف ریشههای مبادرت به جرم و توانمندسازی زندانیان، فراگیری مهارتهای فنی و حرفهای میتواند با ایجاد شرایط اولیه برای اشتغال و اصلاح رفتار آنان زمینه را برای ورود به جامعه پس از آزادی فراهم آورد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر بابیان اینکه در سال گذشته آموزشهای مهارتی به بیش از ۷۰۰ نفر از مددجویان زندانهای استان ارائهشده است، گفت: در پنجماهه گذشته از سال جاری ۳۸۰ نفر آموزشهای فنی و مهارتی را در زندانهای استان فراگرفتهاند که با برنامهریزی و هماهنگی با اداره کل زندانها و اقدامات تأمینی استان بیش از هزار و ۵۰۰ مددجو با مهارتهای فنی و حرفهای توانمند میشوند.
دراهکی با اشاره به اهداف و مزایای برگزاری دورههای آموزشی مهارتی در زندان افزود: توسعه و گسترش آموزشهای فنی و حرفهای در زمینههای مختلف صنعت، خدمات، فرهنگ و هنر و کشاورزی، استفاده بهینه از نیروی انسانی مددجو، به منظور اشتغال و افزایش بهرهوری زندانیان در سطح جامعه، به وجود آوردن امکان کسب مقبولیت اجتماعی و جامعهپذیری زندانیان، ایجاد روحیه کسب استقلال و خودباوری در زندانیان و شناخت استعداد و توانمندیهای آنان و ارتقاء سطح دانش، بینش و مهارتهای فنی و حرفهای زندانیان ازجمله این اهداف است.
وی با اشاره به اینکه مهارتهای فنی و حرفهای در ۲۸ دوره آموزشی با تنوع ۲۱ حرفه مختلف در زندانها برگزارشده است، تأکید کرد: داشتن مهارت در فرد ضمن توانمندسازی کمک میکند تا پس از فراغت از زندان به اشتغال پایدار برسند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر بابیان اینکه آموزشهای مهارتی در اصلاح و تربیت زندانیان و ایجاد اشتغال پایدار برای آنان مؤثر است و از ارتکاب جرم و بازگشت مجدد آنان به زندان جلوگیری میکند و نقش بسزایی در کاهش معضلات اجتماعی دارد، اظهار کرد: یکی از علل مهم بزهکاری افراد و سوق آنها به سمت انجام جرم نداشتن مهارت سودمند در حوزه کسبوکار و کارآفرینی است.
وی فرصتهای آموزشی فنی و مهارتی را نهتنها برای زندانیان بلکه برای جامعه نیز سودمند دانست و گفت: آموزشهای فنی و مهارتی به ارتقاء منزلت اجتماعی مددجویان نیز کمک میکند زیرا این آموزشها با تأکید بر مسئولیت فردی، احترام و شکیبایی نسبت به دیگران همراه است.
دراهکی به آمادگی این اداره کل برای همکاری در زمینه توانمندسازی قشر آسیبدیده اجتماعی اشاره کرد و افزود: آموزش این افراد با توجه به ظرفیتهای بومی و استانی در نظر گرفته میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر بابیان اینکه مددجویان مهارت آموخته موفق به دریافت گواهینامه فنی و حرفهای شدهاند خاطرنشان کرد: این زندانیان زمینه ورودشان به بازار کسبوکار در رشتههای مختلف فراهم میشود.
نظر شما