وزارت صمت مسئول تنظیم بازار برنج‏، ثبت سفارش و تائید و تخصیص ارز آن است

مهرفرد با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از ۲ مرداد تاکنون در مورد تنظیم بازار برنج‏، ثبت سفارش و تائید و تخصیص ارز آن هیچ اختیاری ندارد، گفت: همه اختیارات در این زمینه به وزارت صنعت‏، معدن و تجارت منتقل شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «علی اکبر مهرفرد» شب گذشته (یکشنبه 24 شهریور) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از ۲ مرداد تاکنون در مورد تنظیم بازار برنج‏، ثبت سفارش و تائید و تخصیص ارز آن هیچ اختیاری ندارد، گفت: همه اختیارات در این زمینه به وزارت صنعت‏، معدن و تجارت منتقل شده است اما پیش از آن‏‌، در یک فرآیند، حدود 900 هزار تن برنج وارد کشور شد و رویه وزارت جهاد کشاورزی در 4 سال گذشته بر این بود که از حدود 3 میلیون تن مصرف برنج کشور حدود 2 میلیون تن در داخل تولید و بقیه وارد شود.

 

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه رویه این بوده است که در 4 ماه فصل برداشت برنج داخلی، برنج خارجی وارد نشود و در 8 ماه دیگر وارد شود، اضافه کرد:‌ امسال کارگروه تنظیم بازار تصویب کرد که این محدودیت به علت نگرانی های ناشی از شرایط تحریم، برداشته شود و از آن موقع،‌ محدودیت برداشته شد. از آن موقع ،‌ هیچ محدودیتی در تائید و تامین ارز نداشتیم و همه را تائید کردیم و مسئول تامین ارز، بانک مرکزی است.

 

وی درباره نحوه عرضه برنج و حذف واسطه ها نیز گفت: نظر کارشناسی ما این بود که تشکل های تولیدکننده، تولیدکنندگان و تعاونی ها، شالی کوبی هایشان را توسعه دهند و برندسازی کنند و جلوی اختلاط برنج داخلی و خارجی را بگیرند و خودشان عرضه کنند تا ورود واسطه ها و دلالان کمتر شود.

 

مهرفرد با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه سیاست هایی داشت و صنایع تبدیلی را گسترش داد و برندهایی را ایجاد کرد اما هنوز سوداگران بازار برنج، وجود دارند، اضافه کرد: فروشگاه های عرضه محصولات کشاورزی در سراسر کشور، سازمان تعاونی روستایی است که تشکل و اتحادیه کشاورزان است و عرضه مستقیم دارند و حدود 2 تا 3 هزار فروشگاه در سطح کشور دارند و برخی از فروشگاه های زنجیره ای هم مستقیم از کشاورزان می خرند و عرضه می کنند./

 

کد خبر 832233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha