«طیبه سیاوشی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با تاکید بر توجه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به مرمت و بازسازی مساجد تاریخی گفت: در کشور بناهای تاریخی مذهبی منحصر به فردی وجود دارد که از جمله این بناها مساجد تاریخی است ،معماری متفاوت و قدمت برخی از مساجد ما آنها را از مساجدی که درترکیه و کشورهای عربی هستند متمایز کرده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نوع معماری و کاشی کاری های به کاررفته در مسجد وکیل شیراز وهمچنین مسجد امام اصفهان برجسته و منحصر بفرد است و اصلا چنین معماری را در مساجد سایر کشورها به هیچ عنوان نمی توان مشاهده کرد.
وی بیان کرد: مساجد تاریخی ما در صورت توجه و معرفی می توانند قطب گردشگری کشور باشند البته بسیاری از مساجد تاریخی ما در سایر شهرها و استانها هنوز ناشناخته اند و نه تنها گردشگر خارجی اطلاعی از آن دارد بلکه گردشگر داخلی هم از وجود چنین مساجدی مطلع نیست و همین نشان از این دارد که ما برای معرفی این گونه ابینه تاریخی نتوانسته ایم به خوبی عمل کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بسیاری از مساجد تاریخی ما در اثربی توجهی دچار آسیب های جدی شده اند و قطعا با توجه به تبدیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به وزارت خانه باید مرمت و بازسازی این مساجد و حفظ ونگهداری آنها در اولویت قرار گیرد.
وی ادامه داد: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید در کنار مرمت و بازسازی مساجد ،شناسایی و معرفی سایر مساجد تاریخی کشور را نیز در برنامه هایش قرار دهد ،قطعا با تشکیل این وزارتخانه نظارت مجلس بر روند کار بیشتر خواهد شد و ما در این مورد بیشتر از قبل پیگیری هایمان را خواهیم داشت.
سیاوشی تصریح کرد: ما باید برای جذب گردشگر در کنار این مساجد امکانات رفاهی و مدرنی را نیز ایجاد کنیم که گردشگران بعد ازبازدید از این مساجد بتوانند از این امکانات استفاده کنند و قطعا این اقدامات می تواند در جذب گردشگر و بویژه گردشگر دینی بسیار موثر باشد.
وی خاطر نشان کرد: وزارت میراث فرهنگی و متولیان امر باید به گردشگران مذهبی به در شهرهای مذهبی ما تردد دارند پکیجی را که شامل معرفی مساجد و ابنیه های تاریخی و مذهبی ما در سراس کشور است ارائه دهند تا به این طریق مساجد تاریخی ما به دنیا معرفی شود./
نظر شما