به گزارش خبرگزاری شبستان، «سیدعباس صالحی» در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: محرم و صفر و دفاع مقدس در تاریخ تشیع ایران و تاریخ معاصر کشورمان به عنوان دو سرمایه تاریخی و معاصری به شمار می آیند که هر مقدار از آن ها استفاده موثرتری داشته باشیم به سلامت اجتماعی کشورمان کمک می کند.
وی افزود: این دو سرمایه شاید کمتر از سرمایه هایی مانند نفت و معادن نباشد زیرا اتصال تاریخی برای آینده تاریخی ما ایجاد می کنند و هرچقدر به درستی از آن ها فرآوری کنیم تاثیرات فراوانی خواهند داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گزارش ارائه شده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در این جلسه درباره اقدامات صورت گرفته برای هفته دفاع مقدس، گفت: ابعاد مناسکی هفته دفاع مقدس با اهمیت است و در این فضا قله هایی وجود دارد که با ارائه آن ها می توان اتفاقات بهتری را در این زمینه برای آینده رقم زد و با طرح آن منجر به ارائه ایده ها و پیشنهادهای جدیدی از سوی اعضای شورای فرهنگ عمومی شود.
وی در ادامه با اشاره به گزارش ارائه شده سازمان تبلیغات اسلامی در این جلسه درباره محرم گفت: در این زمینه نیز توجه به برخی نکات ضروری است. تجمیع گزارش درباره محرم و عزاداری ها، گزارش روندی بر مبنای چند ساله و همچنین نسبت سال های ٩٧ و ٩٨ با یکدیگر، گزارش تحلیلی سازمان تبلیغات اسلامی و پیشنهادهای این سازمان در این زمینه از جمله این نکات است.
در ابتدای این جلسه «سیدمحمدرضا موالی زاده» دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز ضمن تسلیت به مناسبت ایام حسینی (ع) به برخی مناسبت های تقویمی این ماه اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جریان فکری درباره قیام عاشورا اشاره کرد و افزود: جریان فکری راه افتاده که قصد دارد وجه قیامی عاشورا و همچنین نوع پوشش ها و عزاداری ها، سوگ بر امام حسین (ع) و ... را زیر سوال ببرد و این موضوع خطرناکی است و باید ابعاد علی و آسیبی آن بررسی شود.
بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیز گفت: در نظر است ٥٠٠ برنامه ملی، ١٢٠٠ برنامه استانی و ١٠هزار برنامه در شهرها و روستاها در این زمینه انجام شود.
وی افزود: در حوزه فعالیت های هفته دفاع مقدس به صورت فراجناحی عمل می کنیم و تاکنون ١٥ موزه دفاع مقدس در کشور ساخته شده و تا سال آینده ٢٥ موزه دفاع مقدس در سراسر کشور خواهیم داشت.
در بخش دیگری عماد افروغ عضو شورا گفت: دفاع مقدس وجه معنوی، اجتماعی، اقتصادی، عدالت اجتماعی و فرهنگی و ... دارد و دفاع مقدس فرصت های بسیاری به ما داده است که باید از آن ها بهره کافی ببریم.
وی در ادامه افزود: دفاع مقدس پیام جاودانه دارد و باید در تمام برنامه ها به آن توجه داشت.
در ادامه این جلسه گزارشی درباره تمهیدات پیش بینی شده برای برگزاری هفته دفاع مقدس از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارائه شد و اعضای حاضر به طرح موضوعات مرتبط در این زمینه پرداختند.
حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امسال در پیمایشی که صورت گرفته است حضور مردم در مراسم محرم بیشتر بود و زودتر از موعد نیز آغاز شد.
میرمحمدیان ادامه داد: تعداد تماشاگران دسته ها بیش از حاضران و سینه زنان دسته ها است و باید برا یاین امر تدبیری اندیشیده شود تا مشارکت عملی مردم بیشتر شود.
در بخش دیگری از این جلسه مرتضی الویری رئیس شورای عالی استان ها و رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در عزاداری ها و نذری ها باید نسبت به اسراف مواد غذایی توجه داشته باشیم.
وی در ادامه به توجه بر کاهش آلودگی محیط زیست در برگزاری مراسم و عزاداری های محرم و صفر تاکید کرد و گفت: امسال برای چای بیشتر از استکان و نعلبکی استفاده شد و از این طریق ریختن ظروف یکبار مصرف در خیابان ها نسبت به گذشته کاهش یافت.
الویری همچنین گفت: نباید برخی مداحان با مداحی های غیر استاندارد خود جاذبه ها و سبک عزاداری ها را که تبدیل به یک سند تاریخی شده است، از بین ببرند.
در بخش دیگری محمد سلگی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: در سال های اخیر شکل و فرم عزاداری ها تغییر یافته و از حالت سنتی خارج و ویژگی های جدیدی پیدا کرده است و شورای فرهنگ عمومی کشور باید به این نکته توجه داشته باشد.
وی افزود: در تاریخ گذشته عزاداری ها غلبه با خطیب و سخنران ها بوده و امروز غلبه با مداحان است.
در بخش دیگری از این جلسه دستور دوم با موضوع بررسی محتوایی مراسم، سخنرانی ها، مداحی ها، عزاداری ها و تحلیل های صورت گرفته در ماه محرم سال جاری از سوی سازمان تبلیغات اسلامی طرح شد و دیگر اعضا پیشنهادها و مشکلات موجود در این زمینه را مطرح کردند.
نظر شما