کتاب، مهمترین ابزار تفکر عقلانی و هدایت انسان هاست

رییس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات با بیان اینکه کتاب ابزار هدایت انسان هاست گفت: با توجه به اهمیت کتاب باید توجه بیشتری متناسب با نیازهای روز جامعه به مقوله کتاب داشت.

به گزارش خبرنگار شبستان، یحیی طالبیان در مراسم رونمایی از صد اثر پژوهشگاه فرهنگ و هنر ارتباطات که صبح امروز دوشنبه( 23 آبان) در این پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه ما باید از این جلسات نهایت بهره را ببریم عنوان کرد: کتاب و کتابخوانی یکی از مهمترین نیازهای انسان در جامعه است که اگر این سوال را برای جمع طرح کنیم در نهایت به این نتیجه می رسیم که کتابخوانی می تواند موجب رشد تفکر عقلانی انسان ها شود.

 

وی با اشاره به اینکه در آموزه های دینی نیز به مساله کتابخوانی تاکید شده است عنوان کرد: هدف از ارسال رسل و آمدن انبیا هدایت است و هدایت، انسان را به سرمنزل رستگاری می رساند اما ابزار هدایت کتاب است که عقل به پیروی از آن به بالندگی می رسد.

 

طالبیان تصریح کرد: از این رو خداوند قران را به ام الکتاب تعبیر می کند چرا که انسانها را به سمت هدایت و تعالیم انبیا و رستگاری دنیا و آخرت سوق می دهد.

 

رییس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات اسلامی یادآور شد: مهمترین ابزار تفکر عقلانی کتاب است و با این رویکرد کتاب به عنوان نماد ابزاری محسوب می شود بنابراین ما می توانیم کتاب را به یک مثلث شنونده و گوینده پیام  تشبیه کنیم  و با این نگاه شاخص های کتاب و کتابخوانی را مورد تجدید نظر قرار می دهد.

 

طالبیان با اشاره به این نکته که امروز باید ابزارها و زیرساخت های کتاب و کتابخوانی فراهم شود و متناسب با جامعه تغییر پیدا کند اضافه کرد: با وجود اهمیت کتاب و اینکه ما را به سمت صلاح رستگاری پیش می برد بنابراین ما نیز وظیفه داریم که از کتاب به نحوی تجلیل و شرایط زیربنایی را برای ترویج آن فراهم کنیم که در این زمینه نهادهای فرهنگی نیز باید هماهنگی ها و همکاری های لازم را داشته باشد.

 

وی یادآور شد: فرهنگ در یک تلقی القایی کمتر رشد می کند اما در یک تلقی عرضه ای ماندگار است از این رو نحوه ساختن ما درباره کتاب باید در شیوه گزینش ها و ممیزی ها و برخورد با مخاطبان و نویسندگان کتاب تا اندازه ای با گذشته متفاوت باشد چرا که این برخوردها در نهایت موجب صعود یا نزول می شود.

 

وی ادامه داد: اکنون که ما به عنوان مصرف کننده صرف محصولات فرهنگی فاصله گرفته ایم باید سازوکارهای خاصی را در نظر بگیریم و کارهای لازم را در این زمینه انجام دهیم و همچنین باید به این نکته اندیشیده شود که حقوق مادی و معنوی مولف ناشر در داخل و همچنین در سطح بین المللی تعریف مشخصی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه هفته کتاب و کتابخوانی باید بستری باشد تا به روشها و هدفها بیاندیشیم عنوان کرد: علاقه مندی مخاطبان ما با این اندیشمندی، به فرهنگ و تمدن اسلامی بیشتر می شود.

 

طالبیان در پایان گفت: در نهایت باید همه پژوهشها و پژوهشگران پشتوانه یکدیگر باشند و یکدیگر را در این راستا یاری نمایند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 83418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha