استانداردسازی سیستم های سرمایشی و گرمایشی مدارس در دستور کار/تلاش برای جشن برچیدن مدارس خشت و گلی در استان کرمان

مدیر کل نوسازی مدارس استان کرمان با ارائه گزارشی از عملکرد این اداره کل در بخش های مختلف و تفاهم نامه هایی که با نهادهای مختلف انجام شده، تأکید کرد: کیفیت فضای آموزشی هم باید استاندارد و به روز باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ سیدمحمد واعظی نژاد امروز (31 شهریور) در آستانه آغاز سال تحصیلی در نشست خبری با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تبریک آغاز سال تحصیلی جدید گفت: عملکرد اداره  کل نوسازی مدارس؛ ساخت و ساز، بازسازی، نوسازی و تجهیز و توسعه مدارس است؛ با توجه به نیازهایی که آموزش و پرورش اعلام و با اعتباراتی که در سطح استان و ملی اعلام می کند نسبت به ساخت اقدام می کنیم.

 

 

مدیرکل اداره نوسازی مدارس استان کرمان با اشاره به اینکه تجهیز مدارس نوساز دردست اقدام نوسازی مدارس است، افزود: با توجه به اینکه 30 درصد مدارس استان فرسوده هستند، ما سال 96 بعد از زلزله ای که اتفاق افتاد لیست مدارس ناایمن را به آموزش و پرورش دادیم؛ هرچند الان مدارسی داریم که فرسوده هستند اما از لحاظ استحکام ایمن هستند.

 

 

وی گفت: سرانه فضای آموزشی استان کرمان،  4.92 مترمربع، متوسط سرانه آموزشی در شهر کرمان در ناحیه یک 4.3 و ناحیه دو 4.9 است و متوسط سرانه کشوری 5.2 است که عملاً از متوسط کشوری پایین تر هستیم و تلاش داریم برنامه زمانبندی دوساله داشته باشیم که از چند جهت کمبود را جبران کنیم.

 

 

واعظی نزاد ادامه داد: با اعلام نیازی که آموزش و پرورش دارد، سند تهیه و آمایش منطقه ای انجام دادیم و بررسی هایی برای 10 سال آینده با رشد جمعیت انجام دادیم که در چه مناطقی با اعتبارات ملی و استانی مدرسه بسازیم اما با اعتبارات دولتی غیرممکن است که این کار در دوسال صورت گیرد.

 

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهر کرمان 5 مدرسه در حاشیه شهر کلنگ زنی شده است، ادامه داد: کیفیت فضای آموزشی باید استاندارد و به روز باشد؛ تنها در استان کرمان در بحث تعمیر، براساس مدارسی که اداره نوسازی می سازد بر همان اساس میز و نیکمت تهیه و تحویل اموزش و پرورش می شود و میزی و نیمکت تهیه شده استاندارد است.

 

 

مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان در ادامه افزود: باید سعی کنیم حداقل 215 مترمربع فضای آموزشی را در استان پوشش دهیم تا بتوانیم به متوسط کشوری برسیم و مدارسی که ساخته می شود با نظارت دقیق ساخته می شود و در برخی مناطقی که مرکز زلزله بودند، مدارس سالم مانده بود و اگر زلزله در روز عادی مدرسه اتفاق می افتاد سقف روی بچه ها فرو نریخته بود.

 

 

وی در خصوص کلاس های کانکسی گفت: شخصاً به کلاس کانکسی اعتقاد ندارم، کانکس ها با توجه به کمبودهایی که آموزش و پرورش دارد، مجبور است از این کلاس ها استفاده کند و با توجه به اینکه سال 88 پایان طرح کپرزنی بود اما الان دوباره شاهد این هستیم کپر به وجود آمده است

 

 

واعظی نژاد در خصوص مدارس نوساز گفت: مدارسی که خیرین همت کردند عمدتاً در حاشیه شهر هستند که امیدواریم بتوانیم برای مهر 99 آنها را تجهیز و آماده کنیم و جدای از این مدارسی که به همت خیرین هستند یک هنرستان با 4 هزارمترمربع کلنگ زنی کردیم که برای مهر سال 1400 دانش آموزانی که به فنی حرفه ای علاقه دارند، ساخته خواهد شد.

 

 

مدیر کل نوسازی مدارس گفت: در سال 97 اعتبارات مصوب استانی، 54 میلیارد تومان بوده که 36 میلیارد به ما اختصاص یافته و حدود 32 میلیارد تعهد خیرین را داشتیم و برای رودبار جنوب و مناطق محروم،  باتوجه به اینکه رشد جمعیتی دارد و نگاه دولت به آن منطقه ویژه است، با کمک خیرین توانستیم مدارس را تجهیز کنیم و در خصوص مدارس قدیمی این اعتبار تآمین تجهیز، به عهده آموزش و پرورش است.

 

 

وی درباره مدارس خشت و گلی گفت: طبق آماری که سال گذشته از مناطق گرفتیم و بررسی هایی که در نوبت های بعد انجام دادیم، در منطقه جنوب، 3 مدرسه خشت و گلی داشتیم و با توجه به اینکه بافت ساخت و ساز در مناطق جنوب عمدتاً بلوکی است اما بیشتر سمت منطقه شرق استان، بافت و رابر و... مدرسه خشت و گلی زیادی داشتیم که از بهمن سال 97، تخریب این مدارس شروع شد و طبق برنامه زمانبندی که داشتیم، بنا داریم جشن برچیده شدن مدارس خشت و گلی را بگیریم.

 

 

واعظی نژاد اظهار داشت: باید فضای فیزیکی که دانش آموز به عنوان کلاس استفاده می کند مورد تأیید باشد اما اگر بخواهیم خیلی سخت گیرانه به مدارس نگاه کنیم شاید تعداد زیادی از مدارس باید تعطیل شوند، با توجه به اینکه در برخی مدارس تعداد دانش آموزان به 45 نفر در هر کلاس درس رسیده است؛ بنابراین تعداد ساخت و سازها حدود 450 پروژه است که در سطح استان در حال ساخت داریم که 57 پروژه شامل 303 کلاس را تحویل آموزش و پرورش دادیم.

 

 

وی در خصوص استانداردسازی سیستم سرمایشی و گرمایشی، گفت: در تابستان امسال با توجه به اولویت، 750 کلاس را شناسایی کردیم که این کلاس ها بخاری نفتی داشته و خطراتی برای دانش آموزان داشتند؛ این کلاس ها را شناسایی و ظرف مدت دوماه این 750 کلاس به سیستم حرارت مرکزی مجهز کردیم و برای مناطق گرمسیر نیز از سیستم های سرمایشی و گرمایشی متوسط استفاده کردیم و توانستیم حدود 75 کلاس را مجهز کنیم و در خصوص مدارسی که بخاری نفتی دارند و گاز ندارند برای مدارس بزرگ از سیستم های مرکزی و برای مدارس کوچک از بخاری های تابشی و برقی استفاده کردیم و همچنین در حوزه تعمیرات سیستم های گرمایشی، برنامه ریزی کردیم مهرماه به طور ویژه این مشکلات را برطرف کنیم.

 

 

مدیرکل نوسازی مدارس استان تصریح کرد: بنیاد برکت دو تفاهم نامه با نوسازی مدارس کشور امضا کرد که 2 هزار کلاس درس بسازد که فاز اول تمام شد و در فاز دوم، برای کرمان و راور ساخت و ساز شروع شده؛ در کنار این بنیاد برکت به عنوان معین راور انتخاب شد، متأسفانه بعد از سیلی که در استان های لرستان و گلستان اتفاق افتاد، بنیاد برکت تمرکز را در مناطق سیل زده گذاشت و روندکار در این مناطق کم شده است.

 

 

وی با ابراز خرسندی از حضور خیرین مدرسه ساز در استان که بیشتر کشاورزان پسته کار هستند؛ افزود: تقریباً در سال 97 ، حدود 25 درصد افزایش حضور خیرین را داشتیم و با توجه به سیاست هایی که داریم، در بحث خیرین خیلی کار کردیم و با شرکت ها و اتاق بازرگانی صحبت کردیم تا از خیرین برای ساخت مدرسه استفاده کنیم.

 

 

 

واعظی نژاد گفت: همچنین تفاهم نامه ای با قرارگاه محرومیت زدایی سپاه امضا کردیم که استان کرمان قرار شد به عنوان پایلوت باشد که 50 درصد دولت و 50 درصد قرارگاه هزینه کنند و در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته مدرسه بسازند.

 

کد خبر 834797

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha