«مجید زینلی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، از اجرای طرح نذر خون در ایام محرم و صفر خبر داد و افزود: سازمان انتقال خون استان اصفهان، در ایامی مثل محرم و صفر که ازدحام مردم برای اهدای خون زیاد است، طرحی با عنوان نذر خون را اجرا میکند.
مدیرکل انتقال خون استان اصفهان در توضیح طرح نذر خون افزود: در این طرح افرادی که متمایل به اهدای خون در ایام محرم و صفر هستند، میتوانند با مراجعه به مراکز انتقال خون و یا سایت انتقال خون اقدام به نوبت گیری کرده و در موعد مقرر برای اهدای خون خود به مراکز اهدای خون مراجعه کنند.
زینلی با اشاره به احکام شرعی نذر خون توضیح داد: درباره افرادی که نذر میکنند در روز خاصی مثل تاسوعا و عاشورا خون خود را اهدا کنند، طبق استفتائاتی که ما از مراجع بزرگوار داشتهایم، این افراد میتوانند در صورت عدم امکان، در روزهای بعد نیز نذر خود را ادا کنند و به این ترتیب، طرح نذر خون تا پایان ماه صفر اجرا خواهد شد.
وی با اشاره استقبال چشمگیر اصفهانیها برای اهدای خون در دهه نخست ماه محرم خاطرنشان کرد: از ابتدای ماه محرم امسال تا پایان روز عاشورا، بیش از 7 هزار و پانصد نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون استان اصفهان مراجعه نمودند که از این تعداد 6 هزار نفر موفق به اهدای خون شدند و بیشترین میزان مشارکت در طرح نذر خون مربوط به شهرستان خمینی شهر و در روزهای تاسوعا و عاشورا بوده است. این استقبال نسبت به سال گذشته با ۳ درصد رشد همراه بوده است.
زینلی درباره دیگر خدمات مراکز انتقال خون استان اصفهان از جمله اهدای پلاکت وپلاسما بیان کرد: از آنجا که مراکز درمانی با توجه به نیاز خود، فرآوردههای خونی مورد نیاز مثل پلاکت یا پلاسما را تقاضا میکنند، مرکز اهدای خون خواجو اصفهان متناسب با این نیازها از اهداکنندگان خون، پلاسما و پلاکت دریافت میکند.
وی ادامه داد: متقاضیان میتوانند با مراجعه به مرکز انتقال خون، میدان خواجو اصفهان با توجه به منویی که در اختیار آنها قرار میگیرد نسبت به اهدای هر کدام از فراوردههای پلاکت، پلاسما و خون کامل اقدام کنند.
مدیرکل انتقال خون استان اصفهان درباره انقضای فرآورده پلاکت افزود: فرآورده پلاکت با توجه به تاریخ انقضای ۳ روزه فرآورده پلاکت، مراکز درمانی بایستی در همان روز درخواست این فرآورده را بکنند و تجربه نشان داده است که چنین پلاکتهایی نسبت به پلاکتهایی که به صورت تصادفی گرفته میشود بهتر بر روی بیماران جواب داده است و به همین دلیل توصیه ما به اهداکنندگان این است که به مرکز جامع میدان خواجو مراجعه و درباره نحوه اهدای پلاکت آگاهی پیدا کنند.
وی با اشاره به موارد مصرف فرآورده پلاسما خاطرنشان کرد: با توجه به پیشرفتهای علم پزشکی، امکان جداسازی پلاکت و پلاسما همزمان با خونگیری فراهم شده و به این ترتیب، طی این فرآیند در هنگام خونگیری، پلاکت و یا پلاسمای خون افراد جدا و مابقی خون به بدن فرد برمیگردد. از این پلاسمای جدا شده، در صنعت داروسازی برای تولید داروهای بیماریهای هموفیلی، تالاسمی، سوختگی وغیره استفاده میشود و این داروها در اختیار این بیماران و نیازمندان به این داروها قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار شبستان، میزان پلاکت دریافتی از یک واحد خون کامل معادل حدودا یک پنجم پلاکت مورد نیاز برای بیمار است و به این ترتیب، برای تامین نیاز بیماران لازم است که از خون اهدایی چند بیمار، پلاکت مورد نیاز جدا شود، که این کار ممکن است عوارضی را برای بیمار به همراه داشته باشد اما در اهدای مستقیم پلاکت همه پلاکت مورد نیاز یک بیمار از خون اهدا کنند جدا شده و مابقی خون، به بدن فرد باز میگردد و به این ترتیب عوارضی برای اهدا کننده ودریافت کننده به دنبال نخواهد داشت./
نظر شما