به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «عبدالرضا رحمانی فضلی» در دوازدهمین جلسه ستاد مرکزی اربعین در جمع خبرنگاران در مورد این جلسه گفت: امروز ستاد مرکزی اربعین جلسه اصلی خود را برگزار کرد و تمام دستگاه ها گزارش های خود را ارایه کردند. 14 کمیته در این ستاد نقش آفرینی می کنند و تمامی این کمیته ها مختصری گزارش خود را ارایه کرده و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
وزیر کشور افزود: با توجه به بازگشایی مرز خسروی و حذف روادید پیش بینی می کنیم که حداقل سه میلیون نفر زائر از ایران وارد کشور عراق شوند. بیشترین عددی که از زائران ایرانی برای زیارت عتبات عالیات داشته ایم، دو میلیون و 500 هزار نفر بوده است که در سال 96 گزارش شده است. برای سه میلیون نفر امسال برنامه ریزی کرده ایم و البته آمادگی برای آمار بیش از این نیز داریم.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: پیش بینی 164 میلیون وعده غذایی را کرده ایم و همچنین دو هزار و 600 موکب برای ارایه خدمات به زائران آماده فعالیت هستند. در سال گذشته موکب های ما دو هزار و هشت بوده است و همچنین وعده های غذایی ارایه شده در سال گذشته 64 میلیون وعده غذایی بوده است که امسال این رقم افزایش یافته است. تمامی خدمات امسال افزایش یافته و بازه زمانی ارایه خدمات نیز پنج روز افزوده شده است زیرا وقتی اربعین تمام می شود، موکب های عراقی خدماتی ارایه نمی دهند اما ما خواستیم تا موکب های ایرانی مستقر باشند و به ارایه خدمات خود ادامه دهند.
وزیر کشور در مورد امور حمل و نقل خاطرنشان کرد: یکی از نگرانی های ما بحث حمل و نقل بوده است و هر سال نیز این موضوع از نگرانی های ستاد اربعین است. پیش بینی شده تا قطار، هواپیما و بیش از 12 هزار اتوبوس و کامیون آمادگی حمل و نقل را دارند و پیشنهاد شده است تا تدارک بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
وزیر کشور ادامه داد: در حوزه امنیت نیز باید بگوییم این موضوع اساسی ترین امر برای ماست و پیش بینی های لازم در خاک عراق و خاک ایران انجام شده است. نیروها در حال آماده باش هستند و تمامی رفت و آمدها رصد می شود. پیش بینی شده است در ایام اربعین مرزبانان و استانداران مرزی دو ملاقات با مرزبانان و استانداران عراقی داشته باشند و سفری با مسئولان ستاد با مسئولان عراقی به کشور عراق داشته باشند.
وی گفت: امیدواریم با هماهنگی های مطلوب و مناسب و تجارب کسب شده، امسال بتوانیم خدمات بهتر و بیشتری ارایه دهیم. محور اصلی تمام این خدمات مردم هستند و اربعین بدون یک ریال کمک دولت برگزار می شود و هر کمکی که دولت ارایه می دهد برای امور زیرساختی است و برای پذیرایی و اقامت و خدمات بهداشتی یک ریال دولت هزینه نمی کند. آنچه که به عنوان خدمات عمومی و زیرساختی است از سوی دولت صورت می گیرد و مردم در کمک به موضوع اربعین بسیاری موثر هستند.
وی خاطرنشان کرد: اربعین یک مراسم کاملا مردمی است که فرهنگی و اعتقادی است و مانند عاشورا و تاسوعاست و ماندگاری آن نیز به دلیل آن است که مردم از آن حمایت می کنند. تقاضا داریم از زائران و مردم که اطلاعیه ها، توصیه ها و بیانیه ها و پیشنهاداتی که ستاد اربعین و مسئولان کمیته ها ارایه می دهند را توجه کنند.
وی گفت: جا به جایی سه میلیون نفر از اقصی نقاط کشور و جا به جایی آنها به یک کشور دیگر که خود نیازمند اقدامات و شرایط خاص است و پذیرایی از این جمعیت همگی مستلزم آن است که هماهنگی ها به صورت کامل صورت بگیرد. اگر ناهماهنگی ای صورت بگیرد، زائران دچار مشکل و زحمت خواهند شد. امیدواریم امسال نیز مانند سال گذشته اربعین باشکوه و مناسبی را برگزار کنیم./
نظر شما