تولید ۳۰۰۰ تن مس کاتدی در استان به روش لیچینگ

پورمحمدی از آغاز تولید ۳۰۰۰ تن مس کاتدی در استان به روش لیچینگ در مجتمع مس سونگون خبر داد و گفت: عملیات اجرایی فاز سه تغلیظ مس سونگون آغاز شده و تا ۳۶ ماه آتی به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، «محمدرضا پورمحمدی» امروز(۲ مهر) در حاشیه بازدید از مجتمع مس سونگون شهرستان ورزقان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیشرفت های به دست آمده درمس سونگون، نمونه بارزی از دستاوردهای ارزشمند کشور با تلاش متخصصین داخلی و جوانان است. 

استاندار آذربایجان‌شرقی مدیریت صحیح و تخصصی در مجتمع مس آذربایجان را از جمله دلایل پیشرفت وموفقیت سونگون دانست و با قدردانی از توجه وزیر صمت و شرکت صنایع ملی مس ایران به توسعه مس سونگون ادامه داد: امیدوارم شتاب توسعه و اشتغالزایی در مس سونگون، روز به روز افزایش یافته و شاهد شکوفایی اقتصادی استان و توسعه اشتغالزایی جوانان باشیم.

وی با اشاره به وجود قابل توجه معادن طلا، مس، کائولین و سایر فلزات ارزشمند در آذربایجان شرقی اضافه کرد: علی رغم وجود ظرفیت های بسیار ارزشمند و نعمت های خدادادی در استان همچون مس، استان آذربایجان شرقی، مهاجرفرست ترین استان کشور است که این موضوع، نشان دهنده عدم استفاده صحیح و مدیریت ضعیف منابع و ظرفیت های استان است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه نهضت خام فروشی مواد معدنی باید پایان یابد ادامه داد: خوشبختانه این موضوع در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ در سطح کشور است و با توجه به این‌که خام فروشی مواد معدنی هیچ تفاوتی با خام فروشی نفت ندارد باید تمامی تلاش ها در راستای ممانعت از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده هرچه بیشتر در این بخش افزایش یابد. 

پورمحمدی با تاکید بر ضرورت بهره مندی مردم منطقه از  فعالیت های مس سونگون ابراز کرد: خوشبختانه فعالیت مس سونگون، هیچ گونه خطری برای محیط زیست ندارد و فعالیتهای این مجموعه به صورت کاملا آنلاین توسط  اداره کل محیط زیست استان در حال کنترل است.

وی از همت مدیریت ارشد استان برای اخذ حقوق دولتی از فعالیت های مس سونگون و انتقال کامل حساب های بانکی معادن به استان خبر داد و با بیان این‌که خوشبختانه شاهد تحولات چشمگیر در مس سونگون هستیم اظهار داشت: با توجه به اکتشافات اخیر در سونگون، بیش از یک میلیارد تن ذخیره معدنی در این منطقه در حال بهره‌برداری است.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه راه اندازی خط سوم کنسانتره مس را دیگر اولویت اساسی در این مجموعه دانست و افزود: با راه اندازی این خط، تولید کنسانتره از 300 هزار تن به 450 هزار تن افزایش خواهد یافت. که در نهایت خواهیم توانست ۱۰۰ هزار تن مس محتوایی را تولید کنیم.

پورمحمدی از آغاز تولید مس کاتدی به روش لیچینگ و با ظرفیت تولید 3000 تن در سال توسط مس سونگون نیز خبر داد و اضافه کرد: نیاز کامل استان به مس، با راه اندازی این مجموعه، تامین می شود.

وی از انتقال ۸۰ درصد تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه ذوب در سونگون خبر داد و افزود: بقیه تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی این مجموعه نیز خریداری و به استان منتقل می شود.

وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم کارخانه تغلیظ، ظرف یک سال آینده، راه اندازی و تولید مس کاتدی به روش لیچینگ نیز در ظرف 18 ماه آتی به بهره برداری برسد. کارخانه ذوب نیز در ظرف 36 ماه آتی نیز به بهره‌برداری خواهد رسید.

استاندار آذربایجان شرقی با انتقاد از خام فروشی مواد معدنی استان در سال‌های گذشته عنوان کرد: متاسفانه فروش خام مواد معدنی در گذشته، مانع استفاده آن‌چنانی از ظرفیت معادنی همچون سونگون بوده است و از این پس، علاوه بر تلاش برای فرآوری مواد معدنی، تکمیل صنایع پایین دستی نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.

به گفته پورمحمدی، با راه اندازی کامل طرح های در دست اقدام مس سونگون، علاوه بر ایجاد شغل برای هزاران نفر از جوانان، چهره منطقه و استان نیز از منظر اقتصادی، تغییر خواهد یافت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بر اساس قانون برنامه ششم باید تمامی حساب های صنایع و معادن عمده در همان استان، گردش داشته باشد. خوشبختانه در ماه‌های اخیر، عمده حساب‌های بانکی مس به استان منتقل شده و در حال حاضر نیز هیچ کمبودی در منابع بانکی برای سرمایه‌گذاری نداریم و پیگیر اخذ حقوق دولت نیز از محل توسعه فعالیت های معدنی در استان هستیم.

همچنین «شریفی، مدیرعامل مجتمع مس آذربایجان» در سخنانی با اشاره به انتقال تجهیزات لازم برای راه اندازی فاز سه تغلیظ از سرمایه گذاری ارزی 162 میلیون دلاری و همچنین سرمایه گذاری ریالی یک هزار و چهارصد میلیارد تومانی که در مجموع رقمی بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان را شامل می شود خبر داد و ادامه داد: این فاز در 36 ماه آتی به صورت کامل به بهره برداری می رسد.

کد خبر 835905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha