عقلانیت و انسانیت در مدیریت جهانی مورد توجه قرار گیرد

آیت الله شعبانی گفت: امروز باید عقلانیت و انسانیت در مدیریت جهانی مد نظر و مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان در همدان، آیت‌الله «حبیب اله شعبانی»، امروز(شنبه ۶ مهر )  در کنفرانس بین‌المللی گفت و گوی ادیان و مذاهب اجلاس جهانی راه ابریشم گفت: گفت: گفت‌و‌گو همواره مبتنی بر نقاط مشترک شکل می‌گیرد.

 

نماینده ولی فقیه در استان همدان افزود: ادیان در علوم به ۲ دسته ادیان ابراهیمی و شرقی تقسیم می‌شود که جامع‌ترین کتاب در مورد ادیان توسط یک دانشمند غربی نوشته شده است.

 

وی با بیان اینکه ادیان ابراهیمی به مسیحیت، یهودیت، اسلام و زرتشت گفته می‌شود که ادعای وحیانی بودن دارند افزود: پیدا کردن نقاط مشترک در ادیان ابراهیمی بسیار آسان است و مسلمانان  مسیحیت و یهودیت را کامل کننده ادیان قبلی خود می‌دانند و اسلام استمرار و تکمیل شده دو دین گذشته است.

 

شعبانی ادامه داد: اسلام در اصل خود تفاوت بنیادین با مسیحیت و یهودیت ندارد و وجود تفاوت‌های ظاهری در مسیر تکامل بشر امری طبیعی است٬ ادیان در ۱۴۰۰ سال پیش توجه به نقاط مشترک نشان داده است.

 

نماینده ولی فقیه در استان ابراز کرد: بخش دوم ادیان٬ ادیان شرقی است که با آنکه خود ادعای وحیانی ندارند اما دارای نقاط مشترک با ادیان ابراهیمی دارد و آن توجه به فطرت و عقل انسان است.

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از ادیان در کشور‌های شرقی برخاسته از فطرت انسانی است عنوان کرد: اگر به دنبال عملیاتی نمودن این مهم و تبدیل این گفت‌و‌گو به یک مدیریت در جهان هستیم باید دو موضوع مهم یعنی عقل و فطرت در انسان تفویت شود.

 

وی عنوان کرد:  امام حسین(ع) به عنوان یکی از امامان شیعه قیام کرد تا بشر را به عقلانیت برساند افزود: امروز یکی از مظلومیت‌های عقل که عزلت نشین شده است تعریف درست این واژه است، راه حل در رسیدن به گفت‌و‌گو٬ توجه به عقل است.

 

امام جمعه همدان گفت: امام علی(ع) در نامه‌ای به یکی از حاکمان از او می‌خواهد که با رحمت و مهربانی با دیگران برخورد کند چرا که انسان‌ها با یکدیگر در دو رکن مهم انسانیت و دین وجه مشترک دارند.

 

وی با اشاره به اینکه عقلانیت باید محور مشترک تعاملات باشد گفت: همه انسان ها دارای نقاط مشترکی با یکدیگر هستند و آن فطرت و انسانیت است فطرتی که ما از آن به حسن و قبح یاد می‌کنیم.

 

شعبانی با اشاره به اینکه انسانیت باید برای انسان موضوعیت پیدا کند ابراز کرد: امروز باید عقلانیت و انسانیت در مدیریت جهانی مد نظر و مورد توجه قرار گیرد.

 

نماینده ولی فقیه در استان گفت: اگر بشر عاقل باشد به اسم دین آثار تاریخی در سوریه را تخریب نمی کند٬ تخریب آثار در اقصی نقاط دنیا به دلیل عدم توجه به عقلانیت و فطرت واحده انسان است.

 

وی گفت: در اسلام مساجد به صورت نیم دایره ساخته شده است٬ اماکن مذهبی و آثار اسلامی ما در ادیان مختلف دارای ساختار و معمار اسلامی متفاوتی با ایران است که این معیار ها نشأت گرفته ار تفکرات دینی است.

 

شعبانی عنوان کرد: اسلام معتقد است حیات بشر حیات دوار است٬ بشر در مسیر رفت و برگشت قرار گرفته است ما در ادیان معتقدیم زندگی انسان از یک نقطه شروع و در آنجا به پایان می رسد از آنجا که حرکت انسان دوار است معمار اسلامی نیز با این اصول پیش می رود و آن معماری نیم دایره تداعی گر حیات بشری است‌.

 

 

 

کد خبر 837168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha