به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اندیمشک شهری که امام راحل (ره) و بزرگوارمان مردمش را مبارز خواند و در وصف مقاومتش فرمود این اندیمشک است که مورد تجاوز دشمن واقع می شود و به دنبال آن جنگ جنگ تا پیروزی می گوید.
شهری که به سنگربان کرخه و دز لقب یافت و دروازه ورود به سرزمین های نور بود، پایگاه استقرار لشکرهای رزمی سپاه و ارتش، در دوکوهه و کرخه و دور تا دور شهر.
اندیمشک محلی برای قول و قرار رزمندگان و گرفتن شفاعت نامه، قدمگاه شهیدان و معراج الشهدا، پايانه و گذرگاه نظامی در دوران جنگ تحمیلی و مهم ترین جاده مواصلاتی برای ارتباط جبهه های جنوب با مرکز و شمال کشور.
شهری که فرزندان غیورش در ششم مهر سال ۵۹، با جانفشانی و شجاعت مثال زدنی در کنار جسر نادری با سلاح های سبک در نزدیکی پل کرخه به مقابله با دشمن بعثی پرداختند و به آنان اجازه عبور از این پل استراتژیک را ندادند چرا که اگر این اتفاق رخ می داد و دشمن عبور می کرد مهمترین شاه راه جبهه های جنوب قطع می شد و کار جنگ و دفاع را به شدت سخت می کرد.
در سال اول دفاع مقدس خط دوم و توپخانه رزمندگان اسلام در پنج کیلومتری این شهرستان بود، به طوری که بارها مورد آماج گلوله های توپ بعثیان کافر قرارگرفت.
شهری که با موشک های ۶، ۹ و ۱۲ متری موشک باران شد و بارها و بارها مورد اصابت توپخانه و حملات هوایی قرار گرفت و در ۴ آذر ماه سال ۱۳۶۵ اندیمشک مظلوم، شاهد بزرگترین و طولانی ترین بمباران جنگ تحمیلی بود.
در این بمباران وحشیانه و بی رحمانه نیروی هوایی ارتش بعثی با ۵۴ فروند هواپیما به صورت گروهی به مدت یک ساعت و ۴۵ دقیقه به این شهر حمله ور شدند و مردم بی دفاع را مورد هدف قرار دادند و طولانی ترین بمباران بعد از جنگ جهانی دوم را در این شهر رقم زدند.
بیش از ۵۰۰ نفر از رزمندگان و زنان و کودکان و مردان این شهر به خاک و خون کشیده شدند و به شهادت رسیدند؛ مقام معظم رهبری در این رابطه فرمودند «صدام در اندیمشک قصابی کرد».
در این روز تاریخی اندوه بار جمعی از مردم شهر و هموطنان مسافر پس از بمباران مفقودالاثر شدند و تکه های پاره پاره بدن مطهر شهدا بر پشت بام ها و درختان اطراف میدان راه آهن دیده می شد تا حدی که وقتی خودروی آتش نشانی برای شست و شوی درختان اقدام کرد، باران خون بود که از آسمان به زمین فرو می چکید.
اندیمشک را شهر یکهزار شهید می خوانند چراکه طبق آمار جمعیت آن در دهه ۶۰، قریب به ۶۰ هزار نفر بوده است و از این تعداد، هزار نفر به شهادت رسیدند.
سعید علیپور
رئیس اداره تبلیغات اسلامی اندیمشک
نظر شما