آغاز فعالیت مواکب اربعین در عراق از ۱۰ صفر/ هر زائر سفیر معنوی نظام و هر موکب ایستگاه فرهنگی باشد

حجت‌الاسلام احمدی با اشاره به الزامات فرهنگی اربعین، گفت: هر زائر باید سفیر معنوی نظام و هر موکب یک ایستگاه فرهنگی باشد. باید مسئله قدس شریف و مسائل مهم جهان اسلام مثل مهدویت متناسب با فرهنگ، قومیت، ملیت و ... زائران مطرح شود.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با توجه به قرار گرفتن در آستانه موسم اربعین حسینی و پیاده روی چندین میلیون نفری آن و لزوم توجه به الزامات فرهنگی این رویداد عظیم با حجت الاسلام والمسلمین «حمید احمدی»، رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد اربعین درباره این الزامات و راه های تامین آن گفت وگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

برنامه های کمیته فرهنگی آموزش ستاد مرکزی اربعین در چه مناطقی و از چه زمان آغاز می شود؟

 

بنابر هماهنگی های انجام شده با کارگروه های ستاد اربعین در عراق برنامه ها در شهرهای سامرا، کاظمین، نجف،  کربلا و مسیر پیاده روی از نجف تا کربلا اجرا می شود. جلسات توجیهی برای موکب داران برگزار شده و مقرر است برنامه های مشترک مثل برپایی محافل انس با قرآن اجرا شود.

برنامه ها در عراق از 10 صفر و در ایران از هشتم صفر آغاز می شود.

 

محورهای اصلی کار کمیته فرهنگی آموزش ستاد مرکزی اربعین در ایران و عراق چیست؟

 

تاکید و تمرکز ما در موسم اربعین امسال بر چند مسئله استوار است اعم از: «همکاری با نیروهای امنیتی و انتظامی» به منظور نظم و ترتیب عبور و مرور مردم و انجام سفری آرام؛ «تامین و رعایت بهداشت و سلامت» به عنوان شاخصی از امنیت ملی که در این باره کمیته بهداشت و سلامت دستورالعمل های خوبی را ارائه کرده است؛ و نیز انجام «سفر قانونمند اخلاق مدار» تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنیم.

برنامه های این کمیته در عراق نیز مثل هر سال بر محور احترام به حاکمیت دولت عراق، رعایت قوانین این کشور، تکریم و احترام مردم عراق، رعایت ارزش ها و سنت های مردم این کشور و تقویت مرجعیت دینی پیگیری و انجام می شود تا مبادا طوری رفتار کنیم که خلاف سنت های مردم در عراق باشد.

 

آیا حذف روادید (ویزا) به معنای رایگان بودن سفر اربعین است؟

 

خیر این سفر رایگان نیست صرفاً هزینه های آن پایین است و زائران باید بخشی از هزینه ها مثل هزینه حمل و نقل و حتی تغذیه را بپردازند.

 

کمیته آموزشی فرهنگی اربعین چه توصیه هایی برای زائران و مواکب دارد؟

 

زائران باید شان و اعتبار نظام را مورد توجه قرار دهند؛ هر زائر باید سفیر معنوی نظام و هر موکب یک ایستگاه فرهنگی باشد از طرقی همچون اقامه نماز، برگزاری جلسات سخنرانی و دعا و نیایش، محیط آرایی مناسب، همراه داشتن روحانی، استفاده از قراء محلی و ... .

 

در مسئله مهدویت که نسبت به آن شبهات بسیار مطرح است و حتی مواکبی در ایام پیاده روی افکار انحرافی را درباره آن تبلیغ می کنند، چه تدابیری در کمیته فرهنگی و آموزش اربعین اندیشیده اید؟

 

مهدویت به عنوان آرمان ها و اعتقادات شیعی، مقصد نهایی پیاده روی اربعین است البته باید مباحث مهدوی با ادبیات متناسب مطرح شود تا بحث های ناب و متعالی با ادبیات نامناسب ارائه نشود و این آموزه ناب مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.

چنان که باید مسئله قدس شریف و مسائل مهم جهان اسلام در پیاده روی اربعین متناسب با فرهنگ، قومیت، ملیت و ... زائران مورد توجه قرار بگیرد چراکه صرف طرح مسئله بدون در نظر گرفتن تاملات و اقتضائات، قطعاً موثر نیست.

اما در مسئله مهدویت دو کارویژه داریم یکی در عراق و با همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی این کشور به منظور توجه به این مسئله، و دیگری رویکرد فرهنگی همچون آموزش و هشدار دهی به مردم و آموزش و اعزام نیروهای فعال فکری به پیاده روی.

 

کد خبر 837638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha