نبود صنایع تبدیلی و قیمت پایین انگور، بزرگترین دغدغه باغداران

انگور شهرستان مانه و سملقان به خصوص در روستای کشانک به لحاظ طعم از کیفیت بالایی برخوردار است و مهم ترین منبع درآمد تاکستان داران در این روستا و شهرستان بوده ولی نبود صنایع تبدیلی و قیمت پایین انگور، بزرگترین دغدغه باغداران شده است.

خبرگزاری شبستان _آشخانه؛ انگور شهرستان مانه و سملقان به خصوص در روستای کشانک به لحاظ طعم از کیفیت بالایی برخوردار است و مهم ترین منبع درآمد تاکستان داران در این روستا و شهرستان بوده ولی نبود صنایع تبدیلی و قیمت پایین انگور، بزرگترین دغدغه باغداران شده است، از این رو باغداران خواستار حمایت های جدی مسئولان مربوطه و نظارت بر بازار انگور هستند تا بتوانند با تکیه بر درآمد این میوه امرار معاش کنند و تاکستان ها توجیه اقتصادی برای مردم این شهرستان داشته باشد.

 

برداشت انگور از تاکستان های این شهرستان از اوایل تیرماه شروع شده و در حالی ادامه دارد که هنوز باغداران این شهرستان از قیمت پایین این محصول ناراضی هستند، به طوری که از آغاز برداشت انگور، قیمت این میوه به دو هزارتومان نرسیده و تا سقف 1400 تومان به فروش رفته و نارضایتی انگورداران را به همراه دارد. از این رو برای اینکه از نزدیک پای درد دل تاکستان‌داران مانه و سملقان بنشینیم سری به روستای کشانک زدیم و با باغداران مسیر 30 کیلیومتری تا باغات انگور را که صعب العبور بود با با تراکتور همراه آنان شدیم.

 

یکی از باغداران انگور روستای کشانک گفت: سی سال است که باغ انگور در سطح یک هکتار دارم و از مرغوب ترین نوع انگور کلاهداری برخورداریم ولی متاسفانه در زمان برداشت این محصول خریدار نیست و مجبور هستیم با قیمت پایین این محصول را به فروش برسانیم.

 

 

ابراهیم ریحانی که با تعدادی از کارگران مشغول جمع آوری انگور در تاکستانش بود، ادامه داد: سال گذشته قیمت انگور نسبت به امسال خیلی خوب بود که تا سقف 25 هزار ریال هم فروختیم ولی متاسفانه امسال بهترین انگور را با قیمت 14 هزار ریال از ما خریداری و برای کارخانه های آب میوه گیری ارسال می کنند.

 

وی افزود: بیشتر اهالی روستای کشانک و اهالی روستاهای اطراف باغ انگور دارند که همه آن ها در زمان برداشت برای فروش این محصول دچار مشکل هستند و مسئولان امر باید برای خرید انگور از باغداران چاره ای بیندیشند.

 

یکی دیگر از باغداران گفت: نبود صنایع تبدیلی در شهرستان مانه و سملقان باعث شده که باغداران در زمان برداشت محصول از انواع انگور گرفته تا سیب ، هلو و... دچار مشکلات زیادی بشوند.

 

غلام حسن زارعی افزود: اگر مسئولان در بخش صنایع تبدیلی سرمایه گذار جذب کنند تا با ایجاد یک کارخانه آب میوه گیری بتوانند محصولات باغی در خود این شهرستان فروخته شود، مجبور به پرداخت هزینه های زیادی  نمی شویم.

 

وی اظهارداشت: باغ انگور رسیدگی زیادی می خواهد و از همان ابتدا باید برای اینکه یک محصول خوب و با کیفیت را به بازار ارائه کنیم هزینه های کارگر بپردازیم که در زمان برداشت نیز با دستمزد روزی 700 هزار ریال به کارگران محصول را برداشت می کنیم.

 

 

وی ادامه داد: جولان دادن دلالان هم یک بعد قضیه می باشد قیمت پایین انگور که حتی هزینه های خرج کرد و دستمزد کارگر و پول تراکتور را هم در نمی آورد یک طرف قضیه است.

 

یکی دیگر از باغداران که خود خریدار انگور از باغداران روستا است، گفت: بنده خودم یکی از اهالی این روستا هستم که وقتی دیدم انگورها به فروش نمی رود و دلالان در این میان به دنبال این هستند که با قیمت پایین تری از باغداران محصولاتشان را خریداری کنند، تصمیم گرفتم با امضاء قرارداد با یک کارخانه آبمیوه گیری در شیروان و شاهرود انگورها را از باغداران بخرم و به آنجا ارسال کنم.

 

محمود زهدی ادامه داد: هر یک کیلوگرم انگور را از باغداران 14هزار ریال خریداری می کنم و 16 هزار ریال به کارخانه می فروشم که این کار هم با زحمات زیادی انجام می شود.

 

وی بیان کرد: کارخانه همین مقدار پول را هم خیلی دیر پرداخت می کند و باز هم با مشکل پرداخت پول انگور به باغداران روبه رو هستیم که از مسئولان خواستار این هستیم که با پرداخت تسهیلات با کارمزد پایین دست ما را بگیرند و ما را کمک کنند.

 

زهدی بیان کرد: هر سرویس تراکتوری که باغداران انگور را از سر باغ با مشقت و سختی به داخل روستا می آورند، یک میلیون ریال برایشان تمام می شود.

 

 

وی اظهارداشت: دستمزد بالای کارگران، قیمت بالای سم و... از جمله هزینه هایی است که یک باغدار پرداخت می کند تا به امید اینکه بتواند از فروش محصول انگور امرار معاش کند.

 

مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان در این باره گفت: در سال های گذشته باغات انگور در سطح دوهزار و 300هکتار بوده که به دلیل پایین بودن قیمت انگور این سطح به هزارو 300 هکتار رسیده و کاهش زیادی را داشته ایم.

 

احمد غلامی افزود: بیشترین رقم انگور در این شهرستان کلاهداری است و در حال حاضر بهترین انگور را تا سقف 25هزار ریال از باغداران خریداری می کنند.

 

وی بیان کرد: در سال گذشته در سطح یک هکتار از باغات آبی تا 13 تُن و در سطح باغات دیم تا 7 تُن انگور برداشت شده ولی در سال جاری متاسفانه به دلیل بارندگی، رطوبت زیاد و سفیدک انگور این رقم کاهش داشته به طوری که پیش بینی می شود امسال 750 تُن انگور از کل باغات این شهرستان برداشت شود.

 

 

غلامی ادامه داد: باغداران در فصل مورد نظر باید تغذیه مناسب برای باغات انگور در نظر بگیرند تا انگوری با کیفیت و ماندگاری خوبی را به بازار ارائه کنند و یا بتوانند در سردخانه نگهداری کنند.

 

وی همچنین از اجرای طرح فراز برای باغات انگور در شهرستان خبر داد و افزود: از سال گذشته تاکنون در سطح 9 هکتار از باغات این شهرستان این طرح اجرا شده که باعث بالا رفتن کیفیت انگور شده است.

 

شهرستان مانه و سملقان به عنوان قطب کشاورزی و باغی استان خراسان شمالی محسوب می شود و 54 نوع محصول باغی و زراعی دارد که انگور، با مشکلات عدیده ای رو به رو است و سبب شده این میوه توجیه اقتصادی مناسبی برای انگورداران نداشته باشد. با توجه به این موضوع، می طلبد که با ایجاد  صنایع تبدیلی در این شهرستان راهی برای برطرف شدن مشکلات این باغداران از سوی مسئولان اندیشیده شود.

 

 

کد خبر 837944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha