به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «رضا حجتی» امروز چهارشنبه (10 مهر) در نشست مشترک با فعالین ورزش روستایی خراسان جنوبی اظهار داشت: برنامه توسعه ورزش همگانی در مناطق روستایی و عشایری کشور را مدنظر داریم و به آن باید توجه شود.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه وقتی جسم سالم باشد اخلاق انسان نیز سالم تر می شود، گفت: تلاش می کنیم تا شهروندان تندرست تر و شاداب تری داشته باشیم و این یک مزیت و سرمایه بزرگ برای هر کشوری است.
وی با اشاره به اینکه آسیب های اجتماعی در سطح کشور روند رو به رشدی دارد، افزود: باید جلوی این روند را بگیریم و در حوزه سلامت، ورزش یکی از مولفه های اساسی برای جلوگیری از این روند رو به رشد آسیب های اجتماعی محسوب می شود.
حجتی با توجه به اینکه حدود 10 هزار قدم فرد سالم باید در روز بردارد، ادامه داد: هم شهرنشینان و هم روستاییان ما متاسفانه این عمل را انجام نمی دهند و از ماشین برای تردد استفاده می کنند و سبک زندگی مردم روستایی و شهری ما در حال یکسان شدن است.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: در تلاش هستیم تا روستاییان را مجاب کنیم که ورزش را به عنوان یک ضرورت وارد زندگی خود کنند و به آنان آگاهی بدهیم که بیماری هایی از جمله دیابت و چربی و قند خون بر اثر عدم تحرک به وجود می آید.
وی با بیان اینکه وظیفه داریم تا افراد جامعه را متقاعد کنیم که برای حفظ سلامت خود ورزش مستمر و هدفمند داشته باشند، گفت: به دنبال این هستیم تا ورزش همگانی را افزایش دهیم و مردم باید ورزش را به عنوان یک ضرورت انجام بدهند و متاسفانه مردم به ورزش توجه کافی ندارند.
حجتی با اشاره به اینکه سرانه ورزشی روستاییان کشور حدود 20 سانتی متر است، ادامه داد: این آمار با مناطق شهری خیلی تفاوت دارد و نباید روستاهای ما چنین وضعیتی داشته باشند و باید تلاش کنیم تا این سرانه را در روستاها افزایش بدهیم و دستگاه های دولتی و غیردولتی باید وارد این عرصه بشوند در غیر این صورت این مشکل ملی به راحتی قابل حل نخواهد بود.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان با توجه به اینکه توسعه از این نقطه آغاز می شود که فرد روستایی احساس نیاز به ورزش کند، بیان کرد: ما باید تربیت بدنی رایگان را برای مردم به خصوص در روستاها فراهم کنیم و بخش های دولتی و غیردولتی را تشویق کنیم تا ورزش را در روستاها گسترش بدهند.
وی با تاکید بر اینکه ورزش در روستاها نباید پر هزینه باشد، گفت: برنامه هایی پیش بینی کرده ایم تا انگیزه ورزش کردن در مناطق روستایی را افزایش بدهیم که یکی از این برنامه ها برگزاری جام «خوشه چین» برای روستاییان در 6 رشته ورزشی برای اولین بار در کشور است.
حجتی با اشاره به احیای بازی های بومی محلی افزود: امسال بیش از یک هزار و 500 رویداد در سطح شهرستانی و استانی با اعتباری معادل پنج میلیارد تومان پیش بینی کرده ایم و بخش های دیگر می توانند در این زمینه همکاری داشته باشند و با برگزاری این برنامه ها گام خوبی برای بازآفرینی فرهنگی برداریم.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: بیش از 50 هزار روستا در کشور داریم و حدود 40 هزار از این تعداد دهیار و شورای اسلامی دارند و اگر دهیاری ها فضایی با 50 متر مربع در اختیار ورزش روستای خود قرار دهند ما با امکانات ورزشی تجهیز می کنیم.
وی در ادامه گفت: سه هزار خانه روستایی در سال گذشته به این شکل در کشور مجهز به امکانات و وسایل ورزشی کرده ایم و در سال جاری نیز به دنبال این هستیم که 3 هزار خانه روستایی دیگر نیز با اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان به امکانات ورزشی مجهز کنیم.
حجتی در پایان با بیان اینکه اولین دوره رقابت های ورزشی روستاییان سراسر کشور با عنوان جام «دهقان فداکار» که در آذربایجان شرقی برگزار می شود، افزود: برگزاری این جام به عنوان نماد تندرستی روستاییان مطرح است.
نظر شما