به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «حجت الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی» صبح امروز در نشست مشترک فعالان اقامه نماز دستگاه های ستادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: ۳ دهه قبل ستاد اقامه نماز کشور با محوریت آقای حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی شکل گرفت و با تایید مقام معظم رهبری کار خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: این ستاد نقش پیشران در امر نماز را بر عهده گرفت تا از ظرفیت های مردمی و دولتی در این زمینه بهره کافی ببرد.
ارباب سلیمانی افزود: این ستاد در آغاز راه برای موفقیت نیاز به قوانین بالادستی داشت و این امر منجر به تصویب مصوبه ای از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی شد که به برنامه های این ستاد سر و سامان داد.
وی ادامه داد: در دولت آقای روحانی هم بار دیگر در هیات وزیران این مصوبه بازنگری و اصلاحاتی در آن صورت گرفت.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هر سال ستاد اقامه نماز کشور برای سامان دهی اقدامات تفاهم نامه مشترک با دستگاه ها امضا می کند که مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری در اجلاس های نماز و قوانین بالا دستی است.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه ستاد اقامه نماز کشور، گفت: امسال برای اولین بار سامانه سجاده راه اندازی شده است که ظرفیتی برای انعکاس و معرفی برنامه ها و اقدامات سازمان ها، دستگاه ها و نهادهای مختلف در حوزه نماز به شمار می آید.
نماز یار است نه بار
حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی در ادامه با اشاره به نقش نماز در زندگی انسان ها گفت: نماز در برابر مشکلات و آسیب های اجتماعی یک پناهگاه محسوب می شود و باید از آن برای رشد و تعالی خود بهره کافی ببریم.
وی تصریح کرد: دلایلی موجب می شود که دعا مستجاب نشود که می توان به سوءنیت، خبث، نفاق، اعتقاد نداشتن به استجابت دعا، تاخیر در نماز، ترک تقرب به خدا و ناسزاگویی به دیگران اشاره کرد.
بهره گیری حداکثری از ظرفیت های موجود در ترویج اقامه نماز
دبیر شورای اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ظرفیت های فرهنگی، هنری، رسانه و دینی موجود در این وزارتخانه، تاکید کرد: باید پیوندها و تعاملات داخلی خود با بخش های مختلف را تقویت کنیم و از ظرفیت هایی مانند ۲۴هزار کانون فرهنگی هنری مساجد، انجمن سینمای جوان، موسسات قرآنی دارای مجوز از وزارتخانه، ۶ هزار موسسه فرهنگی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراکز دیجیتالی و ... بهره کافی در ترویج اقامه نماز را ببریم.
وی در پایان از اختصاص ۱۴ میلیون تومانی به هر یک از ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها برای انجام فعالیت های ترویجی اقامه نماز در شش ماه نخست سال ۹۸ خبر داد و گفت: در تفاهم نامه موجود دوره های آموزشی در دو سطح مدیران و کارکنان نیز پیش بینی شده است.
در بخشی از این نشست که به میزبانی سازمان سینمایی، سمعی و بصری برگزار شده بود؛ گزارشی از فعالیت ها و اقدامات سینمایی در حوزه ترویج نماز ارائه شد.
سعید رجبی فروتن نماینده سازمان سینمایی گفت: نقطه عطف فعالیت های این سازمان در امر نماز حمایت از آثار و تولیدات سینمایی است.
وی افزود: این حمایت ها یا به صورت سرمایه گذاری و یا در قالب مشارکتی و حمایت از بخش های خصوصی است.
فروتن ادامه داد: در زمینه فعالیت در بخش نماز جشنواره های دوسالانه نماز و نیایش و تسنیم را برگزار می کنیم که امسال هشتمین دوره جشنواره نماز و نیایش در قم برگزار شد.
در بخش دیگری گزارشی از روند برگزاری این دو جشنواره ارائه شد.
در ادامه اعضای حاضر نظرات، پیشنهادها و دغدغه های موجود در حوزه ترویج اقامه نماز را ارائه کردند.
نظر شما